Vineri 01.09
19:00 ”Sub pragul de sus”
Un one-man-show cu Răzvan Vasilescu
Într-o carte returnată cu 113 ani mai târziu, ceea ce înseamnă în primul rând o amenda astronomică, un bibliotecar olandez găsește un bilet de curațătorie strecurat între pagini ca semn de carte. Această descoperire neobișnută îl intrigă la culme și îl convinge să plece într-o calătorie fabuloasă în jurul lumii, din Olanda pâna la Londra, in China, în America și Australia, până chiar în Insula Paștelui, în căutarea personajului straniu căruia i-a trebuit mai mult de o viață de om să returneze un ghid de călătorie împrumutat.
Fiecare “dovadă” pe care o găsește pe parcurs nu face decât să adâncească misterul. Toate indiciile duc către un personaj mitologic, a cărei existentă nu a fost niciodată dovedita până astăzi. În căutarea lui, prin lume și prin istorie, bibliotecarul nostru, devenit detectiv de nevoie, va ajunge la o concluzie extraordinară pe care ne-o v-a împărtăși și nouă în această seară.
O poveste uluitoare care îl afectează și ne inspiră pe noi toți si încearcă să ne dea raspunsuri pe care poate le-am căutat toată viața
Răzvan Vasilescu ne aduce pentru prima dată pe scena textul fascinant al lui Glen Berger în traducerea Antoantei Ralian, intr-un recital de actorie excepțional.
Durata: 1 h 45’
Preț bilet: 35 lei
22:00 Amaro Del – Concert
Formată în 1988, la Belgrad, Serbia, trupa este compusă din Branislav Spasojevic (voce), Milena Bozovic (contrabas, voce), Darko Zezelj (chitară, voce), Marko Milovanovic (chitară, voce) şi Aleksandar Radojicic Sojka (percuţie). De-a lungul celor 23 de ani de activitate, Amaro Del au asimilat în repertoriu piese tradiţionale din Serbia, Ungaria, Rusia, România, Franţa, Polonia sau India, alături de elemente din muzica populară românească.
Pentru un sound cât mai autentic, membrii trupei au colaborat cu etnomuzicologi, au călătorit şi au studiat muzica romanes la ea acasă, ascultând şi înregistrând piese tradiţionale pe care le-au trecut, apoi, prin propriul filtru emoţional şi artistic.
Amaro Del s-au bucurat de un mare succes în România, animând publicul la festivaluri ale diversităţii, dar şi în cluburi.
Durata: 2h (cu pauză)
Preț bilet: 50 lei
Sâmbătă 02.09
19:00 ”În parc” de Radu Iacoban
Cu: Radu Iacoban, Rodica Lazăr
Text și regie: Radu Iacoban
Scenografie: Mihaela Ularu
Emin plus Veronica egal love.
Nando plus „Biciclista” egal afaceri de stat.
Râmaru plus Mihaela egal crimă și nuntă.
Un El plus o Ea egal noi.
O bancă goală în parc. Patru cupluri. Unele celebre, altele mai puțin.
Patru scene. Patru întâlniri.
Aceiași actori într-o comedie.
Durata: 1h 10
Preț bilet: 30 lei
22:00 „Bullets over Lipscani” inspirat de Woody Allen
Regia: Eugen Gyemant
Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc Scenografia: Iza Târțan Afișul: Tudor Prodan Cele două personaje principale – detectivul şi tânăra femeie misterioasă care îl angajează pentru a-l găsi pe Dumnezeu (a cărui existenţă trebuie demonstrată dacă vrea să obţină o notă mare la lucrarea sa de masterat) – mitraliază replici cu aceeaşi uşurinţă cu care gloanţele le scapă din revolverul ascuns fie în buzunarul trenciului de detectiv, fie printre blănurile studentei care îşi schimbă mereu identitatea. Conţinutul acestor replici este, desigur, unul filozofic: existenţialiştii în frunte cu Sartre să îl fi omorât pe Dumnezeu, se întreabă detectivul chemat la secţia de poliţie să identifice un cadavru care se potriveşte portretului Celui Dat Dispărut. Sub acoperirea personajelor schematice din filmele poliţiste, Woody Allen strecoară o viziune ironică, îmbrăcată în tone de umor, asupra intelectualului contemporan, pierdut în labirintul reflexiei filozofice. La urma urmei, ce poate fi mai „sexy” decât un bordel în care fetele sunt specializate pe teme din opera marilor autori, începând cu Dostoievski şi terminând cu Proust. În rolul unui detectiv a la Humphrey Bogart, plin de nerv, gata oricând să fenteze chiar şi Moartea câştigând un joc pe calculator de Mortal Kombat, Dan Rădulescu face dovada unei disponibilităţi histrionice veritabile, generând permanent surpriză. Smaranda Caragea intră cu uşurinţă în pielea unei întregi serii de femme fatale, accentuându-le depotrivă profilul „psihologic.” Un spectacol pe care trebuie să-l vedeţi, într-unul din locurile cele mai active scene ale teatrului idependent, Godot Café Teatru.” – Anca Ionita – TimeOut Preț bilet: 30 lei |
Duminică 03.09
20:00 „Plăcerile adulterului” de Valentin Krasnogorov
Cu: Antonia Ionescu – Micu şi Radu Micu
Scenografie: Maria Nicola
Regie: Alexandru Unguru
Foto: Adina Rădulescu
Sunt seri în care simți că-ți fuge gândul deşi nu eşti singur. Şi momente în care se derulează scenarii alternative în care orice pare posibil. Rutina se topeşte şi respiri mai repede şi pare că viața nu te trăieşte ci te satisface cum n-a reuşit până ieri. Ce poate face un inel? Mai nimic. Nu-i o cătuşă. Şi uneori strânge prea tare. Seara asta poți lua nişte lecții. Adulterul e plăcut dar are efecte adverse.
Cu sprijinul: XT Deco și Parchet by Turcitu
Preț bilet: 30 lei
Durata: 1h 40
Luni 04.09
20:00 „De veghe in lanul de ocară” Regia şi textul: Mişa Şerban şi Alex Unguru
Regia şi textul: Mişa Şerban şi Alex Unguru; Cu: Mişa Şerban şi Alex Unguru
Muzica: Vadim Kiselev
„De veghe in lanul de ocară” este o comedie strong, 10 % amaruie, despre independenţă si luptă.
Facem teatru independent, avem o viaţă independentă, suntem deosebit de independenţi! Noi facem textul, noi facem regia, noi facem costumele, noi facem curat, noi centrăm, noi dăm cu capul, noi facem ce vrem noi! Nu pentru ca n-are cine, ci pentru că putem!
Vă aşteptăm sa ne identificăm unii pe altii şi să râdem unii de alţii, unii cu alţii si mai ales de noi 🙂
Durata: 1h 30
Preț bilet: 30 lei
Marți 05.09
20:00 „Doi pe o bancă” de Aleksandr Ghelman
Cu: Florin Zamfirescu și Tania Filip
Traducerea: Tudor Steriade
Doi mari actori ai scenei românești. O interpretare formidabilă.
Două personaje în pielea cărora n-ai vrea să fii, dar în poveștile cărora te vei regăsi.
Două destine ciudate.
Doi pe o bancă – o poveste în care minciuna se ia la întrecere cu teama de singurătate.
La lăsarea întunericului, El și Ea se-ntâlnesc, mai mult sau mai puțin întâmplător, pe-o bancă, în parc. De-aici se naște o comedie emoționantă în care adevărurile se dezvăluie cu dificultate, dar și cu mult umor și intensitate. Un spectacol despre căutare, despre singurătate și eșec, dar și despre iubire și speranța de a o regăsi.
Durata: 1h 20
Preț bilet: 35 lei
Miercuri 06.09
20:00 „Carpathian Garden” de Radu Iacoban
Cu: Tudor Aaron Istodor, Radu Iacoban
Scenografie: Irina Moscu
Video & Sound design: Dan Ionescu
Costume: Sarto MadeToMeasure
Durata: 1h 20
Preț bilet: 30
* Premiul „Cel mai bun spectacol” în cadrul Festivalului Butterfly Effect – Galaţi
* Premiul ”Cel mai bun spectacol” în cadrul Festivalului de Teatru Independent Undercloud, ediția a VII-a
* Premiul „Cel mai bun pamflet social” în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Independent, ediţia a II-a
* Premiul ”Cel mai bun actor” pentru Tudor Aaron Istodor, în cadrul Festivalului de Teatru Independent Undercloud, ediția a VII-a.
80 de minute de format TV sunt transpuse scenic într-o comedie tăioasă realizată de cei doi actori: Tudor Aaron Istodor (care a jucat şi în “Domnişoara Christina”, “Cupluri”, “Iluzii”, “Fat Pig”) şi Radu Iacoban (care a jucat şi în “O piesă deşănţată”, “Fragil”, “Asta-i tinereţea noastră”). Aceştia prezintă un “act comic social” susţinut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de ştiri, parcagii, preoţi, staruri de filme XXX, moguli de presă, politicieni, se succed în faţa spectatorului, provocându-i umorul şi inteligenţa.