Programul ultimelor 2 weekend-uri ale lunii martie la Teatrul Apropo

0
29
Teatrul Apropo
Cercurile Încrederii

Adresa Teatrului Apropo: Bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr. 8, Pipera, București

Noi, la Teatrul Apropo, spunem poveștile zilelor noastre. Spectacolele noastre vorbesc despre lucruri la care te-ai gândit și tu. Vei regăsi oameni–personaje, fraze sau idei care te-au amuzat, indignat sau revoltat în viața ta reală, în acest an și în această lume complicată în care ne mișcăm cu toții.

Foarte mult timp, creatorii de teatru s-au amăgit cu iluzia că arta lor poate schimba lumea. Teatrul nu poate schimba lumea. Ceea ce poate face teatrul este însă să ne „curețe”, să ne redea pe noi nouă înșine, într-o formă mai bună.

Ce poți vedea în weekendu-ul 19 – 20 martie la Teatrul Aporpo?

 

CERCURILE ÎNCREDERII – SÂMBĂTĂ, 19 martie, ora 19:00, la Teatrul Apropo

Câtă încredere putem avea în oameni? Cât de des ai fost nedreptățit deși spuneai adevărul? Oare ce impact major poate să aibă acest lucru încă din copilărie și până la maturitate?

Spectacolul „Cercurile încrederii” vorbește despre rănile cauzate atât de acordarea încrederii, cât și de lipsa ei totală.

Cercurile Încrederii povestește într-un stil alert și comic despre construcția unui spectacolul pe celebra piesă a lui Shakespeare ”Romeo și Julieta”. Regizorul este un actor tânăr și talentat, ”tocmit” de conducerea unui liceu de prestigiu din România zilelor noastre să coordoneze trupa de teatru a instituției.

„Pe dinaintea și pe dindărătul” orelor facultative de teatru asistăm la dezvoltarea unor relații personale foarte speciale între profesorul non-conformist și adolescenții confruntați cu cele mai diverse probleme și întrebări, specifice vârstei.

Clopoțelul sună de intrare la ora 19:00. Încerci să ajungi? Avem încredere în tine!

„Cercurile ÎncrederiI” a primit Marele Premiu la Concursul Național de Dramaturgie FEST-FDR, 2017.

Cu: Marcela Motoc, Teodora Daiana Păcurar, Ioana-Maria Repciuc/Maria Teodora Filip, Iuliana Danciu, Sidonia Doica, Cosmin Dominte, Adrian Loghin

Scenografie: Diana Miroșu

Muzică: Alexandru Suciu

Afiș: Șerban Pîrvu

Regie: Radu Popescu

Durata: O ora și 50 de minute (fără pauză)

O producție a Teatrului Apropo.

Festivaluri: Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, Ediția a Noua (Premieră în Festival)

Câștigător al Concursului Național de Dramaturgie FEST-FDR, Timișoara, 2017.

Spectacol recomandat adolescenților; vârsta minimă 14 ani – limbaj licențios.

Spectacolul „Cercurile Încrederii” a fost finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul Sesiunii de proiecte II / 2019.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării

Bilete Eventbook: https://eventbook.ro/theater/bilete-cercurile-increderii-teatrul-apropo

Bilete MyStage: https://www.mystage.ro/spectacole/cercurile-increderii-3074/

REDUCERE STUDENȚI (50%):
Doi studenți pot intra la spectacol achiziționând un singur bilet. Aceștia vor prezenta, la intrare, legitimațiile vizate.

La 4 spectacole vizionate primiți o invitație gratuită (prin BROȘURA care se găsește la intrarea în Teatrul Apropo)

PANDEMIC SOLOS – DUMINICĂ, 20 martie, ora 19:00, la Teatrul Apropo

Teatrul Apropo
Pandemic Solos

            Totul va fi bine!

Treisprezece artiști din cele mai variate domenii își pun împreună întrebările, dilemele, fricile și speranțele pe care le-au trăit (și le trăim) în Pandemie într-un spectacol plin de fragilitate și dorința de a fi, din nou, împreună. Artiști, public, simpli spectatori dar și victime ale unei epoci stranii și greu de cuprins în rama prezentului.

Performeri: Corina Ciontu, Maria-Luiza Dimulescu, Alexandra Stroe, Vlad Benescu, George Rotaru, Jean-Lorin Sterian

Scenografie și grafică: Petre Alexandru
Muzică: Sebastian Lazăr
Multimedia: Diana Butnaru
Instalație video: Alina Tofan și Ioana Buraga
Coordonator mizanscenă: Andrea Gavriliu
Idee și coordonare proiect: Radu Popescu

Durata: O oră

O producție a Teatrului Apropo.

Festivaluri: Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, Ediția a Unsprezecea (Premieră în Festival)

 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Bilete Eventbook: https://eventbook.ro/theater/bilete-pandemic-solos

Bilete MyStage: https://www.mystage.ro/spectacole/pandemic-solos-2986/

REDUCERE STUDENȚI (50%):
Doi studenți pot intra la spectacol achiziționând un singur bilet. Aceștia vor prezenta, la intrare, legitimațiile vizate.

La 4 spectacole vizionate primiți o invitație gratuită (prin BROȘURA care se găsește la intrarea în Teatrul Apropo)

Ce poți vedea în weekendu-ul 15 – 26 – 27 martie la Teatrul Aporpo?

OrfEU și EUridice – VINERI, 25 martie,  ora 19.00, la Teatrul Apropo

Teatrul Aproape
Orfeu si Euridice

– spectacacol de teatru senzorial –

 

„Orfeu și euridice” propune spectatorilor un performance senzorial în cadrul orașului cosmopolit, dar în afara forfotei zilnice. Spectacolul explorează temele mitului orfic concentrându-se pe aspectul relațional în contextul “infernului” urban de astăzi.

Spectacolul este compus din două părți: o introducere cu puternică componentă vizuală, inteligibilă la nivel emoțional. Lipsa de structură pune la încercare răbdarea spectatorului și raportarea acestuia la timp, la timpul spectacolului. Prima partea are rolul de a-l imersa pe privitor într-o atmosferă poetică, atemporală, în care gestul și cuvântul capătă semnificații diferite pentru fiecare dintre noi, așa cum de fiecare dată această parte a poveștii va fi spusă de către interpreți în mod diferit.

Componenta senzorială a spectacolului pune în discuție apetența noastră din ce în ce mai mare pentru imagine. Este imaginea de sine mai importantă decât experiența sinelui? Este imaginea comunicării preferabilă experienței comunicării? Legați la ochi, spectatorii vor experimenta pe cont propriu coborârea în Lumea de Dincolo, așa cum va fi facilitată aceasta de către performeri, prin stimularea celorlalte simțuri: auz, miros, tactil, gust. Cei care se deschid către acest univers imaginar interior, vor trece prin cele patru tărâmuri ale Lumii de Dincolo, așa cum au fost ele descrise de către grecii antici: Mlaștinile Asphodel, Câmpiile Plângerii, Tartar, Câmpiile Elizee.

La final spectatorii sunt ghidați spre ieșire, la fel cum Orfeu a condus-o pe Euridice până la ieșirea din Lumea de Dincolo. Ei trebuie să își găsească singuri drumul din universul teatrului care le-a deschis privirea spre interior, către lumea prozaică în care trăim cu toții: spre zgomotele traficului, ale tramvaielor, ale automatelor de cafea, în universul de oțel și sticlă din care au venit la început.

 

Concept și Regie: Radu Popescu și Adrian Ciglenean

Texte: poezii de Yvan Goll și Rainer Maria Rilke + texte create colectiv de performeri

Cu: Sidonia Doica, Fulvia Folosea, Luiza-Andreea Ghindă, Teodora Daiana Păcurar, Mihai

Dulea, Cătălin Nicolau, Adrian Ciglenean

Scenografie: Diana Miroșu

Afiș: Adrian Ciglenean

Durata: O oră

O producție a Teatrului Apropo.

Proiectul ”orfEU și EUridice” a fost realizat cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, prin Programul Național de Proiecte pentru Tineret, 2018

 

Bilete Eventbook: https://eventbook.ro/theater/bilete-orfeu-si-euridice

Bilete MyStage: https://www.mystage.ro/spectacole/orfeu-si-euridice-spectacol-senzorial-1473

REDUCERE STUDENȚI (50%):
Doi studenți pot intra la spectacol achiziționând un singur bilet. Aceștia vor prezenta, la intrare, legitimațiile vizate.

La 4 spectacole vizionate primiți o invitație gratuită (prin BROȘURA care se găsește la intrarea în Teatrul Apropo)

LO-LI-TA a LO-VE story – SÂMBĂTĂ, 26 martie, ora 19:00, la Teatrul Apropo

Teatrul Apropo
Lolita a Love Story

Adaptare originală după romanul ”Lolita” de V. Nabokov-

Vinovat – Guilty!

Humbert Humbert e vinovat – de crimă și de iubire. Iubire-boală, pasiune, obsesie distrugătoare pentru micuța Dolores. Școlărița Lo. Lola. Lolita. Lolita lui cea perfectă.

Irepetabila, hipnotizanta, fetița ce nu trebuie să crească niciodată, Lolita. După ce a căutat-o o viață, a găsit-o și e complet lipsit de apărare în fața ei, copilademon care se joacă de-a femeia. Iubită, amantă, elevă și fiică a lui Humbert. Dar Lolita nu poate rămâne doar a lui… O umbră le pândește atent fiecare mișcare.

Domnilor jurați, trăgaciul a fost apăsat. Glonțul a ucis. Dar cine a ucis pe cine? Cine a sedus pe cine, cine a mințit pe cine? Un joc de-a păcatul, iubirea și moartea în care toți vinovații sunt inocenți.

Cu: Gelu Nițu, Beatrice Rubică, Ștefan Velniciuc, Marcela Motoc,

Scenografie: Diana Miroșu

Muzică: Alexandru Suciu

Light Design: Radu Popescu

Mișcare scenică: Hera Alexa

Video-proiecție: Nicu Rotaru și Șerban Pîrvu

Adaptare și dramatizare: Monica Pop, după romanul ”Lolita” de Vladimir Nabokov

Asistent regie: Beatrice Popescu

Regie: Monica Pop (debut)

Durata: Două ore (fără pauză)

Festivaluri: Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, Ediția a Noua (Premieră în Festival)

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.*

O producție a Teatrului Apropo.

Spectacolul ”LO-LI-TA a LO-VE Story” a fost produs în cadrul call-ului de proiecte din cadrul Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, Ediția a Noua, Octombrie 2019 – finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național și UNITER.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării

Bilete Eventbook: https://eventbook.ro/theater/bilete-lolita-love-story

Bilete MyStage: https://www.mystage.ro/spectacole/lo-li-ta-a-lo-ve-story-2952/

REDUCERE STUDENȚI (50%):
Doi studenți pot intra la spectacol achiziționând un singur bilet. Aceștia vor prezenta, la intrare, legitimațiile vizate.

La 4 spectacole vizionate primiți o invitație gratuită (prin BROȘURA care se găsește la intrarea în Teatrul Apropo)

 

404 LOVE – DUMINICĂ, 27 martie, ora 19.00, la Teatrul Apropo

Teatrul Apropo
404 LOVE

Un text de Ana Turos și Teodor Ghiță Inspirat de ”Cercul” de Arthur Schnitzler și ”Blue Room” de David Hare –

404 Love este o adaptare după La Ronde de Arthur Schnitzler, piesă care la începutul secolului 20 a produs un scandal de proporții în rândul societății vieneze, fiind interzisă imediat după premieră. Montarea actuală propune o reinterpretare a textului clasic în contextul Bucureștiului anilor 2020, o societate evident mai puțin pudibondă și sexistă, însă una în care deseori sexul și intimitatea constituie în continuare subiecte tabu.

Adaptarea reprezintă o savuroasă imersiune în lumea diversă, colorată și surprinzătoare din capitala românească de astăzi.

6 personaje formează 6 cupluri într-o cursă după pofte carnale, escapade extraconjugale, confirmări individuale, accederi în alte clase sociale, ieșiri din banalitatea rutinei zilnice. Dorința este motorul acestui mecanism care se închide la final și expune nesiguranțe personale, secrete dar și accente de sinceritate pură, care apar doar în momentul conexiunii cu o altă persoană.

6 personaje în căutarea… Error: love not found.

Cu: Ana Turos și Teodor Ghiță

Scenografie: Ileana Zirra

Multimedia: Eliza Lupu

Design audio: Marin Grigore

Durata: O oră și 15 minute

Festivaluri: Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, Ediția a Zecea

O producție a Teatrului Apropo.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.*

Spectacolul ”404 LOVE” a fost produs în cadrul Call-ului de proiecte din cadrul Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, Ediția a Zecea, Octombrie 2020 – finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național și UNITER.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării

 

Bilete Eventbook: https://eventbook.ro/theater/bilete-404-love

Bilete MyStage: https://www.mystage.ro/spectacole/404-love-2938/

REDUCERE STUDENȚI (50%):
Doi studenți pot intra la spectacol achiziționând un singur bilet. Aceștia vor prezenta, la intrare, legitimațiile vizate.

La 4 spectacole vizionate primiți o invitație gratuită (prin BROȘURA care se găsește la intrarea în Teatrul Apropo)