vineri, mai 24, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipPrograme și oportunități de voluntariat globale

Programe și oportunități de voluntariat globale

Programe la care ne putem înscrie după terminarea facultății sunt foarte multe, doar că nimeni nu ni le scoate în evidență. Cum ne-ar ajuta acestea? În primul rând trebuie să precizez că ele se bazează foarte mult pe voluntariat, dar pe lângă acest lucru ai numeroase avantaje. Poți călători mult pe gratis, poți ajuta sau poți fi chiar tu cel care schimbă ceva în societate, primești cazare și mese pe zi gratis, participi la un schimb de experiență și câștigi experiență din relaționarea cu oamenii din toate colțurile lumii.

Problema binecunoscută cu care ne confruntăm adesea, în rândul tinerilor, este cea legată de viitorul pe care vrem să-l urmăm. Nu suntem siguri de ceea ce putem, de ceea ce ne-am dori într-adevăr sau de cum am putea face ceea ce vrem să facem. Am observat că tot mai mulți tineri nu mai pun accent atât de mult pe master, după finalizarea facultății, ci preferă să își găsească un loc de muncă din care pot acumula experiență și bani.

Programe la care ne putem înscrie după terminarea facultății sunt foarte multe, doar că nimeni nu ni le scoate în evidență. Cum ne-ar ajuta acestea? În primul rând, trebuie să precizez că ele se bazează foarte mult pe voluntariat, dar pe lângă acest lucru ai numeroase avantaje. Poți călători mult pe gratis, poți ajuta sau poți fi chiar tu cel care schimbă ceva în societate; primești cazare și mese pe zi gratis, participi la un schimb de experiență și câștigi experiență din relaționarea cu oamenii din toate colțurile lumii. Am să vă fac o listă de programe din care puteți alege să vă înscrieți unde vă interesează cel mai  mult.

1. AIESEC este cea mai mare organizație de tineri internațională, prezentă în 125 de țări, ce oferă tinerilor posibilitatea de a dobândi cunoștințe și experiență, prin stagii de voluntariat și intershipuri plătite în străinătate. Aveți mai jos o scurtă prezentare a ceea ce își propune și, desigur, nu ezitați să le verificați site-ul oficial.

2.. European Youth Portal este o nouă bază de date, cu un număr limitat de oportunități oferite în acest moment. Proiectele pe care le au enumerate în prezent sunt toate asociate cu Serviciul European de Voluntariat, parte a programului Uniunii Europene, Erasmus+. Când veți găsi un proiect care vă interesează, citiți instrucțiunile privind modul de aplicare și trimiți-le e-mail organizațiilor coordonatoare. Puteți să căutați baza de date a organizațiilor EVS-organizații acreditate și aplicați. În cazul în care o organizație nu are e-mail și adresa poștală afișate, probabil nu are proiecte disponibile în acest moment.

youth-erasmus

3. WWOOF (World Wide Oportunitties in Organic Farms). Această organizație permite tinerilor să se ofere voluntari în ferme ecologice sau gospodării mici pentru a putea învăța despre stilurile de viață ecologică. În schimb, ei oferă hrană, cazare și oportunitatea de a acționa la nivel global. Motto-ul organizației: ,,Make a difference! Get involved! Join WWOOF! Think local – act global!”. Sunt zeci de țări care așteaptă să te implici.

1

4. SWOT (The State of the World’s Sea Turtles) urmărește să creeze o rețea globală permanentă de specialiști care lucrează pentru a accelera conservarea țestoaselor de mare și a habitatelor lor, precum și schimbul regulat de informații cu publicul care ar putea face o schimbare. Organizația s-a născut din necesitatea de a genera o perspectivă globală a statutului broaștelor de mare și de a oferi acțiuni strategice de conservare.

obis-map

5. Peace Corps. Voluntarii de la Peace Corps pot îmbunătăți viața oamenilor în comunitățile din întreaga lume, să prezinte perspectivele globale ale americanilor și să transforme o experiență într-o oportunitate de viață. Poți lucra direct cu comunitățile la problemele lor cele mai presante, câștigând în același timp experiență internațională, înțelegere interculturală și fluență într-o limbă străină. Experiența Peace Corps poate fi o rampă de lansare pentru o carieră în guvern, în sectoarele academice, non-profit și private.

newsban

RELATED ARTICLES

Most Popular