Programul Teatrului Coquette între 18-25 octombrie

  0
  220
  Teatrul Coquette-afiș

  În perioada 18 – 25 octombrie Teatrul Coquette vă invită cu drag la urmatoarele spectacole:

  Vineri 18 octombrie 2019  la ora 19.30 

  Magnolii și Cianură de Olga Delia Mateescu

   O comedie polițistă, un spectacol labirint dar nu unul spatial ci unul cu ițe și ațe încurcate. Care sunt suspecții? Care este criminalul sau criminalii sau criminala sau criminalele? Care sunt indiciile? 

  Teatrul Coquette vă propune o mică excursie în lumea misterelor. Cineva raportează găsirea unui cadavru, care dispare brusc până la venirea poliției. O fi fost o simplă farsă? O fi unul dintre cazurile care raman nerezolvate? 

  Un mic indiciu: sunt implicate persoane sus-puse, ceea ce face acest caz și mai special și mai delicat. Încă un indiciu: un eveniment trecut este dezgropat. Se deschide dulapul din care mai cade câte un schelet. 

  Cu: Irina Ungureanu, Gabriela Niță, Alexandru Mandu și Orodel Olaru

  Regia: Ingrid Bonța

  Scenografia: Daniel Divrician

  Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

  www.teatrulcoquette.ro 

  Sambata 19 octombrie 2019 la ora 11.00

  Califul Barză 

  Spectacolul este inspirat din minunatele povești din “1001 Nopți” și este dramatizarea basmului “Califul Barză” a lui Wilhelm Hauff, o frumoasă poveste construită cu mult umor adecvat atât copiilor cât și adulților, cărora le promitem deamenea o porție bună de râs duminica dimineața. 

  Pretențiosului calif i se întinde de către vicleana și răzbunătoarea vrăjitoare Kashira o cursă, din care el împreună cu marele vizir trebuie să iasă cu brio, pentru a salva orașul din ghearele lui Mizra, fiul Kashirei. Vrăjitoarea le vinde o licoare fermecată, care îi transformă în orice animal. Aceștia uită cuvântul magic de transformare și astfel rămân berze. Cum vor reuși să redevină oameni cei doi păcăliți veți vedea. Pentru a se salva trec prin diferite peripeții, dar primesc ajutorul unei preafrumoase prințese, transformată în bufniță de către aceeași vrăjitoare, ca răzbunare că aceasta a refuzat să se căsătorească cu Mizra. 

  Distributia: Ovidiu Usvat, Ruxandra Bălsașu și Ingrid Bonța

  Scenografia: Daniel Divrician

  Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

  www.teatrulcoquette.ro

  Sambata 19 octombrie 2019  la ora 20.00 

  Nopțile Barbare

  Acest spectacol este interzis minorilor sub 16 ani.

  Spectacolul “Nopțile Barbare” este o adaptare liberă după ”1001 Nopți”, un spectacol delicat și totodata dur, care cuprinde și mult umor. 

  Regele Șahriar (Ovidiu Ușvat), celebrul tiran care își trimite soțiile la decapitare la ivirea zorilor, este vindecat de cruzime, de paranoia, care a pus stăpânire pe el și de frica de a fi mereu trădat și înșelat, de fermecătoarea Șeherezada (Ruxandra Bălașu), prin poveștile ei. Ea folosește toate armele de cucerire de care dispune: erotismul, umorul, suspansul, puritatea și chiar reușește să îl implice pe rege în poveștile creionate. Pentru a-i capta atenția începe cu o paralelă la realitatea de care e și ea amenințată și stârnește curiozitatea lui Sahriar, inventându-l pe prințul Camar Asaman, pe care îl trece prin multe peripeții.

  Dansul celor doi se intensifică pe măsură ce înaintează în poveste, arătând astfel legătura dintre ei, care devine din ce în ce mai solidă. Un spectacol învăluit în mister. 

  Cu: Ruxandra Bălașu și Ovidiu Ușvat

  Scenografia: Daniel Divrician 

  Coregrafia: Andreea Novac

  Regia: Ingrid Bonța

  Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

  www.teatrulcoquette.ro 

  Duminica 20 octombrie 2019  la ora 11.00 

  Greierele și Furnica

  Greierele și Furnica, binecunoscuta fabulă, este povestită cu umor și cu istețime pentru cei mici. Greierele, foarte pasionat de muzica lui, nesocotește venirea iernii. Când dă de greu el va apela la strângătoarea Furnicuță Fifi, care îl va trece prin niște probe de hărnicie. Dar este Greierele chiar atât de leneș cum se spune, sau poate că „munca” lui este muzica? 
  Un spectacol despre generozitate, prietenie și artă

  Cu:Ruxandra Bălașu si Celina Nițu 

  Scenografia: Daniel Divrician

  Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

  www.teatrulcoquette.ro

  Duminica 20 octombrie 2019  la ora 17.30 si la ora 19.30 

  O comedie despre insomnie

  Spectacolul este o comedie savuroasă despre insomnia unui bărbat care nu se ridică la noile standarde ale soţiei sale, proaspăt „culturalizată”.
  Erasm şi Rodica Vasiliu întâmpină prima lor problemă conjugală, pe care încearcă să o rezolve cum pot şi ştiu ei mai bine. Acțiunea este cât se poate de simplă, dar schimbările de situaţie fac deliciul spectacolului.

   “Este o piesa la care se râde foarte mult și datorită faptului că spectatorii se regăsesc în modul în care reacționează cei doi în fața “problemei conjugale” cu care se confruntă. Regizorul a surprins foarte bine aspectele vieții de cuplu, iar actorii și-au intrat foarte bine în rol. Erasm și Rodica se comportă exact ca un cuplu din viața reală. Ea este la început nervoasă, agitată și încearcă să-și impună punctul de vedere ridicând vocea și amențindu-și soțul. El încearcă să aplaneze conflictul până la un moment dat… de acolo totul este comedie.” (Paul Dutu- blogger)
  După texte de Dumitru Solomon

  Distribuţia: Erasm Vasiliu – Cristi Dionise; Rodica Vasiliu – Claudia Drăgan.
  Regia: Mihai Lungeanu

  Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

  www.teatrulcoquette.ro 

  Vineri 25 octombrie 2019  la ora 18.00 

  Habarnam

  adaptare liberă după povestea lui Nikolai Nosov de Claudia Dionise

  Teatrul Coquette aduce spectatorilor mici și mari o nouă comedie cu tâlc despre virtuți. Călătoria inițiatică a lui Habarnam îi deschide orizonturile. Decorul viu colorat captează atenția și stârnește cu siguranță fantezia copiilor. 

  „Habarnam” este povestea princhidelului cu același nume, povestită de el înșuși. Este călătoria spre adevăratul lui talent. Fiind foarte trist că nimeni nu-l ia în serios și că toți ceilalți prichindei râd de el că nu știe nimic despre nimic, protagonistul încearcă diverse arte. Întâi, experimetează pictura, apoi muzica, chiar și scrisul, dar descoperă că ar fi nevoie de multă muncă ca să exceleze. Or, Habarnam, nu vrea să muncească! Vrea să fie talentat. Doar călătoria în Orașul Verde îi va deschide noi orinzonturi, el descoperindu-și într-un final cel mai mare talent al lui, care va deveni pasiune.

  Cu: Alexandra Gabriela Niță, Cristian Dionise,  Claudia Dionise

  Scenografia : Claudia Dionise

  Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

  www.teatrulcoquette.ro 

  Biletele pentru toate spectacolele pot fi cumpărate online prin IaBilet, Eventim, Kompostor, Blt.ro, Mystage, Bilete.ro sau de la Casa de Bilete BILETFAN de la statia de Metrou Unirii.