Vineri 01.09

19:00  ”Sub pragul de sus”

Un one-man-show cu Răzvan Vasilescu

Într-o carte returnată cu 113 ani mai târziu, ceea ce înseamnă în primul rând o amenda astronomică, un bibliotecar olandez găsește un bilet de curațătorie strecurat între pagini ca semn de carte. Această descoperire neobișnută îl intrigă la culme și îl convinge să plece într-o calătorie fabuloasă în jurul lumii, din Olanda pâna la Londra, in China, în America și Australia, până chiar în Insula Paștelui, în căutarea personajului straniu căruia i-a trebuit mai mult de o viață de om să returneze un ghid de călătorie împrumutat.

Fiecare “dovadă” pe care o găsește pe parcurs nu face decât să adâncească misterul. Toate indiciile duc către un personaj mitologic, a cărei existentă nu a fost niciodată dovedita până astăzi. În căutarea lui, prin lume și prin istorie, bibliotecarul nostru, devenit detectiv de nevoie, va ajunge la o concluzie extraordinară pe care ne-o v-a împărtăși și nouă în această seară.

O poveste uluitoare care îl afectează și ne inspiră pe noi toți si încearcă să ne dea raspunsuri pe care poate le-am căutat toată viața

Răzvan Vasilescu ne aduce pentru prima dată pe scena textul fascinant al lui Glen Berger în traducerea Antoantei Ralian, intr-un recital de actorie excepțional.

Durata: 1 h 45’

Preț bilet: 35 lei

22:00  Amaro Del – Concert

Formată în 1988, la Belgrad, Serbia, trupa este compusă din Branislav Spasojevic (voce), Milena Bozovic (contrabas, voce), Darko Zezelj (chitară, voce), Marko Milovanovic (chitară, voce) şi Aleksandar Radojicic Sojka (percuţie). De-a lungul celor 23 de ani de activitate, Amaro Del au asimilat în repertoriu piese tradiţionale din Serbia, Ungaria, Rusia, România, Franţa, Polonia sau India, alături de elemente din muzica populară românească.

Pentru un sound cât mai autentic, membrii trupei au colaborat cu etnomuzicologi, au călătorit şi au studiat muzica romanes la ea acasă, ascultând şi înregistrând piese tradiţionale pe care le-au trecut, apoi, prin propriul filtru emoţional şi artistic.

Amaro Del s-au bucurat de un mare succes în România, animând publicul la festivaluri ale diversităţii, dar şi în cluburi.

Durata: 2h (cu pauză)

Preț bilet: 50 lei

Sâmbătă 02.09

19:00  ”În parc” de Radu Iacoban

Cu: Radu Iacoban, Rodica Lazăr

Text și regie: Radu Iacoban

Scenografie: Mihaela Ularu

Emin plus Veronica egal love.

Nando plus „Biciclista” egal afaceri de stat.

Râmaru plus Mihaela egal crimă și nuntă.

Un El plus o Ea egal noi.

O bancă goală în parc. Patru cupluri. Unele celebre, altele mai puțin.

Patru scene. Patru întâlniri.

Aceiași actori într-o comedie.

Durata: 1h 10
Preț bilet: 30 lei

 

22:00  „Bullets over Lipscani” inspirat de Woody Allen

Regia: Eugen Gyemant

Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc

Scenografia: Iza Târțan

Afișul: Tudor Prodan
* Cel mai bun actor în rol principal la FNTI 2013 – Cătălin Babliuc
* Nominalizare pentru cel mai bun actor în rol principal la FNTI 2013 – Dan Rădulescu
* Cel mai bun actor la Maratonul Teatrului Independent 2012 – Cătălin Babliuc
* Cel mai bun regizor la Maratonul Teatrului Independent 2012 – Eugen Gyemant
„Spectacolul tânărului regizor Eugen Gyemant este savuros, transformând nuvela lui Woody Allen într-o comedie alertă, plină de ritm, în cheia clasicelor “film noir” americane ale anilor ’40.

Cele două personaje principale – detectivul şi tânăra femeie misterioasă care îl angajează pentru a-l găsi pe Dumnezeu (a cărui existenţă trebuie demonstrată dacă vrea să obţină o notă mare la lucrarea sa de masterat) – mitraliază replici cu aceeaşi uşurinţă cu care gloanţele le scapă din revolverul ascuns fie în buzunarul trenciului de detectiv, fie printre blănurile studentei care îşi schimbă mereu identitatea. Conţinutul acestor replici este, desigur, unul filozofic: existenţialiştii în frunte cu Sartre să îl fi omorât pe Dumnezeu, se întreabă detectivul chemat la secţia de poliţie să identifice un cadavru care se potriveşte portretului Celui Dat Dispărut. Sub acoperirea personajelor schematice din filmele poliţiste, Woody Allen strecoară o viziune ironică, îmbrăcată în tone de umor, asupra intelectualului contemporan, pierdut în labirintul reflexiei filozofice. La urma urmei, ce poate fi mai „sexy” decât un bordel în care fetele sunt specializate pe teme din opera marilor autori, începând cu Dostoievski şi terminând cu Proust.

În rolul unui detectiv a la Humphrey Bogart, plin de nerv, gata oricând să fenteze chiar şi Moartea câştigând un joc pe calculator de Mortal Kombat, Dan Rădulescu face dovada unei disponibilităţi histrionice veritabile, generând permanent surpriză. Smaranda Caragea intră cu uşurinţă în pielea unei întregi serii de femme fatale, accentuându-le depotrivă profilul „psihologic.”

Un spectacol pe care trebuie să-l vedeţi, într-unul din locurile cele mai active scene ale teatrului idependent, Godot Café Teatru.” — Anca Ionita – TimeOut
„În spectacolul regizat de Eugen Gyemant (oare regizorul o fi scris şi scenariul?) au jucat în vervă Dan Rădulescu, Cătălin Babliuc şi Smaranda Caragea, făcând un slalom plin de viaţă printre replici subtile şi vii, însă scrise pentru connaisseurs, pentru un public de elită înzestrat cu umor şi ceva luciditate. Celor care nu au auzit de nume ca Dostoievski, Hegel, Satre, Heidegger etc. le va fi greu să reziste, aşa că e de preferat să nu-şi piardă timpul şi să nu-l irosească nici pe-al altora. Publicul de vineri seara chiar asta arăta, umor şi luciditate, asigurând un feedback entuziast şi civilizat, savurând cheful de joc şi mai ales de joacă al celor trei actori. „Bullets over Lipscani” este o ca un joc de artificii spectaculos, care te înveseleşte şi-ţi ia ochii,  fără să dureze mult. Are o ironie precisă, dar nu tranşantă, are forţa replicii ascuţite care nu se lasă pe tânjeală şi, de asemenea, forţa unui joc care nu se ia în serios. Cât despre cei care nu gustă parodia prin intertext, nu pentru ei este spectacolul. Aşa cum Godot Cafe nu este pentru toţi. Ci pentru cei care vor reveni.” — Dana Ionescu – Yorick.ro
Durata: 1h

Preț bilet: 30 lei

 

Duminică 03.09

20:00  „Plăcerile adulterului” de Valentin Krasnogorov

Cu: Antonia Ionescu – Micu şi Radu Micu

Scenografie: Maria Nicola

Regie: Alexandru Unguru

Foto: Adina Rădulescu

Sunt seri în care simți că-ți fuge gândul deşi nu eşti singur. Şi momente în care se derulează scenarii alternative în care orice pare posibil. Rutina se topeşte şi respiri mai repede şi pare că viața nu te trăieşte ci te satisface cum n-a reuşit până ieri. Ce poate face un inel? Mai nimic. Nu-i o cătuşă. Şi uneori strânge prea tare. Seara asta poți lua nişte lecții. Adulterul e plăcut dar are efecte adverse.

Cu sprijinul: XT Deco și Parchet by Turcitu

Preț bilet: 30 lei
Durata: 1h 40

Luni 04.09

20:00  „De veghe in lanul de ocară” Regia şi textul: Mişa Şerban şi Alex Unguru

Regia şi textul: Mişa Şerban şi Alex Unguru; Cu: Mişa Şerban şi Alex Unguru

Muzica: Vadim Kiselev

„De veghe in lanul de ocară” este o comedie strong, 10 % amaruie, despre independenţă si luptă.

Facem teatru independent, avem o viaţă independentă, suntem deosebit de independenţi! Noi facem textul, noi facem regia, noi facem costumele, noi facem curat, noi centrăm, noi dăm cu capul, noi facem ce vrem noi! Nu pentru ca n-are cine, ci pentru că putem!

Vă aşteptăm sa ne identificăm unii pe altii şi să râdem unii de alţii, unii cu alţii si mai ales de noi 🙂

Durata: 1h 30

Preț bilet: 30 lei

Marți 05.09

20:00  „Doi pe o bancă” de Aleksandr Ghelman

Cu: Florin Zamfirescu și Tania Filip

Traducerea: Tudor Steriade

Doi mari actori ai scenei românești. O interpretare formidabilă.

Două personaje în pielea cărora n-ai vrea să fii, dar în poveștile cărora te vei regăsi.

Două destine ciudate.

Doi pe o bancă – o poveste în care minciuna se ia la întrecere cu teama de singurătate.

La lăsarea întunericului, El și Ea se-ntâlnesc, mai mult sau mai puțin întâmplător, pe-o bancă, în parc. De-aici se naște o comedie emoționantă în care adevărurile se dezvăluie cu dificultate, dar și cu mult umor și intensitate.  Un spectacol despre căutare, despre singurătate și eșec, dar și despre iubire și speranța de a o regăsi.

Durata: 1h 20

Preț bilet: 35 lei

Miercuri 06.09

20:00  „Carpathian Garden” de Radu Iacoban

Cu: Tudor Aaron Istodor, Radu Iacoban

Scenografie: Irina Moscu

Video & Sound design: Dan Ionescu

Costume: Sarto MadeToMeasure

Durata: 1h 20
Preț bilet: 30

* Premiul „Cel mai bun spectacol” în cadrul Festivalului Butterfly Effect – Galaţi
* Premiul ”Cel mai bun spectacol” în cadrul Festivalului de Teatru Independent Undercloud, ediția a VII-a
* Premiul „Cel mai bun pamflet social” în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Independent, ediţia a II-a
* Premiul ”Cel mai bun actor” pentru Tudor Aaron Istodor, în cadrul Festivalului de Teatru Independent Undercloud, ediția a VII-a.

80 de minute de format TV sunt transpuse scenic într-o comedie tăioasă realizată de cei doi actori: Tudor Aaron Istodor (care a jucat şi în “Domnişoara Christina”, “Cupluri”, “Iluzii”, “Fat Pig”) şi Radu Iacoban (care a jucat şi în “O piesă deşănţată”, “Fragil”, “Asta-i tinereţea noastră”). Aceştia prezintă un “act comic social” susţinut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de ştiri, parcagii, preoţi, staruri de filme XXX, moguli de presă, politicieni, se succed în faţa spectatorului, provocându-i umorul şi inteligenţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here