Programul Teatrului Mic – 1-5 iunie

0
41
Teatrul Mic Variațiuni pe tema raței afiș

Teatrul Mic – SALA STUDIO( GABROVENI, 57)

1)THE DUCK VARIATIONS -VARIAȚIUNI PE TEMA RAȚEI, 3 iunie, ora 19:00

Traducerea: Bogdan Budeș
Regia: Alex Bogdan
Scenografia: Tudor Prodan
Soundtrack: Sava Andrei
Visuals: Noetic

Cu: Diana Cavallioti și Ilinca Manolache

„The duck variations este un spectacol care încearcă să pună o întrebare copleșitoare: este specia umană demnă de locul pe care îl ocupă pe Pământ? Sau natura noastră distrugătoare a devenit dominantă și suntem, de fapt, într-un proces de dispariție?

Cu toate astea, spectacolul nostru vorbește despre speranță. Despre iubirea dintre oameni, despre puterea nebănuită a binelui care poate învinge răul până la final. Este o luptă care, încă, nu și-a găsit finalul. Nu ne-am propus să dăm un verdict, teatrul nu se ocupă cu asta, dar dacă doriți să veniți, să ne vedeți spectacolul, vă promit că veți pleca altfel de la noi, altfel de cum ați venit. Poate cu mai multă speranță în umanitate, gata să fiți rodul schimbării, mai buni poate, mai atenți la mediu, mai empatici față de semenii voștri. Și vă promit că vă veți îndrăgosti de actrițele Diana Cavallioti și Ilinca Manolache, pe care le veți vedea în niște roluri absolut umitoare și neașteptate.

Vă așteptăm în micul nostru univers, de la Sala Studio a Teatrului Mic, să fim împreună pentru o oră jumătate și să ne conectăm cu planeta noastră care, de prea mult timp, strigă spre noi disperată să ne oprim din distrugere. E timpul să o auzim.” Alex Bogdan

Teatrul Mic – SALA ATELER ( CONSTANTIN MILLE 16)

1)LEGĂTURI PRIMEJDIOASE, 1 iunie, ora 18:30

Traducerea: Irina Velcescu
Regia artistică: Cristi Juncu
Muzica: Ada Milea
Decor și costume: Cristina Milea
Asistent decor: Cezara Negoescu

Cu: Florin Piersic Jr., Diana Cavaliotti, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Ana Bianca Popescu, Silvana Mihai, Rodica Mandache, Beatrice Peter, Ionuț Vișan

Legături Primejdioase afiș
Legături Primejdioase

Spectacolul Legături primejdioase, regizat de Cristi Juncu, prezintă, într-un cadru feeric imaginat de scenografa Cristina Milea, o poveste despre un joc de intrigi amoroase. Protagoniștii- marchiza de Merteuil și vicontele de Valmont, foști iubiți, aleg să devină rivali într-o competiție bazată pe jocuri de seducție și răzbunare. Merteuil îl provoacă pe Valmont să o corupă pe tânăra și inocenta Cecile de Volanges înaintea căsătoriei sale, însă Valmont urmărește o altă țintă- inima virtuoasei doamne de Tourvel. Cei doi vor cădea în propriile capcane, atunci când realizează că și sufletele lor sunt mai vulnerabile decât credeau în fața adevăratei iubiri.

„Ideea că mintea omenească poate cunoaște și stăpâni lumea (deloc străină vremurilor pe care le trăim acum) dictează și conduita protagoniștilor spectacolului nostru, un viconte și o marchiză. Revoluția lor nu urmărește însă pulverizarea unei ordini statale tradiționale, ci își propune să destrame un imperiu niciodată învins: cel al simțurilor.” Cristi Juncu

  1. A DOUĂSPREZECEA NOAPTE, 4 iunie, ora 19:00

Traducerea: Mihnea Gheorghiu

Regia și adaptarea: Nona Ciobanu

Scenografia, concept video, light design: Peter Košir, Nona Ciobanu

Muzica originală: A-C Leonte

Cântecul Bufonului: Vasile Șirli

Real-time 3D mapping: Costin Olaru

Cu: Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Valentina Popa, Alexandru Voicu, Oana Albu, Radu Zetu, Marian Olteanu, Andrei Brădean, Oana Pușcatu.

A douăsprezecea noapte afiș
A douăsprezecea noapte

Nona Ciobanu: „Dacă muzica e hrana dragostei, cântați-mi…” spune Orsino, la debutul piesei lui Shakespeare. Ce se întâmplă atunci când te îndrăgostești de persoana nepotrivită? Naufragiată în Iliria împreună cu fratele ei, de care este separată, Viola, travestită în băiat, îl iubește în taină pe Orsino, cel înamorat fără speranță de Olivia, care se îndrăgostește instant de Viola-băiat.

Timpul din A douăsprezecea noapte devine aproape lichid într-un balansoar al cărui poli sunt cei doi O: Orsino și Olivia. Un timp în care se amestecă identități, se născocesc farse care generează comedia și în egală măsură melancolia unei povești despre iubire, seducție, ambiguitate și confuzia creată de amestecul dintre sexe. O poveste jucată cu mult umor de actori versatili, din trei generații, ai Teatrului Mic: Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Valentina Popa, Alexandru Voicu, Oana Albu, Radu Zetu, Marian Olteanu, Andrei Brădean, Oana Pușcatu.

  1. KARAMAZOVII, 5 iunie, ora 19:00
Karamazovii afiș
Karamazovii

Regia și adaptarea: Nona Ciobanu
Scenografia: Peter Košir, Nona Ciobanu
Costume: Doina Levintza
Light-design: Iulian Bălțătescu
Proiecție video: Peter Košir
Muzica originală: Vasile Șirli
Pregătirea muzicală: Nadia Trohin

Cu: Marian Râlea, Cristian Iacob, Radu Zetu, Rareș Florin Stoica, Bogdan Talașman / Vlad Logigan, Oana Albu, Simona Mihăescu, Gabriela Iacob, Ion Lupu, Avram Birău, Petre Moraru, Alina Petrică.

Sângele pune pecete destinului. A fi Karamazov înseamnă deja o aripă frântă, un demon în suflet, care nu lasă o clipă omul să devină Om.

Cei cinci Karamazovi, trei fii legitimi (Ivan, Dimitri și Alioșa), un paria (Smerdiakov) și tatăl (Feodor), seducătorul măscărici, se pândesc unul pe altul. Măcinați de îndoială, caută Adevărul, deși sufletul unora dintre ei e prea întinat pentru a-l mai putea primi. Moartea dă târcoale, vina naște monștri, iar suferința, strivită și captivă între pereții mobili ai unui spațiu de joc care se metamorfozează continuu, e mântuitoare și aduce Lumină.

Teatrul Mic – SALA MEDIA-TNB

  1. ROMEO ȘI JULIETA, 3 iunie, ora 20:00

Regie: Liliana Pană

Décor: Francesca Cioancă

Costume: Silvia Șerban

Light design: Bogdan Gheorghiu

Muzică originală: Sebastian Androne-Nakanishi

Coregrafie: Raluca Zetu

Cu: Marian Olteanu, Alina Rotaru, Alexandru Voicu, Cezar Grumăzescu, Rareș Florin Stoica, Gabi Costin, Ruxandra Enescu, Liliana Pană, Andrei Seușan, Andrei Brădean, Ana Bianca Popescu, Oana Pușcatu, Ioana Mitrofan

Romeo și Julieta afiș
Romeo și Julieta

Început ca un atelier dedicat uneia dintre cele mai de succes tragedii shakespeariene, la inițiativa și sub îndrumarea actriței Liliana Pană, „Romeo și Julieta” conține toate elementele unui spectacol modern, cu o muzică și coregrafie originale, jucat cu pasiune și vervă de trupa tânără a Teatrului Mic, al cărei talent a fost confirmat odată cu poemul teatral rock „Deșteptarea primăverii”.
O poveste tragică despre iubire, dar și despre ură și acele orgolii care dezbină familiile celor doi îndrăgostiți.