Revoluția-afis

Unii dintre ei nici nu erau născuți când a avut loc Revoluția din 1989, dar știu ce le-au povestit părinții despre asta. Pentru alții, momentul Revoluției s-a suprapus cu întâmplări personale cheie, care le-au modificat destinul. Actori din generații diferite participă la un proiect teatral special, atât ca temă, cât și ca metodă de lucru. Cu toții vor să înțeleagă mai bine ce s-a întâmplat în decembrie 1989, în România.

În 1990, autoarea britanică Caryl Churchill a scris piesa Mad Forest/Pădurea nebună după un workshop de două săptămâni la București. Piesa a devenit cea mai produsă scriere pentru scenă și piesa cea mai cunoscută din lume despre Revoluția Română.

Proiectul Revoluția își propune să adauge o perspectivă românească imaginii globale existente despre evenimentele întâmplate în 1989 în România și în Estul Europei. Proiectul Revoluția este o nouă piesă pe care dramaturga Saviana Stănescu o dezvoltă în România, în timpul unui semestru sabatic petrecut la București, ca autoare în rezidență a Muzeului Național al Literaturii Române.

Prima etapă a dezvoltării Proiectului Revoluția a constat în colectarea poveștilor actorilor din generații diferite despre Revoluție și dramatizarea lor prin intermediul unui atelier de teatru.

Saviana Stănescu lucrează cu actorii Ioana Pavelescu, Ioana Flora, Ioana Bugarin și Nicholas Cațianis jr., iar prezentarea cu public are loc în cadrul Platformei Internaționale de Teatru București #6, cu tema Revoluția mea, curatoriată de criticul de teatru Cristina Modreanu.

Rezultatul atelierului va fi prezentat publicului în seara zilei de sâmbătă, 12 octombrie,  de la ora 20.00, la ARCUBSala Mare – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București.

Biletele sunt puse în vânzare pe Eventbook – https://eventbook.ro/theater/bilete-platforma-internationala-de-teatru-bucuresti-2019-the-revolution-project

Comentarii

comentarii