Program septembrie la Arte dell Anima

0
37
Arte dell Anima
A venit toamna la Arte dell Anima!
Cu spectacole nenumărate, cursuri pentru copii, râsete, voie bună și activități diverse!
CURS DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN TEATRU PENRU COPII GRATUIT
Duminică, 15 septembrie, de la 11:00-Grupa de vârstă 4-9 ani
Duminică, 15 septembrie, de la 12:00-Grupa de vârstă 10-16 ani
Sunteți așteptați cu mare drag în strada Făinari, nr. 17D!
Înscrieri la telefon 0733.060.033!

Spectacole de teatru

Joi, 19 septembrie, orele 19:00 – Teatrul Arte dell’Anima
Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate de Andrew Bovell, regia Puiu Șerban

„- Știu ce gust are suferința. E amară.
– Știu cum se aude. E asurzitoare.
– Și știu că astăzi copilăria mea s-a sfârșit. ”

“Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate” de Andrew Bovell, spune povestea lui Rosie, o adolescentă care se întoarce pe nepusă masă acasă, în suburbia unui oraș provincial din Australia, după ce-a-ncercat să-și facă un rost prin Europa. Pe lista ei cu lucruri pe care le știe sigur ca fiind categoric adevărate se află doar mama, tata și cei trei frați… Dar viața își face loc și un val-vârtej de evenimente o face să se maturizeze brusc.

Un spectacol viu, cu un final neașteptat, ce te face să îți pui întrebări esențiale, așa cum orice spectacol de teatru ar trebui să o facă. O lecție de viață, o bucată de realitate trăită de tinerii artiști pe scena Teatrului Arte dell’Anima.

Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/lucruri-pe-care-le-stiu-ca-fiind-adevarate-1161?af=41

Marți, 24 septembrie, orele 19:30 – Teatrul Arte dell’Anima
Lettice și Leușteanul de Peter Shaffer, regia Geanina Hergheligiu

★★„Un spectacol de 5 stele, o călătorie nebună într-o Anglie atemporala, cu ghizi actori, ce performează cu haz, talent și enormă intensitate!” – Irina Margareta Nistor – critic★★

Teatrul Arte dell’Anima prezintă pentru prima dată în București, spectacolul „Lettice și Leușteanul” de Peter Shaffer, traducere de Crina Lință, regia Geanina Hergheligiu. O comedie verbală, ierbală, dar nu și letală cu Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș.

„Lettice și Leușteanul” este o savuroasă comedie satirică, scrisă în 1987, special pentru actrița Maggie Smith și spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate.

Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

Ce au în comun Lettice Douffet, Charlotte Schoen și Maria Stuart, regina Scoției, rămâne să descoperiti la Teatrul Arte dell’Anima din strada Făinari, nr. 17D!

Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/lettice-si-leusteanul-895

Joi, 26 septembrie, orele 19:00 – Teatrul Arte dell’Anima
Totul despre femei de Miro Gavran, regia Felix Crainicu

„Totul despre femei” este o piesă despre iubire, prietenie, carieră și despre fațetele feminității scrisă in anul 2000 de croatul Miro Gavran, imaginată spre a fi jucată de trei actrițe, care interpretează fiecare câte cinci roluri. O piesă așa de bună, încât din 2000 încoace a avut aproape 50 de premiere”.

„Totul despre femei” este povestea unui diamant. O nestemată care va străluci de fiecare dată diferit atunci când va fi rotită în lumină. Uneori copleșitor, uneori ludic, uneori trist. Acest diamant este Femeia – mamă, iubită, prietenă, soră.

Strălucitorul text scris de Miro Gavran privește femeia realist, cu umor, cu suflet. Spectacolul propus de Teatrul Arte dell’Anima aduce în fața martorilor actului artistic trei actrițe care au acceptat provocarea să ofere nu doar talent și efervescență, ci o fărâmă din sufletul propriu. Pentru că era singura cale ca fiecare în parte să întrupeze cinci personaje diferite.

Într-un melanj unic, „Totul despre femei” aduce o poveste de iubire, una de carieră și una de prietenie, plus un conflict puternic stârnit de trei fetite la grădiniță. Nu e suficient? Adăugăm o luptă plină de gelozie între respectabilele nanogenare îndragostite și imaginea este completă.

„Totul despre femei” – o comedie romantică care te va pune pe gânduri. 3 actrițe, 15 personaje și un spectacol de o oră și jumătate ce te va învăța și dezvăța totul despre femei.

Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/totul-despre-femei-1184?af=41