• Program La Scena 30 Mai - 5 IunieVineri, 30 Mai

Ora 19:00

FATA CU CĂRĂMIDA ÎN GURĂ

Preț bilet: 30 lei

FATA CU CĂRĂMIDA-N GURĂ spune povestea omului de azi – modelul uman care a ajuns sluga cruzimii în cea mai pură formă a sa, dar, ce-i drept,  împachetată-n foiţă de aur; poveste pe care n-a scris-o nimeni altcineva decât noi înşine. Noi, cei care am tolerat şi tolerăm răutatea, ticăloşia, jocul mârşav al manipulatorilor de conştiinţe şi, nu în ultimul rând, impostura. În plus, povestea vorbeşte despre singurătate, dragoste şi moarte. Şi mai vorbeşte despre o trăsătură a individului contemporan; sau, cel puţin, a individului român contemporan: ceea ce nu pot avea, prefer să ucid

 

  • Sâmbătă, 31 Mai

Ora 19:00

CRACA DE LA MIEZUL NOPȚII

Preț bilet: 30 lei

Acest spectacol reprezintă premiera în România a piesei Faza lungă, scrisă de austriaca Catherine Aigner. E o poveste despre cuplu și despre ce se poate întâmpla atunci când o relație este supusă unor presiuni externe, ce-i identifică neajunsurile. Situaţia propusă de text reclamă o manieră lejeră, chiar parodică de abordare regizorală. A ieșit un spectacol în care drama se conjugă cu un umor spumos, iar pasiunea, renunţarea, lacrimile și râsul, se succed într-o cavalcadă de situații pline de neprevăzut. Despre alte părţi ale „bucătăriei scenice”, mă abțin să vorbesc pentru a nu devoala surprizele momentului trăit live de spectatori. Și ce este acest moment decât bucuria de a te conecta la energia unui act de creație.

 

  • Duminică, 1 Iunie

Ora 19:00

EMIGRANȚII

Preț bilet: 30 lei

Cât de departe poți merge pentru bani? Dar pentru a scăpa de ei?

Un subsol într-un pod, occidentul în centrul Bucureștiului, un muncitor și un intelectual, unul își dorește să se întoarcă la familia lui, celălalt nu are unde să se întoarcă. Niciunul nu-l mai suportă pe celălalt, dar nu pot pleca pe drumuri separate. Amândoi au secrete, justificări, idealuri.
Tu de partea cui ești?

  • Luni, 2 Iunie

Ora 20:00

TREI PIESE SCURTE FĂRĂ SEX (tragicomedie 18+) (1h40)

Preț bilet: 30 lei

O experiență marca În Culise, un spectacol despre tine, despre noi, despre viață, despre nimicul din jurul nostru, despre lucrurile frumoase, despre lucruri urâte, despre actori, despre desene animate, despre McDonald’s și hamburgeri, despre pistoale și clovni.

Un spectacol greu de suportat pentru orice spectator chinuit de complexe și preconcepții, dar, așa cum spune actorul Ionuț Iftimiciuc – Teatrul nu e pentru toată lumea – cu atât mai puțin teatrul independent, teatrul care are misiunea de a transmite un mesaj – un strigăt.
O tragicomedie – pentru că vei râde (chiar dacă amar) Trei Piese Scurte Fără Sex este un spectacol complet care va aduce publicul spectator în stări și gânduri unice – va problematiza și va explica, va da răspunsuri și va întreba – un produs cultural de certă valoare.
Interzis sub 18 ani – limbaj groaznic.

  •  Marți, 3 Iunie

Ora 20:00

AȘA SE ÎNTÂMPLĂ CU TOȚI OAMENII OBIȘNUIȚI (1h)

Preț bilet: 30 lei

Viețile oamenilor sunt atât de similare și ei nici măcar nu-și dau seama. Toți se cred speciali, simt că există o sclipire undeva în interior și la final își dau seama că totul, dar totul este în zadar. Bei în exces, mănânci mai mult decât ai nevoie, schimbi bărbații și femeile din viața ta precum îți schimbi zilnic tricoul, dansezi, te droghezi.. sau din contră, te abții de la excese și mănânci numai rădăcini, te culci înainte de ora 22 și mereu cu aceeași persoană și gata! ”Ești special”. Dar la final.. nu te deosebești cu nimic de ceilalți. Te naști, te consumi, îmbătrânești și faci riduri, la fel ca restul, pentru ca mai apoi să rămâi singur, exact cum te-ai născut.

O tragicomedie care reușește să stârnească în tine dorința de a te cunoaște mai bine și de a găsi acel sens al vieții de mult timp căutat. Vei râde, chiar dacă amar, și te vei regăsi în neliniștile și absurdul personajelor. Dar așa e viața, absurdă. Și banală.

 

  • Miercuri, 4 Iunie

Ora 20:00

VÂNZĂTORII AMBULANȚI (1h15)

Preț bilet: 30 lei

Cel mai nou spectacol de teatru independent al grupului de teatru PACT, ”Vânzătorii ambulanți” – de Murray Schisgal, este poate printre cele mai vechi proiecte. Un vânzător de banane ucrainean, homeless, întâlnește un compatriot pe tărâmul tuturor posibilităților. Compatriotul este nou venit și dornic să înceapă o viață nouă. Din acest moment începe povestea… Vă așteptăm să râdeți și să meditați la o comedie inteligentă, scrisă de Murray Schsigal, care in 1985 lua premiul oscar pentru Tootsie.

 

  • Joi, 5 Iunie

Ora 20:00

STAND-UP PLS

Preț bilet: 30 lei

 Spectacol prezentat în premieră în cadrul Festivalului Scrie despre Tine (www.scriedespretine.com)

Povestea unei femei care vrea să se facă actriţă deși toată lumea din jur îi spune că e prea bătrână la 28 de ani. Asta pâna când, în timp ce urmează cursurile UNATC, fratele ei este arestat pentru trafic de droguri și ea găsește singura salvare care îi va aduce destui bani pentru a-l scoate din închisoare: videochat-ul.

Textul, inspirat din viaţa reală a Silvianei Vişan Carter vorbeşte despre felul în care se reacţionează când viaţa te aduce în situaţii în care nu ai fi visat niciodată că vei ajunge.

Un text crud, dramatic, despre supravieţuire și ce înseamnă să vrei să faci imposibilul să devină posibil.