Proiectul european „Modelling the New European”, al cărui beneficiar este Universitatea Hyperion din București, a fost promovat în rândul unui mare număr de participanți la târgurile care au avut loc în lunile februarie și martie, la Romexpo, unde Universitatea Hyperion a fost prezentă cu un stand.

La „Târgul de Primăvară”, prin intermediul spectacolelor susținute de trupa Arthesium, și „IMM Forum 2015” – cel mai mare eveniment adresat IMM-urilor, evenimente desfășurate la Romexpo, mai mulți studenți și cadre didactice le-au prezentat vizitatorilor oferta educațională a Universității Hyperion, și au promovat grantul „Modelling the New Europe” prin bannere și broșuri informative. Imagini de la IMM FORUM puteți vedea în materialul video realizat de o echipă Hyp TV:  www.youtube.com/watch?v=9hCCAWerg8U.

Obiectivul acestuia este de a crea un program masteral în domeniul Guvernanței Economice Europene, unic în România, prin care să se formeze experți în sfera politicilor economice și a instituțiilor europene, oferindu-le o instruire avansată în științele europene.

Proiectul derulat de Universitatea Hyperion din București nu este doar unul ambițios, ci și unic în România. Caracterizat de interdisciplinaritate, vizând o problematică complexă ce abordează atât liberalizarea comercială, politicile economice şi pieţele financiare europene, cât şi istoria economică şi socială a construcţiei europene, reglementările legislative ale UE, precum şi problemele dezvoltării socio – economice europene (sărăcia, migraţia, coeziunea şi protecţia socială), programul masteral Guvernanţa Economică Europeană va furniza studenţilor cunoştinţele şi aptitudinile necesare pentru a formula răspunsuri corespunzătoare atât întrebărilor pe care le ridică acest domeniu complex, cât şi provocărilor pe care le implică o guvernanţă economică europeană eficientă.

„Modelling the New Europe” – Program masteral în Guvernanța Economică Europeană, desfășurat în parteneriat cu Asociaţia Poliedra România şi Progetto di Espressione e Sviluppo Territoriale – Società Cooperativa a Responsabilità Limitata (PRODEST S.C. A R.L. Italia), este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013,  Axa Prioritară nr. 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenție 1.2 „Calitate în învăţământul superior”, Contract POSDRU/156/1.2/G/139085, și se va derula pe o perioadă de 18 luni.

 

Contact:

Manager de proiect

Corina-Maria ENE

Tel.: 0745.806.135; 0754.282.271

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here