sursă foto: Inquam Photo Agency, drepturi de autor: Inquam Photo Agency/ Virgil Simonescu

Mii de persoane s-au strâns duminică seara din mai multe orașe ale țării pentru a protesta împotriva noilor restricții de limitare a răspândirii coronavirusului.

Oamenii au protestat în Constanța, Galați, București, Sibiu, Timișoara, Hunedoara, Arad, Pitești şi Cluj. Nu s-au respectat restricțiile de circulație și s-a protestat împotriva tuturor măsurilor introduse de Guvern. Până acum au fost confirmate 946.647 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

În București s-au strâns sute de oameni în Piața Universității, iar protestul s-a terminat în jurul orei 4. S-au dat peste 30 de amenzi. Oamenii nu au purtat măști și nici distanțierea socială nu a fost respectată.

protest
sursă: Inquam Photo Agency, drepturi de autor: Inquam Photos / Alex Nicodim 

În Sibiu oamenii s-au strâns în Piața Mare pentru a protesta. Aceştia au ieșit imediat după ora 20:00, când au intrat în vigoare noile restricții.

În centrul Aradului au fost peste 400 de persoane, care au făcut opriri în faţa unor instituţii, inclusiv în faţa Spitalului Judeţean.

sursă: Inquam Photo Agency, drepturi de autor: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Protestul spontan a durat până în jurul orei 2:30 dimineaţa şi a fost supravegheat.

În Timișoara oamenii au ieșit și strigau „Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta”. Au ajuns chiar și acasă la primarul Dominic Fritz. „Am respectat şi voi respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timişoara, oraşul libertăţii. Dar nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel naţional pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor şi terorizarea unui întreg oraş în miez de noapte”, a scris Dominic Fritz, pe Facebook.

În celelalte orașe, dar și cele menționate mai sus, oamenii au strigat „Libertate, libertate!”, „Măsuri fără măsură înseamnă dictatură!”, „Demisia Arafat!”, „Suntem români și ne vom apăra”, „Ieșiți din casă e și țara voastră” sau au cântat imnul „Deșteaptă-te române”. Mulți oameni au făcut live-uri de la proteste pentru a chema cât mai multă lume să se alăture.