Programul Zilelor Bucureștiului

0
821

Între 16 – 18 septembrie, Primăria Municipiului București organizează trei zile de sărbătoare cu ocazia împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Bucureștiului. O serie de evenimente dedicate Zilelor Bucureștiului se vor desfășura în acest an în trei zone diferite ale capitalei: Piața Constituției, Parcul Herăstrău și Parcul Cișmigiu. Astfel, bucureștenii, dar nu numai, sunt invitați să se bucure de concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru, parade și plimbări cu trăsura. Găsești aici programul Zilelor Bucureștiului.

Piața Constituției – concerte și teatru de stradă

17 septembrie, ora 17.00 – super concert cu cei mai tari artiști ai momentului: Andra, Ștefan Bănică Jr, Zdob și Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiță, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix, Lidia Buble și alții.

Atmosfera va fi completată de opt trupe de teatru stradal din Spania, Italia și Franța. Clovni, păpuși uriașe și dansatori se vor plimba printre spectatori, oferind reprezentații pline de culoare atât în piață, cât și pe străzile alăturate.

Parcul Herăstrău – parada costumelor de epocă, „bătaie cu flori”, târguri tradiționale și spectacole diverse

De-a lungul celor trei zile, între orele 11:00 – 22:00, Primăria Capitalei organizează evenimentul „Povești de București”. La intrarea Charles de Gaulle, parcul se transformă în Bucureștiul de odinioară.

La parada costumelor de epocă, domni și domnițe vor defila elegant pe aleile parcului în toate cele trei zile de sărbătoare. „Bătaia cu flori”, care datează din 1890, va aduce și anul acesta culoare și veselie în Parcul Herăstrău, duminică, 18 septembrie, între orele 17.30 – 18.00.

În același timp, Târgul Bucureștiului pune la dispoziția vizitatorilor o gamă variată de produse handmade confecționate de meșteri populari și artiști plastici, iar Grădina Culinară vă așteaptă cu preparate din bucătăria tradițională românească. Pe Aleea Michael Jackson, actorii Teatrului Masca vor ține spectacole de parade și de statui vivante. Totodată, pe scena amplasată în parc vor avea loc spectacole ale minorităților naționale, dar și spectacole de folclor românesc.

Parcul Cișmigiu – distracție pentru copii

De-a lungul celor trei zile de sărbătoare, primăria organizează evenimentul „Kids City 2016” – „Aventuri în lumea Circului”.

În cadrul evenimentului, foișorul din parc va fi decorat asemenea unui circ, unde copiii vor învăța să facă jonglerii. Animalele precum poneii, șerpii, aligatorii vor fi disponibili în parc pentru fotografii.

În plus, aleile parcului vor fi pline de carusele și jocuri gonflabile. Cei mici sunt invitați să participe la ateliere de creație și la activități sportive precum atletism, baschet, tir sportiv, scrimă.

Alte evenimente

Concomitent cu evenimentele din Piața Constituției, Parcul Herăstrău și Parcul Cișmigiu au loc evenimente și în sectoarele 2 și 3.

Mozartissimo pe Bulevardul Artelor

Primăria Sectorului 3, împreună cu Centrul Cultural Casa Artelor, organizează cea de-a treia ediție a programului cultural „Bulevardul Artelor”. Ediția acestui an este dedicată compozitorului Mozart, marcând 260 de ani de la nașterea acestuia. Evenimentul se va desfășura pe 8 mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, având ca punct central scena mare din Piața Regiunilor.

Târg de pâine

Târgul de pâine a devenit un eveniment emblematic al sectorului 2 al Bucureștiului și se desfășoară anual. Anul acesta, evenimentul va avea loc între 15 – 18 septembrie în Parcul Național de pe bulevardul Basarabia.

Gabriela Firea, Primarul General al capitalei: „Îi invit pe bucureșteni să participe weekend-ul următor la evenimentele organizate de Primăria Municipiului București pentru a sărbători împreună 557 de ani de atestare istorică a orașului nostru. Îmi doresc ca locuitorii acestui oraș să se bucure de activitățile culturale pe care le-am pregătit pentru aceasta perioada și îi asigur că sunt și voi rămâne un susținător al proiectelor culturale care fac din București o adevărată Capitală Europeană.”  (conform www.pmb.ro)

Intrarea este gratuită pentru toate evenimentele menționate.

Sursa info: www.pmb.ro / Sursa foto: www.b365.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.