A douăsprezecea ediție a Nopții Europene a Muzeelor se va desfășura sâmbătă, pe 21 mai. Aceasta va include peste 170 de muzee și spații culturale alternative.

În acest an, amatorii vor putea beneficia, în premieră, de un ghidaj audio-video, care va fi disponibil în 21 de locuri din București și 43 din restul țării.

Câteva dintre instituțiile culturale din Capitală și-au anunțat deja programul.

noaptea-muzeelor-victor-ciupuliga

Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa” își va deschide porțile la ora 18, de când vizitatorii vor putea să viziteze expoziția permanentă. După activitățile dedicate copiilor, care se vor încheia în jurul orei 20, spectatorii vor putea urmări filme documentare furnizate de Digi Animal World.

Între orele 22 și 23, participanții vor avea două alternative: ei vor putea alege între a colecta insecte nocturne cu ajutorul unor lumini speciale sau intercepta liliecii din grădina muzeului cu ajutorul unui detector de ultrasunete. Ambele activități se vor desfășura sub coordonarea unor specialiști.

Programul special al Muzeului Antipa se va încheia la ora 01:00.

noaptea-muzeelor-mnar_medium

De la ora 19 și până la ora 4 dimineața vor putea fi disponibile publicului  zone de la sediul central al Muzeului Național de Artă precum Galeria Națională și spațiile istorice din cadrul aripii centrale a Palatului Regal. Gardurile interioare ale Palatului vor găzdui o expoziție dedicată aniversării a 150 de ani de la instaurarea monarhiei constituționale în România.

Palatul Suțu, gazda Muzeului Municipiului București, își deschide porțile la ora 18. Acesta va pune la dispoziție expoziția „Timpul Orașului”, la care ultima intrare va fi la miezul nopții. Alte evenimente speciale vor fi o reconstituire a asociației Redescoperă Istoria, de la ora 17, piesele de teatru „Chirița”, „Îngerul căzut” și „Tango”, susținute de Teatrul Masca și care încep de la ora 21 și spectacolul multimedia „Timpul”, între orele 1 și 2 noaptea.

collage_21395500

Ediția din 2016 a Nopții Muzeelor va mai beneficia și de noutăți culturale, precum intrarea în circuitul muzeal a casei doctorului Nicolae Minovici, care va și conține o expunere asupra istoriei medicale din România.

Rămâne de văzut care va fi programul altor spații culturale din București.

surse foto: b365.ro, mediafax.ro, radioromanacultural.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here