Program In Culise 18 - 24 Iulie

  • Vineri,  18 Iulie

Ora 19:00

FRUMOASA CĂLĂTORIE A URŞILOR PANDA POVESTITĂ DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITĂ LA FRANKFURTH

Durata: 1h15

Preț bilet: 30 lei

“Cãlãtoria urşilor panda reprezintã înseşi vietile lor trãite pânã la punctul terminus. Viaţa este privitã ca „vis al morţii”, ca o trecere a sufletului prin anumite etape, cãtre atingerea ataraxiei. Cãlãtoria urşilor panda trimite cu gândul la cãlãtoria lui Dionis sau la cea a lui Gavrielescu din „La Țigănci”. Totodatã ea reprezintã proiecţia unui nou început, un nou „ab origo”, punctul iniţial al unei noi vieţi. Şi astfel nimic nu se pierde, totul se transformã, cãci totul este un ciclu neîntrerupt de momente repetabile. Un cerc ce revine invariabil la punctul din care a plecat.

Parcurgerea celor nouã nopţi poate echivala cu coborârea celor 9 trepte ezoterice. Coborârea acestora fãrã a cãdea înseamnã a-şi fi ţinut în frâu simţurile. Nouã este şi cifra care, corespunzând celor 9 deschideri ale omului, simbolizeazã cãile acestuia de comunicare cu lumea. Existã astfel credinţa celor nouã ceruri sau nouã etape pe care trebuie sã le parcurgã sufletul pentru a dobândi pacea vesnicã.” (Irninis Miricioiu – prefata la volumul semnat Matei Visniec – Frumoasa cãlãtorie a urşilor panda povestitã de un saxofonist care avea o iubitã la Frankfurt).

 Ora 21:30

STAND UP COMEDY cu Cristian Dumitru & Friends

Preț bilet: 20 lei

  • Sâmbătă, 19 Iulie

Ora 19:00

SCRISORI CĂTRE RITA : THE SHOW – comedie erotică

Durata: 1h30

Preţ bilet: 30 lei

Un spectacol aproape de stand-up comedy, fără scrupule, fără ruşine, fără perdea, un show în care îţi vei regăsi cele mai ascunse fantezii şi gânduri, Scrisori către Rita – The Show este un spectacol erotic, datorită minunatei prezenţe nud a Andreei Stafie/Laurei Marin, o comedie absolută graţie lui Ştefan Nistor care interpretează şi povesteşte cu sinceritate şi lejeritate, câteodată filosofic şi metafizic mulţumită excentricităţii lui Ştefan Caraman şi o experienţă cultural specială pentru care trebuie să mulţumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scenă.

 Ora 21:30

STAND UP COMEDY cu CRISTIAN DUMITRU & FRIENDS

Preț bilet: 20 lei

  • Duminică, 20 IulieProstii sub clar de luna10

Ora 19:00

PROȘTII SUB CLAR DE LUNĂ – comedie

Durata: 1h

Preț bilet: 30 lei

 O comedie despre traiectoria pe care o urmează viața de cuplu, o imagine-metafora pentru o societate dezumanizată în care până și viața de familie se vinde și se cumpără cu o nonșalanță uimitoare. Căutarea fericirii nu se sfârșește după căsătorie. O femeie care nu lucrează nu va fi niciodată prea încântată de faptul că soțul său își iubește meseria pe care o practică cu plăcere și uită că are acasă o prințesă de întreținut. Un bărbat arivist nu va fi niciodată prea încântat că soția sa îi oferă foarte multă iubire.. și cam atât. Și-atunci se produce ruptura în cele două cupluri din poveste – Gogu o părăsește pe Clementina pentru Ortansa, Ortansa îl părăsește pe Emilian pentru Gogu și cei doi se unesc sub semnul banului. Dar nu trăiesc fericiți până la adânci bătrăneți. Pentru că uneori fericirea nu înseamnă nici bani, nici iubire…
Edith Piaf - Afis

  •  Luni, 21 Iulie

Ora 20:00

EDITH PIAF

Preț bilet: 30 lei

Parafrazându-l pe Jean Cocteau putem spune că: ,,Edith Piaf a avut geniu. N-a fost niciodată până la ea o Edith Piaf și alta nu va mai fi niciodată.” Cu un destin tulburător care ar mișca și cele mai împietrite inimi, și cu o voce care o data ascultată nu-ți mai poate ieși din suflet, această celebra cântăreața poate și-n ziua de azi să impresioneze, să tulbure pe cei ce doresc și reușesc să se apropie de ea; locul ei a fost și este un loc aparte în istoria sensibilițății omenirii. Într-un spectacol de 1:30h ne-am propus să reînviem cât mai adevărat și cu multa fidelitate acest mit, încercând să recreem atmosfera Parisului interbelic și postbelic, extinzând-o până dincolo de ocean, în America anilor ’40 – ’60. O viață unică, o personalitate fără egal care merită a fi adusă în atenția oamenilor într-un context românesc actual care din păcate nu mai are repere artistice, în care valorile culturale sunt de cele mai multe ori inversate și în care este omorâtă parcă în mod deliberat noțiunea de “calitate” . Spectacolul nu se dorește a fi unul educațional, ci unul prin care să ajungem la inimile spectatorilor la modul cel mai placut și direct, pentru că el vorbește în primul rând despre dragoste, iar dragostea aparține tuturor.

  •  Miercuri, 23 IulieiELE1

Ora 20:00

Iele – o improvizaţie, două… – show de improvizaţie cu INTRARE LIBERĂ

Cu: Adriana Bordeanu, Camelia Pintilie, Juli Nagy, Victoria Răileanu, Delia Riciu – MC

Trăim prin joc. Trăim altfel datorită jocului. Ne pierdem în el şi trăim mai bine, vedem mai mult, simţim intens. Jocul face jocurile. Lasă-te şi tu prins în el ! Vino În Culise şi fii parte la show-ul primei trupe feminine de teatru de improvizaţie din Romania- Trupa iELE. Nu avem scenariu, nu avem regie sau altceva pregatit dinainte, avem doar o imaginaţie bogata şi o poftă nebună de joc, ca doar suntem iELE. Te aşteptăm să te convingi.

Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu - Ionut Iftimiciuc si Stefan Nistor

  •  Joi, 24 Iulie

Ora 19:00

IMAGINEAZĂ-ŢI CĂ EŞTI DUMNEZEU – comedie

Durata: 1h30

Preţ bilet: 30 lei

Primul spectacol produs şi montat în spiritul şi urmărind misiunea Teatrului În Culise, având în distribuţie actori tineri, foarte înzestraţi şi curajoşi, folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Vişniec, Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu propune o altfel de experienţă pentru spectatori. Aceştia vor putea vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranţă şocant şi intrigant.

Spectacolul vorbeşte despre iubire, despre absurdul din vieţile noastre, despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informaţii, despre România, despre teatru, şi reuşeşte să atingă şi să lovească, făra să plictisească niciun moment, prejudecăţi şi idei periculos de amintit.

Ora 21:30

STAND UP COMEDY cu Mincu, Maria, Florin și Alex Șerban

Intrare liberă