La fiecare început de an îți zici: „gata, anul ăsta îmi propun să fac asta, asta și asta”. Dar, odată cu începerea facultății, parcă încep să apară alte lucruri mult mai importante de făcut decât proiectele. O ieșire cu colegii, că doar nu v-ați mai văzut de mult, un examen, o restanță. Dacă într-adevăr îți dorești să faci ceva, uite câteva idei cu care poți începe:
Proiecte la ASE
Internship in language school- Berlin, Germania
Ei bine, dacă ești student ori ai terminat facultatea și dorești să-ți găsești un post într-un internship, aplică aici : infoberlin@das-akademie.de. În plus dacă ai cunoștiințe în domeniul marketingului, administrarea afacerilor, cunoști limba engleză și câteva cuvinte de bază în limba germană, atunci cu siguranță e un beneficiu pentru tine. Pentru mai multe detalii, intră pe pagina ASE-ului la secțiunea Burse.
Proiecte la SNSPA
I LOVE EUROPE: Școala Naţională de Studii Politice şi Administrative invită studenţii tuturor universităţilor din ţară să participe la concursul foto “I love Europe”. Concursul se desfăşoară în perioada 20 iunie-10 octombrie 2013.
Fotografiile vor putea fi încărcate aici, iar imaginile vor fi supuse jurizării pe Facebook. Cei care strâng cel mai mare număr de Like-uri pot câştiga mai multe premii.
În cadrul evenimentului vor avea loc sesiuni de comunicări ştiinţifice pentru studenţi şi pentru mediul academic, lansarea unui volum pe tema identităţii europene şi un mini-târg de carte pe teme UE.
Tot în cadrul Săptămânii Cetăţeniei Europene, Universitatea va derula concursuri de eseuri, workshopuri şi alte surprize pregătite studenţilor.
Concurs eseuri: Perspective asupra identităţii europene
Dacă eşti student la licenţă sau la masterat, din SNSPA sau din alte universităţi cu specializări conexe, şi crezi că poţi aborda critic problema identităţii europene, atunci e cazul să te apuci de scris, iar SNSPA te va premia. Înscrie-ţi lucrarea şi, dacă este originală, pertinentă şi bine scrisă, poţi câştiga premii surpriză.
• 27 octombrie 2013 – dată limită pentru trimiterea lucrărilor în formă finală (8-12 pagini, Times New Roman, 12, spatiere la 1,5 randuri);
• 30 octombrie 2013 – anunţarea celor 5 lucrări care vor merge în finala concursului (juriul va selecta cele mai bune 5 eseuri; aceste lucrări vor fi prezentate în cadrul Premierii câştigătorilor concursului de eseuri Perspective asupra identităţii europene)
• 6 noiembrie 2013– prezentarea lucrărilor şi premierea câştigătorilor
Universitatea Politehnică
Robochallenge este un concurs de robotică ce se adresează în special studenţilor pasionaţi de partea practică a unui proiect, dar şi celor dornici să înveţe mai multe. Este un concurs adresat atât începătorilor, cât şi avansaţilor, dar mai ales pasionaţilor de robotică
Etapa națională se va desfășura pe 23-24 noiembrie 2013.
Robochallenge este o competiţie organizată de Echipa ETTI ROBOCHALLENGE în colaborare cu Liga Studenţilor Electronişti şi este găzduit de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii „Politehnica” Bucureşti. Pentru mai multe detalii poți intra aici.
Așadar, uite câteva idei de proiecte cu care poți începe.
“I feel like every project I work on is a dream project, so long as I am learning.”- Simeon Kondev
Redactor: Anca Badea
Foto: ashirastravels.blogspot.com