PROGRAM TEATRUL ION CREANGĂ SEPTEMBRIE 2016

0
146

BUNĂ DIMINEAȚA!

7 și 8 septembrie, ora 18:00
Teatrul Excelsior

[1-3 ani]

Ema și Thomas sunt cei mai noi prieteni ai Teatrului Ion Creangă și protagoniștii spectacolului „Bună dimineața!”. Vom afla cum se desfășoară ziua lor de joacă, ce mănâncă la micul dejun, unde le place să călătorească și care sunt jocurile lor preferate. Cei doi îi au alături pe Mormor, ursul de la Polul Nord, și pe Arpe, șarpele din pădurea tropicală. Special create pentru cei mai mici spectatori, scenografia jucăusă și muzica live ne vor purta peste mări și țări, într-o nouă aventură.

A 12-A NOAPTE

14 și 15 septembrie, ora 18:00

Teatrul de Comedie, Sala Nouă

[6 ani +]

Dinapoi înainte, de la stânga în jos, pe față și pe dos, piesele lui William Shakespeare pot fi citite cu picioarele în sus, nu trebuie să stai frumos. De mai bine de 500 de ani oamenii le citesc și le pun în scenă pentru că, în orice poziție ai sta, poți să descoperi altceva. În această dimensiune – a unui altceva și altfel jucăuș – se înscrie și spectacolul propus de Teatrul Ion Creangă, care ne provoacă, mici și mari deopotrivă, să explorăm opera shakespeariană prin joc. Să fie prinselea? Sau de-a v-ați ascunselea? A 12-a noapte” aduce pe scenă farse și deghizări, cu bufoni, calambururi și confuzii, personajele renunțând, rând pe rând, la costumul de peste costum, și încetând să se mai prefacă.

ZBOR PRIN POVEȘTI

16 septembrie, ora 18:00

17 septembrie, ora 11:00

Teatrul de Comedie, Sala Nouă

[3-6 ani]

Înainte de culcare, doi copii încep să citească. Şi să viseze. Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi îşi dau singuri seama că, folosindu-şi imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură.

Teatrul Ion Creangă produce primul spectacol de teatru-dans adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani. Coregrafia jucăuşă pune în valoare abilităţile fizice ale actorilor, iar proiecţiile video completează spectacolul, permiţându-le actorilor să interacţioneze cu cea mai frumoasă dintre lumile posibile.

 

DE-A MICUL PRINȚ

18 septembrie, ora 11:00

27 și 29 septembrie, ora 18:00

Teatrul de Comedie, Sala Nouă

[4-6 ani]

În dorința de a aduce filosofia Micului Prinț aproape de copiii între 3 și 6 ani, care abia încep să se plimbe din planetă în planetă, regizoarea Ioana Petre pleacă într-o foarte serioasă călătorie de explorare a celebrului text. Alături de ea, întreaga echipă va cerceta și se va juca, va pune întrebări și va crea labirinturi, pentru ca, la final, să poată deosebi un elefant din burta unui șarpe de o pălărie.

PINGUINII MELOMANI

25 septembrie, ora 11:00

Teatrul de Comedie, Sala Nouă

[3-6 ani]

Micii spectatori sunt invitați să facă parte din Clubul Pinguinilor Melomani, printr-un spectacol educativ și interactiv. Dorindu-şi să ajungă acasă, la Polul Sud, Pingunel și Pingunica fug de la circ, trec printr-o serie de încurcături şi se rătăcesc. Dar cu un nou prieten alături şi cu ajutorul muzicii reuşesc să găsească drumul spre cel mai potrivit loc pe care să-l poată numi acasă.

FĂRĂ FRICĂ

26 septembrie, ora 18:00

Teatrul de Comedie, Sala Nouă

[3-6 ani]

Pădurea poate fi un loc întunecos, foarte periculos. Urechilă și Pămătuf ştiu că, pentru un iepure, e bine să nu te îndepărtezi prea tare de luminiş, să fii atent şi precaut. Din când în când ai, totuşi, nevoie de puţin curaj. Dar unde îl poţi găsi? Prin copaci? În buzunare? Sau în stratul cu morcovi? „Fără frică” este un spectacol despre încredere și camaraderie, despre puterea de a-ți învinge cele mai mari și cele mai mici frici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.