Program In Culise 01-08 Mai

  0
  247

   

  Program In Culise 01-08 Mai

  • Joi, 1 Mai, Ora 19:00 – PROȘTII SUB CLAR DE LUNĂ – comedie

  De Teodor Mazilu, Cu Alex Vlad, Ioana Chelmuș, Ștefan Nistor, Alina Petrică, Laura Marin, Regia: Cristian Bajora

  Durata: 1h, Preț bilet: 30 lei

  O comedie despre traiectoria pe care o urmează viața de cuplu, o imagine-metafora pentru o societate dezumanizată în care până și viața de familie se vinde și se cumpără cu o nonșalanță uimitoare.

  Căutarea fericirii nu se sfârșește după căsătorie. O femeie care nu lucrează nu va fi niciodată prea încântată de faptul că soțul său își iubește meseria pe care o practică cu plăcere și uită că are acasă o prințesă de întreținut. Un bărbat arivist nu va fi niciodată prea încântat că soția sa îi oferă foarte multă iubire.. și cam atât. Și-atunci se produce ruptura în cele două cupluri din poveste – Gogu o părăsește pe Clementina pentru Ortansa, Ortansa îl părăsește pe Emilian pentru Gogu și cei doi se unesc sub semnul banului. Dar nu trăiesc fericiți până la adânci bătrăneți. Pentru că uneori fericirea nu înseamnă nici bani, nici iubire…

  Ora 21:30 – STAND UP COMEDY cu MINCU, MARIA, FLORIN și ALEX ȘERBAN (intrare liberă)

  • Vineri, 2 Mai, Ora 19:00 – SCRISORI CĂTRE RITA – THE SHOW – comedie erotică

  După Ştefan Caraman, Cu: Ştefan Nistor, Andreea Stafie/Laura Marin, Regia Cristian Bajora

  Durata: 1h30, Preţ bilet: 30 lei

  În urma succesului de care s-a bucurat primul sezon al serialului Scrisori către Rita între lunile martie şi septembrie 2012, Nic Labiş şi Rita iau iarăşi forme umane, de data aceasta într-un show unic de 1h şi 30 minute., în stagiunea 2012-2013 a Teatrului În Culise.

  Un spectacol aproape de stand-up comedy, fără scrupule, fără ruşine, fără perdea, un show în care îţi vei regăsi cele mai ascunse fantezii şi gânduri, Scrisori către Rita – The Show este un spectacol erotic, datorită minunatei prezenţe nud a Andreei Stafie/Laurei Marin, o comedie absolută graţie lui Ştefan Nistor care interpretează şi povesteşte cu sinceritate şi lejeritate, câteodată filosofic şi metafizic mulţumită excentricităţii lui Ştefan Caraman şi o experienţă cultural specială pentru care trebuie să mulţumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scenă.

  Ora 21:30 – STAND UP COMEDY cu CRISTIAN DUMITRU& FRIENDS

  Preț bilet: 20 lei

  • Sâmbătă, 3 Mai, Ora 19:00 – CONVERSAȚII CU MAFIA – comedie

  De Sam Henry Kass, Traducere Vania Pierșinaru, Cu: Cristian Bajora, Paul Alexandru, Alexandru Minculescu, Ionuț Iftimiciuc, Laura Marin, Maria Popovici

  Regia: Cristian Bajora, Durata: 1h30, Preț bilet: 30 lei

  The Godfather, Once upon a time in America, Goodfellas, Casino, Scarface, American Gangster. Un cap de cal sub cearceaf, mult fum, jocuri de cărți, pistoale. Bărbați puternici și femei ușoare. Prietenii pe viață și pe moarte. Mafia a fost și va fi unul dintre subiectele preferate ale scenariștilor. Conversații cu mafia este primul spectacol de teatru care te introduce în atmosfera acestei lumi dubioase și necunoscute. Absurd de comic, de o sinceritate brutală și profund isteric, spectacolul reunește personaje care reprezintă o încântare pentru privitori, reușind să transmită cum se derulează viața unui gangster.

  Ora 21:30 – STAND UP COMEDY cu CRISTIAN DUMITRU & FRIENDS

  Preț bilet: 20 lei

  Ora 23:30 – STAND UP COMEDY cu CRISTIAN DUMITRU & FRIENDS

  Preț bilet: 20 lei

  • Duminică, 4 Mai, Ora 19:00 – IMAGINEAZĂ-ŢI CĂ EŞTI DUMNEZEU – comedie

  După texte de Matei Vişniec, Cu: Ştefan Nistor, Florin Frăţilă. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmuş, Ionuţ Iftimiciuc
  R: Cristian Bajora
  Durata: 1h30, Preţ bilet: 30 lei

  Primul spectacol produs şi montat în spiritul şi urmărind misiunea Teatrului În Culise, având în distribuţie actori tineri, foarte înzestraţi şi curajoşi, folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Vişniec, Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu propune o altfel de experienţă pentru spectatori. Aceştia vor putea vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranţă şocant şi intrigant.
  Spectacolul vorbeşte despre iubire, despre absurdul din vieţile noastre, despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informaţii, despre România, despre teatru, şi reuşeşte să atingă şi să lovească, făra să plictisească niciun moment, prejudecăţi şi idei periculos de amintit.

   Ora 21:30, Stand Up Comedy OPEN MIC – Intrare liberă

  • Luni, 5 Mai, Ora 19:00 – JUST ABOUT LOVE

  Cu: Lucia Nistor, Claudia Ene, Iulian Babulea, Bogdan Stroe, Dana Roman, Adelina Amzăr, Graţiela Popa, Ionuţ Gurgu, Ilie Nae, Diana Dumbravă, Vlad Tănăsie, Alina Pietrăreanu

  Regia: Cristian Bajora, Intrare liberă

  „Just about love” este spectacolul de absolvire a cursurilor de actorie Teen Media Academy.

  Un spectacol despre dragoste… şi nu numai. Personajele se caută unul pe altul, se găsesc, dar rămân împreună?

  Situaţiile comice ascund adevăruri universal valabile şi vorbesc despre speranţă, despre pierderea ei, despre pierderea celor din jur şi întâlnirea acelui om special pentru care ai fi în stare să faci înconjurul lumii…

  Teen Media Academy produce un spectacol sincer, comic, care te va surprinde prin abordări originale, situaţii neobişnuite şi personaje aproape… de noi.

  • Marți, 6 Mai, Ora 20:00 – SPOVEDANIA UNEI VIDEOCHATISTE

  De: Vali Bolat, Cu: Alina Neagu , Regia: Valentin Braniște, Preț bilet: 30 lei

  Povestea unei fete cu facultate care își caută un job și are ghinion cu bărbații. Încearcă videochatul ca supraviețuire, dar fiind criză financiară nici asta nu mai merge. În cele din urmă decade în lumea reală a prostituției din Amsterdam. Acolo urmează o serie de întâmplări picante, dar pe parcurs Dumnezeu îi arată niște semne. Argumentele ei nu rezonează cu planurile divinității, așa că lucrurile pot lua o întorsătură neobișnuită, mai ales când visul devine o continuă spovedanie.

  • Miercuri, 7 Mai, Ora 19:00 – MONOLOAGELE VAGINULUI – monodramă

  Dupa: Eve Ensler, Cu: Diana Giubernea, Regia Mona Gavrilaş

  Durata: 1h, Preţ bilet: 25 lei

  Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaş a stârnit interesul publicului din toată ţara, care a vrut să îl vadă şi să îl revadă. Această adaptare românească a unui text american celebru şi controversat la vremea apariţiei sale, are câteva atuuri: subiectul abordat – universul feminin, cu emoţiile şi trăirile specifice, viziunea regizorală care nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul, care devine parte integrantă în spectacol şi, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea, care se insinuează ca o şerpoaică, reuşind să îşi schimbe identitatea, să călătorească în timp şi în spaţiu, împreună cu toţi cei din sală.

  • Joi, 8 Mai, Ora 19:00 – AȘA SE ÎNTÂMPLĂ CU TOȚI OAMENII OBIȘNUIȚI

  De Theo Herghelegiu, Cu: Maria Popovici, Paul Alexandru, Regia Cristian Bajora

  Video: Alexandru Minculescu, Tehnic: Bogdan Ionescu, Durata: 1h, Preț bilet: 30 lei

  ”Poți spune ușor că universul n‑are nici un rost. Nimeni nu se va supăra. — Dar afirmă același lucru despre un individ oarecare; el va protesta și va lua chiar măsuri spre a te sancționa.

  Așa suntem cu toții: ne scoatem din cauză cînd e vorba de un principiu general și nu ne e rușine să ne izolăm într‑o excepție.” (Emil Cioran – Amurgul Gândurilor)

  Viețile oamenilor sunt atât de similare și ei nici măcar nu-și dau seama. Toți se cred speciali, simt că există o sclipire undeva în interior și la final își dau seama că totul, dar totul este în zadar. Bei în exces, mănânci mai mult decât ai nevoie, schimbi bărbații și femeile din viața ta precum îți schimbi zilnic tricoul, dansezi, te droghezi.. sau din contră, te abții de la excese și mănânci numai rădăcini, te culci înainte de ora 22 și mereu cu aceeași persoană și gata! ”Ești special”. Dar la final.. nu te deosebești cu nimic de ceilalți. Te naști, te consumi, îmbătrânești și faci riduri, la fel ca restul, pentru ca mai apoi să rămâi singur, exact cum te-ai născut.

  O tragicomedie care reușește să stârnească în tine dorința de a te cunoaște mai bine și de a găsi acel sens al vieții de mult timp căutat. Vei râde, chiar dacă amar, și te vei regăsi în neliniștile și absurdul personajelor. Dar așa e viața, absurdă. Și banală.