Program Teatrul Coquette afiș

Teatrul Coquette vă invită:

Vineri 25 octombrie 2019  la ora 18.00 

Habarnam

adaptare liberă după povestea lui Nikolai Nosov de Claudia Dionise

Teatrul Coquette aduce spectatorilor mici și mari o nouă comedie cu tâlc despre virtuți. Călătoria inițiatică a lui Habarnam îi deschide orizonturile. Decorul viu colorat captează atenția și stârnește cu siguranță fantezia copiilor.

„Habarnam” este povestea prichindelului cu același nume, povestită de el însuși. Este călătoria spre adevăratul lui talent. Fiind foarte trist pentru că nimeni nu-l ia în serios și pentru că toți ceilalți prichindei râd de el, că nu știe nimic despre nimic, protagonistul încearcă diverse arte. Întâi, experimentează pictura, apoi muzica, chiar și scrisul, dar descoperă că ar fi nevoie de multă muncă ca să exceleze. Ori, Habarnam, nu vrea să muncească! Vrea să fie talentat. Doar călătoria în Orașul Verde îi va deschide noi orizonturi, el descoperindu-și într-un final cel mai mare talent al lui, care va deveni pasiune.

Cu: Alexandra Gabriela Niță, Cristian Dionise, Claudia Dionise

Scenografia : Claudia Dionise

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

Sâmbătă 26 octombrie 2019 la ora 11.00

Frumoasa din Pădurea Adormită

Celebra poveste a Fraților Grimm sta la baza unui spectacol plin de umor si magie. Cum se împlinesc visele și speranțele și cum dintr-o invidie fără măsură se naște un întreg plan de răzbunare și de distrugere a fericirii.

După ce regele și regina au sperat, au așteptat și și-au dorit vreme îndelungată un copil, când acesta vine pe lume, este blestemat și vrăjit încă în primele zile de viață să piară la împlinirea vârstei de 16 ani. Cum se rupe această vrajă și cum se duce lupta cu malefica ființă, ursitoarea cea rea?

Însă atunci când totul pare pierdut apare și speranța. Ultima ursitoare reușește să îi redea viața frumoasei prințese, dar cu anumite sacrificii, deoarece vraja inițială e prea puternica. După 100 de ani de adormire apare prințul Zoran care reușește să desfacă vraja. Dar cum?

Teatrul Coquette vă invită în poveste.

Distribuție: Claudia Dionise, Alexandra Gabriela Nita și Cristi Dionise

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

Sâmbătă 26 octombrie 2019  la ora 20.00 

Nopțile Barbare

Acest spectacol este interzis minorilor sub 16 ani.

Spectacolul “Nopțile Barbare” este o adaptare liberă după ”1001 Nopți”, un spectacol delicat și totodată dur, care cuprinde și mult umor.

Regele Șahriar (Ovidiu Ușvat), celebrul tiran care își trimite soțiile la decapitare la ivirea zorilor, este vindecat de cruzime, de paranoia, care a pus stăpânire pe el și de frica de a fi mereu trădat și înșelat, de fermecătoarea Șeherezada (Ruxandra Bălașu), prin poveștile ei. Ea folosește toate armele de cucerire de care dispune: erotismul, umorul, suspansul, puritatea și chiar reușește să îl implice pe rege în poveștile creionate. Pentru a-i capta atenția începe cu o paralelă la realitatea de care e și ea amenințată și stârnește curiozitatea lui Sahriar, inventându-l pe prințul Camar Asaman, pe care îl trece prin multe peripeții.

Dansul celor doi se intensifică pe măsură ce înaintează în poveste, arătând astfel legătura dintre ei, care devine din ce în ce mai solidă. Un spectacol învăluit în mister.

Cu: Ruxandra Bălașu și Ovidiu Ușvat

Scenografia: Daniel Divrician

Coregrafia: Andreea Novac

Regia: Ingrid Bonța

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

Duminică 27 octombrie 2019  la ora 11.00 

Hainele cele Noi ale Împăratului

Celebra poveste de Hans Christian Andersen a dat naștere unui spectacol plin de umor și învățăminte. O poveste despre mândrie, lingușeală, minciună și adevăr spusă cu măiestrie de Teatrul Coquette. Când mândria este alimentată în mod constant, aceasta se dezvoltă în prostie.  Escrocii au în asta o mare participare. Lingușeala se clasează astfel în topul celor mai rele lucruri. Povestea cu o morală clară este construită pe placul celor mici, dar și pe al celor mari.

Împăratul își dorește mereu să fie cel mai adorat în toată împărăția, dar din păcate nu prea știe cum să obțină iubirea tuturor supușilor. De aceea începe să creadă că prin apariția lui în public în haine care mai de care mai frumoase, sau mai sclipitoare reușește să-și cucerească poporul, care nu-și dorește altceva decât un împărat bun, drept și înțelept. Oare va reuși împăratul să se facă plăcut în adevăratul sens de către popor? Cum își va învăța lecția? O poveste cu haz, cu răsturnări de situație și cu tâlc, la care Teatrul Coquette va așteapta cu drag.

Distribuție:  Ruxandra Balasu, Mihai Capatina, Gabriel Costan și Ingrid Bonța

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

Duminică 27 octombrie 2019  la ora 19.30 

Ghici cine intră pe fereastră!

Comedia Destinului ar putea fi de asemenea un titlu potrivit. Comedia se naște odată cu decizia unei fete de a-și cunoaște mama și mai ales de a o cuceri. Oare îi va reuși planul sau nu? Fiind comedie, cu siguranță veți gândi, DA. Ei bine, așa e. Va reuși. Dar cum? Câți ași trebuie să scoată cineva din buzunar pentru asta?

Un spectacol despre două femei total diferite – aparent -, pe care nu le leagă nimic, în afară de un diagnostic greșit. Solitudinea este singura care le conturează lumile lipsite de intersecții. Cât de greu este să trăiești cu o persoană pe care nu ai mai văzut-o niciodată?! Dar dacă afli că este fiica nedorită și ești pus în fața faptului împlinit? După 25 de ani maternitatea mai poate fi învățată? Aceasta este povestea doctoriței Bertholinne și a Isabellei.

Cu:  Alina Tofan și Iulia Cistescu

Regia: Iulia Gavril

Scenografia: Ileana Zirra

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

Joi 31 octombrie 2019  la ora 19.30 

Valsul Hazardului

Un spectacol ca o spumă de șampanie. Personajele trec ca într-un dans nebun de la seducție la furie, de la disperare la extaz, de la dragoste la ură. Totul este ca un joc ale cărui atuuri sunt replicile și a cărui miză crește cu fiecare minut. Finalul aduce o răsturnare de situație total neașteptată.

O femeie face un accident cu mașina și ajunge să răspundă în fața unui Înger, care- i punctează fiecare răspuns. Uneori, oamenii ajung în situații cel puțin ciudate. Balanța înclină nehotărâtă între rațional și irațional, între iubiri adevărate și disperări de moment și lista va continua . Ar trebui adăugat și faptul că balanța nu înclină singură, ci este ajutată de domnul Înger.

Spectacolul încearcă să-i reamintească spectatorului de  existența continuă a comicului în orice situație, să îl provoace să reflecteze și asupra dualității deciziilor sale. Veți întâlni un personaj pe cât de simpatic pe atât de iritant.

Cu: Ruxandra Bălașu  și Mihai Căpățînă

Regia: Ingrid Bonța

Scenografia: Daniel Divrician

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

Vineri 1 noiembrie 2019  la ora 19.30 

Două Surori și un Pian

În premiera în România, Teatrul Coquette prezintă: DOUĂ SURORI ȘI UN PIAN, de Nilo Cruz (Premiul Pulitzer pentru Dramaturgie).
În arșița Havanei, în anul 1991, la apusul erei sovietice, celebra scriitoare Maria Celia Obispo și sora ei, pianista Sofia Obispo, sunt plasate în arest la domiciliu pentru sfidarea regimului totalitar.
Viețile lor se întrețes in mod straniu cu cea a reprezentantului puterii, locotenentul Portuondo, când acesta caută din ce în ce mai mult apropierea scriitoarei.
Niște opere ascunse și un pian dezacordat ca mod de evadare, scrisori de dragoste codate ca singur liant cu lumea din afară și un întreg joc de-a șoarecele si pisica nasc speranțe, pasiuni si răstoarnă crezuri. Cât de mult poate influența politica mintea și sufletul individului?

Vă invităm să vă așezați în casa Obispo, ca într-un decor de film și să vă lăsați furați de o poveste profund umană despre dragoste, libertate și demnitatea ființei!
Distribuția:
Maria Celia Obispo – Celina Nitu
Locotenentul Portuondo – Pavel Barsan
Sofia Obispo – Ruxandra Balasu
Victor Manuel – Alexandru Mandu
Regia: Ruxandra Balasu
Scenografia: Daniel Divrician
Traducerea: Ruxandra Balasu & Celina Nitu

Foto: Alexandru Sîmbotelecan

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

Biletele pentru toate spectacolele pot fi cumpărate online prin IaBilet, Eventim, Kompostor, Blt.ro, Mystage, Bilete.ro sau de la Casa de Bilete BILETFAN de la stația de Metrou Unirii.