Programul de Masterat “Jurnalism Politic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București, este un program care se adresează oricărei persoane absolvente de facultate, indiferent de profilul acesteia, care dorește să se specializeze sau să înceapă studiul  în acest domeniu.

Cu toate că m-am aflat în aceeași postură, acest lucru nu m-a împiedicat să fiu interesată de domeniu, iar profesorii au fost foarte implicați și competenți, astfel încât am reuşit să îi prind din urmă pe colegii mei. Eu am fost studentă în cadrul acestui program și, pe zi ce trece, mă conving tot mai mult că am făcut alegerea potrivită.

Vă sfătuiesc să urmați acest master dacă sunteți interesați de domeniul jurnalismului, al politicii: de redarea mediatică a politicului, analiză şi comunicarea politică, analiza politicilor anti-discriminare şi pentru egalitate de şanse, comunicare, ș.a.m.d., deoarece  acest program de masterat îmbină abordări din Știinţele politice, Sociologie, Jurnalism, cunoștințe de Drept, Relaţii Internationale, Ştiinţele Educaţiei sau Filosofie.

O altă bilă albă a acestui program îl reprezintă aria largă de oportunităţi profesionale de care se poate beneficia după absolvire sau chiar în timpul facultății, domeniile fiind de mare interes. Aici vreau să adaug și noile colaborări din cadrul anului universitar 2015-2016 cu jurnaliștii Luca Niculescu (RFI) și Tudor Musat (Digi24) în cadrul unor workshopuri menite să apropie studenții de profesie. Cel mai important aspect, după părerea mea, este reprezentat de faptul că aceste cursuri oferă posibilitatea de a deprinde abilități practice adaptate dinamicii pieţei muncii.

Profesorii sunt persoane deschise, cu un simț practic foarte dezvoltat, iar implicarea acestora este de nota 10. Mi-a fost ușor să deschid diverse discuții în urma cărora am aflat lucruri interesante și foarte relevante pentru viitorul meu ca absolventă a acestui master, dar și ca persoană. În plus, profesorii sunt și profesioniști ai comunicării politice cu experiență practică, de pildă: Radu Magdin (consilier al Primului Ministru), Valeriu Turcan (consilier prezidențial).

Partea teoretică, dar și cea practică converg în scopul lor de a crea o imagine de ansamblu a vieții politice actuale și a crea o înclinație spre strategie și comunicare politică cu accente economice, sociale și jurnalistice.

În decursul celor doi ani, studenții vor învăța să cunoască modul în care mass-media participă la configurarea sferei publice, leadership politic, trăsăturile partidelor româneşti, abordări ale genului în teoriile politice şi relevanța acestuia pentru mass-media, metode de cercetare în ştiințele comunicării, paradigme ale comunicării politice, analiză politică, susținerea ONG-urilor și consultanță politică.

Încă un hint: înscrierea la concursul de admitere nu este condiţionată de media de licenţă, important fiind cât de mult vă doriți să învățați și să vă perfecționați în această direcție.

Evident că acest master dispune și de burse, acestea fiind prezente în cadrul programului ERASMUS, iar în semestrul IV  veți avea parte de stagii de practică la universități partenere în cadrul Programului European Lifelong Learning.

Admiterea în 2015 va fi în perioada 23-24 iulie 2015, iar aici aveți mai multe informații utile: http://www.fjsc.unibuc.ro/home/master/programul-de-masterat-prezentare/jurnalism-politic

Pentru mai multe informaţii o puteţi contacta pe coordonatoarea programului Conf. univ. dr. Oana Băluță: oana.baluta@fjsc.ro.

Succes!

Articol realizat de: Alexandra Mihai

Sursă poză: pfc.uvt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here