Program La Scena 1-8 Mai

  0
  316

  Program La Scena 01-08 Mai mic

  • Joi, 1 Mai, ora 20:00: AȘA SE ÎNTÂMPLĂ CU TOȚI OAMENII OBIȘNUIȚI – comedie (Sala Mare)

  De Theo Herghelegiu, Cu: Maria Popovici, Paul Alexandru, Regia Cristian Bajora

  Video: Alexandru Minculescu Tehnic: Bogdan Ionescu ,Durata: 1h, Preț bilet: 30 lei

   ”Poți spune ușor că universul n‑are nici un rost. Nimeni nu se va supăra. — Dar afirmă același lucru despre un individ oarecare; el va protesta și va lua chiar măsuri spre a te sancționa.

  Așa suntem cu toții: ne scoatem din cauză cînd e vorba de un principiu general și nu ne e rușine să ne izolăm într‑o excepție.” (Emil Cioran – Amurgul Gândurilor)

  Viețile oamenilor sunt atât de similare și ei nici măcar nu-și dau seama. Toți se cred speciali, simt că există o sclipire undeva în interior și la final își dau seama că totul, dar totul este în zadar. Bei în exces, mănânci mai mult decât ai nevoie, schimbi bărbații și femeile din viața ta precum îți schimbi zilnic tricoul, dansezi, te droghezi.. sau din contră, te abții de la excese și mănânci numai rădăcini, te culci înainte de ora 22 și mereu cu aceeași persoană și gata! ”Ești special”. Dar la final.. nu te deosebești cu nimic de ceilalți. Te naști, te consumi, îmbătrânești și faci riduri, la fel ca restul, pentru ca mai apoi să rămâi singur, exact cum te-ai născut.

  O tragicomedie care reușește să stârnească în tine dorința de a te cunoaște mai bine și de a găsi acel sens al vieții de mult timp căutat. Vei râde, chiar dacă amar, și te vei regăsi în neliniștile și absurdul personajelor. Dar așa e viața, absurdă. Și banală.

  •  Vineri, 2 Mai, Ora 20:00: TREI PIESE SCURTE FĂRĂ SEX – comedie tragică (18+) (Sala Mică)

  Texte: Rodrigo Garcia – Lucru; Theo Herghelegiu – O seară cu BG; Aldo Nicolaj – Actorul, Cu: Ionuţ Iftimiciuc, Alexandru Minculescu, Alex Vlad

  Regia: Cristian Bajora, Durata: 1h40, Preț bilet: 30 lei

  O experiență marca În Culise, un spectacol despre tine, despre noi, despre viață, despre nimicul din jurul nostru, despre lucrurile frumoase, despre lucruri urâte, despre actori, despre desene animate, despre McDonald’s și hamburgeri, despre pistoale și clovni.
  Un spectacol greu de suportat pentru orice spectator chinuit de complexe și preconcepții, dar, așa cum spune actorul Ionuț Iftimiciuc – Teatrul nu e pentru toată lumea – cu atât mai puțin teatrul independent, teatrul care are misiunea de a transmite un mesaj – un strigăt.
  O tragicomedie – pentru că vei râde (chiar dacă amar) Trei Piese Scurte Fără Sex este un spectacol complet care va aduce publicul spectator în stări și gânduri unice – va problematiza și va explica, va da răspunsuri și va întreba – un produs cultural de certă valoare.
  Interzis sub 18 ani – limbaj groaznic.

  Ora 21:30, STAND UP COMEDY cu MINCU, MARIA, FLORIN & FRIENDS (intrare liberă)

  Un show de comedie cu îndrăgiții actori dIn Culise! Cu: Alexandru Minculescu, Maria Popovici, Florin Frățilă și alți prieteni amuzanți

  • Sâmbătă, 3 Mai, Ora 19:00: MONOLOAGELE VAGINULUI

   

  • Duminică, 4 Mai, Ora 19:00: ÎNCURCĂ LUME – comedie (Sala Mare)

  După: A. De Herz, Cu: Ovidiu Ușvat, Ecaterina Țugulea, Alina Pușcaș, Cristi Dionise, Răzvan Timingeriu.

  Regia: Cătălin Bugean, Preț bilet: 30 lei

  Venerabilul regizor Cătălin Bugean prezintă domniilor voastre reprezentațiunea ”Încurcă lume”. La apus cărămiziu din luna lui cireșar, ceasurile 8 trecute fix, în loc fălos cum puține mai găsești în Bucureștii de azi, în ă casă mai aleasă – La Scena, loc cu licori vesele și mușterii amatori de chermeze,va avea loc o nouă reprezentațiune a piesii ”Încurcă lume”.

  Emil Strâmbuleanu, distins avocat … Parol! familist de onoare ! cu de seară dus în târg, în cărţi cade gând la gând cu bucurie, cu dragoste, cu temei, cu întâlnire la drum de seară cu o damă de verde pe care n-a putut pentru ca s-o trateze cu refuz și iaca cum ajunge distinsul acasă taman cum se mijește de ziuă afară, unde Didina, consoarta, damă bine, cu ambiț și nerv, numai ce-l așteaptă să îi iscodească lipsa ce i-a cauzat nesomn și neliniște.

  Așadar, cu amoru rănit și sîmțând trădarea, cucoana Didina începe răfuiala cu mișelul. În odaie apare pe nesimțite și un așa-zis amic, amicu’ Bungrăzescu, pare-se cunoștință veche, ce consîmte la onoarea de familist a conului Strâmbuleanu; ba chiar sosește neanuțatăși consoarta amicului, o jună vaporoasă, toată în danteluri fine și pomăduri, chiar dama de verde de care s-a amorezat infamu. Vine negreșit și cumnatu’, fratele Didinii, că doar o știe simțitoare și pentru care să nu cumva madama să își piarză uzul rațiunii.

  Jupâni și jupânese, veniți dară marți pe înserate, ceasurile 8 trecute fix, să asistați la reprezentațiunea dumnealor, să vă veseliți și să plecați urechea la ofurile și grozăviile cinstitelor gazde!

  Text adaptat după piesa cu același nume, de A.de Herz. Personajele piesei au fost interpretate de-a lungul vremii de actori celebrii, ca: Radu Beligan, Octavian Cotescu, Mihai Fotino, Stela Popescu.

  • Luni, 5 Mai, Ora 20:00: SCRISORI CĂTRE RITA – THE SHOW – comedie erotică (Sala Mică)

  După Ştefan Caraman, Cu: Ştefan Nistor, Andreea Stafie/Laura Marin

  Regia Cristian Bajora, Durata: 1h30, Preţ bilet: 30 lei

  În urma succesului de care s-a bucurat primul sezon al serialului Scrisori către Rita între lunile martie şi septembrie 2012, Nic Labiş şi Rita iau iarăşi forme umane, de data aceasta într-un show unic de 1h şi 30 minute., în stagiunea 2012-2013 a Teatrului În Culise.

  Un spectacol aproape de stand-up comedy, fără scrupule, fără ruşine, fără perdea, un show în care îţi vei regăsi cele mai ascunse fantezii şi gânduri, Scrisori către Rita – The Show este un spectacol erotic, datorită minunatei prezenţe nud a Andreei Stafie/Laurei Marin, o comedie absolută graţie lui Ştefan Nistor care interpretează şi povesteşte cu sinceritate şi lejeritate, câteodată filosofic şi metafizic mulţumită excentricităţii lui Ştefan Caraman şi o experienţă cultural specială pentru care trebuie să mulţumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scenă.

  •  Marți, 6 Mai, Ora 20:00: CĂLUGĂRUL MASCAT ȘI ADULTERINA – comedie (Sala Mică)

  Cu: Ionuț Iftimiciuc, Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ștefan Nistor

  Regia: Cristian Bajora, Preț bilet: 30 lei

  O comedie excepţională în care îi puteţi vedea pe cei mai cunoscuţi EL, EA şi al doilea EL. Şi încă un el, mai special. Ca tine, ca noi sau mai mult ca ceilalţi. Multă încrâncenare, multe gafe, crime şi iubiri. Deja ştiţi prea multe… iar ei nu vor să se afle că au ajuns să joace teatru.
  Spectacol marca În Culise, comedie garantată!

  •  Miercuri, 7 Mai, Ora 20:00: FRUMOASA CĂLĂTORIE A URŞILOR PANDA POVESTITĂ DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITĂ LA FRANKFURTH – romatic, filosofic (Sala Mare)

  De Matei Vişniec, Cu: Cosmina Soare, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Laura Marin, Alexandru Banciu, Bogdan Stanciu

  Durata: 1h15, Preț bilet: 30 lei

  “Cãlãtoria urşilor panda reprezintã înseşi vietile lor trãite pânã la punctul terminus. Viaţa este privitã ca „vis al morţii”, ca o trecere a sufletului prin anumite etape, cãtre atingerea ataraxiei. Cãlãtoria urşilor panda trimite cu gândul la cãlãtoria lui Dionis sau la cea a lui Gavrielescu din „La Tigãnci”. Totodatã ea reprezintã proiecţia unui nou început, un nou „ab origo”, punctul iniţial al unei noi vieţi. Şi astfel nimic nu se pierde, totul se transformã, cãci totul este un ciclu neîntrerupt de momente repetabile. Un cerc ce revine invariabil la punctul din care a plecat.
  Parcurgerea celor nouã nopţi poate echivala cu coborârea celor 9 trepte ezoterice. Coborârea acestora fãrã a cãdea înseamnã a-şi fi ţinut în frâu simţurile. Nouã este şi cifra care, corespunzând celor 9 deschideri ale omului, simbolizeazã cãile acestuia de comunicare cu lumea. Existã astfel credinţa celor nouã ceruri sau nouã etape pe care trebuie sã le parcurgã sufletul pentru a dobândi pacea vesnicã.” (Irninis Miricioiu – prefata la volumul semnat Matei Visniec – Frumoasa cãlãtorie a urşilor panda povestitã de un saxofonist care avea o iubitã la Frankfurt).

  •  Joi, 8 Mai, Ora 20:00: MOȘ CRĂCIUN E O JIGODIE – comedie (Sala Mare)

  După un text al trupei ”Le Splendid” Traducerea: Oana Tudor, Cu: Oana Tudor, Pavel Bârsan, Toma Dănilă, Virgil Aioanei, Lucian Pavel, Andreea Bibiri

  Regia: Andreea Bibiri, Scenografia: Raluca Andreea Chelaru, Mișcare Scenică: Andreea Duță

  Le Pere Noel est une ordure (în original) este o piesă-cult, creată în Franța, în 1979, de către membrii trupei de teatru Le Splendid. Trei ani mai târziu, în 1982, regizorul Jean-Marie Poiré a realizat după acest text și un film a cărei vizionare a devenit tradiție în Franța, în perioada sărbătorilor de iarnă.

  Viaţa e un animal monstruos care-i devorează fără milă pe cei slabi. E demonstrat statistic că depresivii se sinucid de două ori mai des decât ceilalţi. Pentru a sparge acest zid al tăcerii o mână de oameni binevoitori au creat „Amicii Depresivului”. Pentru voi, depresivii, există astfel cineva care să vă asculte şi să vă răspundă. E foarte simplu: formaţi cuvântul DDMGPST sau 44877490432854570721342 iar noi, până şi în seara de Crăciun, vom găsi cuvinte de alinare.

   Cu replici deochiate și umor caustic, Moș Crăciun e o jigodie este o poveste de sărbători incorecta politic, o fabulă urbană comică și crudă în același timp, care acuză fără milă ipocrizia societății mic-burgheze față de marginali, de persoanele defavorizate.
  O bijuterie a comicului francez, cu replici mitice și situații incredibile!

  Al doilea proiect al Andreei Bibiri ca regizor-actor, spectacolul îi reunește în distribuție pe Oana Tudor, Pavel Barsan, Toma Danila, Virgil Aioanei, Lucian Pavel si Andreea Bibiri.

  Scenografia este semnată de Raluca Andreea Chelaru, iar mișcarea scenică de către Andreea Duță. Traducerea a fost facută de Oana Tudor, iar grafica afișului este semnată Amandine Bănescu.