Program La Scena 18 Aprilie – 30 Aprilie

  0
  224

  18-23 Mai – nu avem program pentru teatru

  Program La Scena 18-30 Aprilie

  • Joi, 24 Aprilie, Ora 19:00: AȘA SE ÎNTÂMPLĂ CU TOȚI OAMENII OBIȘNUIȚI

  De Theo Herghelegiu, Cu: Maria Popovici, Paul Alexandru, Regia Cristian Bajora

  Video: Alexandru Minculescu, Tehnic: Bogdan Ionescu, Durata: 1h, Preț bilet: 30 lei

  ”Poți spune ușor că universul n‑are nici un rost. Nimeni nu se va supăra. — Dar afirmă același lucru despre un individ oarecare; el va protesta și va lua chiar măsuri spre a te sancționa.

  Așa suntem cu toții: ne scoatem din cauză cînd e vorba de un principiu general și nu ne e rușine să ne izolăm într‑o excepție.” (Emil Cioran – Amurgul Gândurilor)

  Viețile oamenilor sunt atât de similare și ei nici măcar nu-și dau seama. Toți se cred speciali, simt că există o sclipire undeva în interior și la final își dau seama că totul, dar totul este în zadar. Bei în exces, mănânci mai mult decât ai nevoie, schimbi bărbații și femeile din viața ta precum îți schimbi zilnic tricoul, dansezi, te droghezi.. sau din contră, te abții de la excese și mănânci numai rădăcini, te culci înainte de ora 22 și mereu cu aceeași persoană și gata! ”Ești special”. Dar la final.. nu te deosebești cu nimic de ceilalți. Te naști, te consumi, îmbătrânești și faci riduri, la fel ca restul, pentru ca mai apoi să rămâi singur, exact cum te-ai născut.

  O tragicomedie care reușește să stârnească în tine dorința de a te cunoaște mai bine și de a găsi acel sens al vieții de mult timp căutat. Vei râde, chiar dacă amar, și te vei regăsi în neliniștile și absurdul personajelor. Dar așa e viața, absurdă. Și banală.

  • Vineri, 25 Aprilie, Ora 19:00: SCRISORI CĂTRE RITA – THE SHOW – comedie erotică

  După Ştefan Caraman, Cu: Ştefan Nistor, Andreea Stafie/Laura Marin

  Regia Cristian Bajora, Durata: 1h30, Preţ bilet: 30 lei

  În urma succesului de care s-a bucurat primul sezon al serialului Scrisori către Rita între lunile martie şi septembrie 2012, Nic Labiş şi Rita iau iarăşi forme umane, de data aceasta într-un show unic de 1h şi 30 minute., în stagiunea 2012-2013 a Teatrului În Culise.

  Un spectacol aproape de stand-up comedy, fără scrupule, fără ruşine, fără perdea, un show în care îţi vei regăsi cele mai ascunse fantezii şi gânduri, Scrisori către Rita – The Show este un spectacol erotic, datorită minunatei prezenţe nud a Andreei Stafie/Laurei Marin, o comedie absolută graţie lui Ştefan Nistor care interpretează şi povesteşte cu sinceritate şi lejeritate, câteodată filosofic şi metafizic mulţumită excentricităţii lui Ştefan Caraman şi o experienţă cultural specială pentru care trebuie să mulţumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scenă.

  •  Sâmbătă, 26 Aprilie, Ora 19:00: CRACA DE LA MIEZUL NOPȚII

  După: Catherine Aigner, Cu: Gabriel Coveșeanu, Adriana Drăguț, Theo Herghelegiu, Eduard Jighirgiu

  Regia și Scenografia: Octavian Jighirgiu, Muzica originală: Eduard Jighirgiu, Preț bilet: 30 lei

  Înger boschetar, depanez situații de criză la domiciliul clientului. Mă puteți găsi pe malul căii ferate de la granița dintre Polonia și Ungaria. Cum mă recunoașteți?!… Semăn izbitor cu fermecătorul Gabriel Coveșeanu.
  ?????… ce vreau io să vă spun… N-o să vă pară rău: la plecare o să fiți ca noi!

  Acest spectacol reprezintă premiera în România a piesei Faza lungă, scrisă de austriaca Catherine Aigner. E o poveste despre cuplu și despre ce se poate întâmpla atunci când o relație este supusă unor presiuni externe, ce-i identifică neajunsurile. Situaţia propusă de text reclamă o manieră lejeră, chiar parodică de abordare regizorală. A ieșit un spectacol în care drama se conjugă cu un umor spumos, iar pasiunea, renunţarea, lacrimile și râsul, se succed într-o cavalcadă de situații pline de neprevăzut. Despre alte părţi ale „bucătăriei scenice”, mă abțin să vorbesc pentru a nu devoala surprizele momentului trăit live de spectatori. Și ce este acest moment decât bucuria de a te conecta la energia unui act de creație. Gabriel Coveșanu, Adriana Drăguț, Eduard Jighirgiu și Theo Herghelegiu, sunt parte și, totodată, îmi sunt părtașii acestei bucurii teatrale. (Octavian Jighirgiu)

  •  Duminică, 27 Aprilie, Ora 19:00: COMEDY SHOW

  Cu: Ioana de Hillerin, Andreea Bibiri, Gabriel Călinescu, Gabriel Răuta, Bogdan Dumitrescu, Antonia Ionescu, Radu Câmpean, Marin Grigore.

  La pian: Vlad Pasencu și Marian Hâncu, Durata: 90’

  Comedy.Show este un improv-comedy-show, recomandat tuturor categoriilor de vârstă (Audiență Generală). Se joacă săptămânal, în fiecare Duminică, din anul 2007, La Scena. (Calea Călărași nr. 55, www.lascena.ro).

  În loc de prezentare, lăsăm spectatorii să vorbească:

  Mihaela: ”am râs mai rău decât am râs la cea mai fun comedie pe care am văzut-o ever. Mă dureau toți mușchii posibili de la atâta râs”.

  Arhi: ” Știti ce e Comedy.Show? Un fel de stand-up fără înjurături.” (arhiblog.ro)

  Mircea: ” prea tare ca să fie adevarat!”

  Dani: ” … la sfârșitul oricărui spectacol mi-au transmis o energie pozitivă fantastică și am plecat cu senzația că mai vreau sa vad un spectacol. Trebuie să vedeți cu ochii voștri și să auziți singuri.”

  •  Luni, 28 Aprilie, Ora 20:00: MONOLOAGELE VAGINULUI – monodramă

  Dupa: Eve Ensler, Cu: Diana Giubernea, Regia Mona Gavrilaş

  Durata: 1h, Preţ bilet: 30 lei

  Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaş a stârnit interesul publicului din toată ţara, care a vrut să îl vadă şi să îl revadă. Această adaptare românească a unui text american celebru şi controversat la vremea apariţiei sale, are câteva atuuri: subiectul abordat – universul feminin, cu emoţiile şi trăirile specifice, viziunea regizorală care nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul, care devine parte integrantă în spectacol şi, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea, care se insinuează ca o şerpoaică, reuşind să îşi schimbe identitatea, să călătorească în timp şi în spaţiu, împreună cu toţi cei din sală.

  •  Marți, 29 Aprilie, Ora 20:00: FRUMOASA CĂLĂTORIE A URŞILOR PANDA POVESTITĂ DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITĂ LA FRANKFURTH

  De Matei Vişniec, Cu: Cosmina Soare, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Laura Marin, Alexandru Banciu, Bogdan Stanciu

  Durata: 1h15, Preț bilet: 30 lei

  “Cãlãtoria urşilor panda reprezintã înseşi vietile lor trãite pânã la punctul terminus. Viaţa este privitã ca „vis al morţii”, ca o trecere a sufletului prin anumite etape, cãtre atingerea ataraxiei. Cãlãtoria urşilor panda trimite cu gândul la cãlãtoria lui Dionis sau la cea a lui Gavrielescu din „La Tigãnci”. Totodatã ea reprezintã proiecţia unui nou început, un nou „ab origo”, punctul iniţial al unei noi vieţi. Şi astfel nimic nu se pierde, totul se transformã, cãci totul este un ciclu neîntrerupt de momente repetabile. Un cerc ce revine invariabil la punctul din care a plecat.

  Parcurgerea celor nouã nopţi poate echivala cu coborârea celor 9 trepte ezoterice. Coborârea acestora fãrã a cãdea înseamnã a-şi fi ţinut în frâu simţurile. Nouã este şi cifra care, corespunzând celor 9 deschideri ale omului, simbolizeazã cãile acestuia de comunicare cu lumea. Existã astfel credinţa celor nouã ceruri sau nouã etape pe care trebuie sã le parcurgã sufletul pentru a dobândi pacea vesnicã.” (Irninis Miricioiu – prefata la volumul semnat Matei Visniec – Frumoasa cãlãtorie a urşilor panda povestitã de un saxofonist care avea o iubitã la Frankfurt).

  • Miercuri, 30 Aprilie, Ora 20:00: EMIGRANȚII

  De: Slawomir Mrojek, Cu: Lari Giorgescu, Silvian Vâlcu, Scenografia: Vladimir Turturică

  Preț bilet: 30 lei

  Cât de departe poți merge pentru bani? Dar pentru a scăpa de ei?
  Un subsol într-un pod, occidentul în centrul Bucureștiului, un muncitor și un intelectual, unul își dorește să se întoarcă la familia lui, celălalt nu are unde să se întoarcă. Niciunul nu-l mai suportă pe celălalt, dar nu pot pleca pe drumuri separate. Amândoi au secrete, justificări, idealuri.
  Tu de partea cui ești?