Program La Scena 6-12 Iunie

  • Vineri, 6 Iunie

Ora 19:00

MONOLOAGELE VAGINULUI(1h)

Preţ bilet: 30 lei

Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaş a stârnit interesul publicului din toată ţara, care a vrut să îl vadă şi să îl revadă. Această adaptare românească a unui text american celebru şi controversat la vremea apariţiei sale, are câteva atuuri: subiectul abordat – universul feminin, cu emoţiile şi trăirile specifice, viziunea regizorală care nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul, care devine parte integrantă în spectacol şi, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea, care se insinuează ca o şerpoaică, reuşind să îşi schimbe identitatea, să călătorească în timp şi în spaţiu, împreună cu toţi cei din sală.

Ora 21:30

STAND UP COMEDY cu MINCU, MARIA, FLORIN și ALEX ȘERBAN

INTRARE LIBERĂ

  •  Sâmbătă, 7 Iunie

Ora 20:00

LECŢIALectia mic

După Eugen Ionescu

Preț bilet: 30 lei

Textul ionescian te inspiră și îți dă curajul să plonjezi în imaginație. Astfel că delirul verbal este o stare continuă, este mecanismul aberant, care declanșează conflictul și acțiunea. Limbajul nu mai are funcția de a comunica, ci devine practic un nou personaj. Credem de fapt că personajele comunică, dar în realitates spectacolului nu e așa. În LECȚIA este vorba de control, de autoritate, cine deține puterea și pentru cât timp: din acest motiv Profesorul, în viziunea mea regizorală, este Profesoară. Dorința de a domina și de a manipula nu ține de sexul persoanei. Pericolul poate să vină din orice direcție. Iar surpriza este cu atât mai mare cu cât vine de la o femeie, aparent dulce și zâmbitoare. Lecția abordează teme foarte actuale – Dorința de a domina, distrugerea purității și a valorilor, lipsa comunicării, Societatea care nu este unită, care nu decide, care se complace. (Mona Gavrilaș – regizor)

Ora 19:00

STAND UP COMEDY cu COSMIN BIGHEI

Preț bilet 20 lei

Cosmin Bighei este actor, comediant si moldovean. Mulți se chinuie să-ṣi facă un nume în stand-up, Bighei s-a născut cu unul.Ia gluma foarte în serios încă din liceu, când a înființat ṣi condus cea mai bună trupă de umor din oraṣul Siret (ṣi singura de altfel).Până în prezent a avut peste 150 de show-uri de stand-up în Cluj, Bucureṣti, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Suceava, Vama Veche, Buzău, Baia Mare, etc.În spectacolulul său te invită într-o călătorie printre stereotipurile ce împânzesc intergalacticul urban. Un drum pavat cu auto-ironie şi umor inteligent ce duce oriunde şi nicăieri. Cea mai mare satisfacție a sa e că de când s-a aflat că face poante bune îl caută foarte multe balerine.

  • Duminică, 8 Iunie

Ora 19:00

FRUMOASA CĂLĂTORIE A URŞILOR PANDA (1h15)

Preț bilet: 30 lei

“Cãlãtoria urşilor panda reprezintã înseşi vietile lor trãite pânã la punctul terminus. Viaţa este privitã ca „vis al morţii”, ca o trecere a sufletului prin anumite etape, cãtre atingerea ataraxiei. Cãlãtoria urşilor panda trimite cu gândul la cãlãtoria lui Dionis sau la cea a lui Gavrielescu din „La Tigãnci”. Totodatã ea reprezintã proiecţia unui nou început, un nou „ab origo”, punctul iniţial al unei noi vieţi. Şi astfel nimic nu se pierde, totul se transformã, cãci totul este un ciclu neîntrerupt de momente repetabile. Un cerc ce revine invariabil la punctul din care a plecat. Parcurgerea celor nouã nopţi poate echivala cu coborârea celor 9 trepte ezoterice. Coborârea acestora fãrã a cãdea înseamnã a-şi fi ţinut în frâu simţurile. Nouã este şi cifra care, corespunzând celor 9 deschideri ale omului, simbolizeazã cãile acestuia de comunicare cu lumea. Existã astfel credinţa celor nouã ceruri sau nouã etape pe care trebuie sã le parcurgã sufletul pentru a dobândi pacea vesnicã.” (Irninis Miricioiu – prefata la volumul semnat Matei Visniec – Frumoasa cãlãtorie a urşilor panda povestitã de un saxofonist care avea o iubitã la Frankfurt).

  • Luni, 9 Iunie

Ora 20:00

CĂLUGĂRUL MASCAT ŞI ADULTERINA

Preț bilet: 30 lei

O comedie excepţională în care îi puteţi vedea pe cei mai cunoscuţi EL, EA şi al doilea EL. Şi încă un el, mai special. Ca tine, ca noi sau mai mult ca ceilalţi. Multă încrâncenare, multe gafe, crime şi iubiri. Deja ştiţi prea multe… iar ei nu vor să se afle că au ajuns să joace teatru.

Spectacol marca În Culise, comedie garantată!

  •  Marți, 10 Iunie

Ora 20:00

STAND-UP PLS

Cu: Silviana Vişan Carter, Simona Cuciurianu, Ionuţ Grama, Dan Lupu, Sorin Poamă, Alexander Fuhrmann

Preț bilet: 30 lei

Spectacol prezentat în premieră în cadrul Festivalului Scrie despre Tine (www.scriedespretine.com) Povestea unei femei care vrea să se facă actriţă deși toată lumea din jur îi spune că e prea bătrână la 28 de ani. Asta pâna când, în timp ce urmează cursurile UNATC, fratele ei este arestat pentru trafic de droguri și ea găsește singura salvare care îi va aduce destui bani pentru a-l scoate din închisoare: videochat-ul. Textul, inspirat din viaţa reală a Silvianei Vişan Carter vorbeşte despre felul în care se reacţionează când viaţa te aduce în situaţii în care nu ai fi visat niciodată că vei ajunge. Un text crud, dramatic, despre supravieţuire și ce înseamnă să vrei să faci imposibilul să devină posibil.

  •  Miercuri, 11 Iunie

Ora 20:00

FATA CU CĂRĂMIDA-N GURĂ

Preţ bilet: 30 lei

Povestea vorbeşte despre singurătate, dragoste şi moarte. Şi mai vorbeşte despre o trăsătură a individului contemporan; sau, cel puţin, a individului român contemporan: ceea ce nu pot avea, prefer să ucid… Dorin Tudoran propunea într-o carte publicată prin 98, Kakistocraţia, ca pe steagul României, în locul rămas gol după ce stema i-a fost smulsă/decupată în decembrie 89, să fie pusă, ca însemn naţional, o… capră! De ce? Pentru că zicala “Să moară şi capra vecinului” este emblematică pentru acest popor. În momentul de faţă, nu numai că dorim moartea patrupedului cornut, dar avem grijă să otrăvim şi turma de oi, să gâtuim şi găinile şi să împuşcăm şi calu’ bietului om… Acest spectacol nu vorbeşte însă nici despre capre, nici despre găini. Eroul acestei piese este un câine. Câinele John se întâlneşte cu nefericita traducătoare Gloria şi au împreună o păţanie. Amândoi sunt fugiţi de-acasă, în sensuri diferite. Intersectarea lor duce la o descoperire simplă, omenească, esenţială – descoperirea sentimentului şi a gestului de tandreţe. Numai că lucrurile nu ajung niciodată (sau mult prea rar) acolo unde ne-am dori. De aceea, Fata cu cărămida-n gură intervine, ca un factor de destin, sau ca un om oarecare şi “rezolvă treaba”… în felul ei. După care, evident, nu mai este nimic de făcut.