Programul săptămânii 28 martie – 1 aprilie @Ceainăria La un Ceai

0
85

Teatru: O comedie despre insomnie, joi, 31 martie, ora 20:00 @Ceainăria La un Ceai

Vă invităm la o comedie molipsitoare despre insomnia unui bărbat care nu se ridică la noile standarde ale soţiei sale, proaspăt „culturalizată”.

Erasm şi Rodica Vasiliu întâmpină prima lor problemă conjugală, pe care încearcă să o rezolve cum pot şi ştiu ei mai bine. Acțiunea este cât se poate de simplă, dar schimbările de situaţie fac deliciul spectacolului.

Rezervari: 0734 195 395 
Suport artist: 25 lei

Distribuţie:
Erasm Vasiliu – Cristi Dionise
Rodica Vasiliu – Claudia Drăgan
Regie: Mihai Lungeanu
După texte de Dumitru Solomon

“Este o piesă la care se râde foarte mult și datorită faptului că spectatorii se regăsesc în modul în care reacționează cei doi în fața “problemei conjugale” cu care se confruntă. Regizorul a surprins foarte bine aspectele vieții de cuplu, iar actorii și-au intrat foarte bine în rol. Erasm și Rodica se comportă exact ca un cuplu din viața reală. Ea este la început nervoasă, agitată și încearcă să-și impună punctul de vedere ridicând vocea si amentindu-și soțul. El încearca sa aplaneze conflictul până la un moment dat… de acolo totul este comedie” (Paul Duțu)

afis-costa

Concert: Refrene de altădat, vineri, 1 aprilie, ora 20:00 @Ceainăria La un Ceai

Gabriela Costa – voce
Alex Man – chitara

Rezervări la 0734 195 395 
Suport artiști: 25 de lei 

…Ritmuri romanesti cu parfum interbelic, cantate cu mare drag de cantecele noastre « de acasa » …
Ascultandu-le, iti poti lasa gândurile și inima sa zboare într-un trecut boem, pe străzile unui Bucuresti de altădata, pe vremea când domnițe cochete își plimbau umbreluțele dantelate in caleasca, la șosea iar domnii isi purtau cu eleganta palaria si bastonul, pe vremea când inima orașului bătea mai molcom și mai înțelept.
Melodiile Mariei Tănase, Mariei Lataretu, ale Ioanei Radu si ale Ilenei Sararoiu, cantece populare vechi si compozitii propri de inspiratie folclorica, sunt doar cateva dintre cantecele nemuritoare care vor readuce culoarea unui trecut fermecator la care unii se gandesc cu nostalgia amintirilor sau pe care altii il cunosc din povesti si au regretul de a nu-l fi trait.
Este muzica unei călătorii cu parfum de romanta veche, readusa la lumina prezentului in straie noi, ca pentru “vremurile noastre”, dar daruite cu aceeasi simtire calda, tumultoasa, de suflet romanesc.

« Da, iubim si cantam cu mare bucurie muzica braziliana.Cei care au venit la concertele noastre stiu deja. Dragostea noastra pentru ea s-a incununat de curand cu un album unic pentru piata muzicala romanesca numit “Tempo de amor” si suntem mandri de asta.
Dar vibratia calda si in acelasi timp tumultoasa a acestei muzici rezona cu noi pentru ca exista un fundament : melodia frumoasa si textul “poezie”care fac inima sa tresara.Si noi si brazilienii avem sange care curge mai navalnic; e sigur.Intr-un fel…acum am facut descoperirea acestei legaturi.Alex a cantat aceasta muzica.Em am crescut ascultand muzica romaneasca din vremea in care parintii mei dadeau petreceri la care se canta pana in zori; si fredonam cu ei pana cand adormeam in murmurul lor care devenea un cantec de leagan.Si amintindu-ne de acele vremi, acum la varsta maturitatii, am inteles ca rezonam cu toata simtirea la aceasta muzica “a noastra”; ca melodia si cuvantul se impletesc atat de frumos si curg atat de firesc, incat se sterge orice bariera impusa de versul care trebuie rastalmacit (si nici atunci nu-i sigur ca poate fi inteles pe deplin) si de ritmuri cumva straine, pe care trebuie sa le studiezi temeinic ca sa sune “ca acolo”.
Nu, nu inseamna ca a canta romaneste e usor. E ceva ce “vorbeste ” din launtrul nostru, ca un glas de departe, din adancuri.Aceasta muzica era deja in noi.Trebuia doar trezita.Simtim nevoia de a o canta. Ne e necesar pentru “echilibrare”.
Si-o vom canta. « – Gabriela Costa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.