vineri, martie 29, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruProgram decembrie Arte dell'Anima

Program decembrie Arte dell’Anima

Copii răi

Pe 14 decembrie, de la ora 19:30, spectacolul „Copii rai” revine in forta la Teatrul Arte dell’Anima.

Inspirat dintr-un caz real, Copii răi, de Mihaela Michailov, spune povestea unei eleve de 11 ani pedepsită drastic la ora de istorie, apoi supusă aceluiași tratament crud de către colegii de clasă, ce preiau și aplică modelul dascălului.

Copii răi este spectacol-manifest al generaţiei „copy-paste”, al generaţiei „la un click distantă” împotriva sistemului educaţional din şcoli dar şi de acasă, un spectacol acut, necesar, care induce publicului teme clare de reflectie si actiune.

Relația abuzivă profesor-elev, perpetuarea modelului „pedepsei” ca metodă de educație, problema părinților neatenți, problema bullying-ului, a asocierii procesului educațional cu suferința, a conceptelor predate, dar neaplicate, problema copilului de nivel slab care ajunge să fie anihilat de un sistem în care doar „eroii” contează, sunt teme prezente în spectacol.

Distribuție: Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop

Regie: Geanina Hergheligiu

Scenografie: Ruxandra Manolovici

Light & Sound design: Alexandru Bibere

Mișcare scenică: Alina Iacov Lazăr

Pretul unui bilet este de 30 lei.

Rezervari: 0733.060.033 sau prin mesaj pe pagina de Facebook a Teatrului Arte dell’Anima

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 12 ani.

Ne dați ori nu ne dați? – PREMIERĂ

Pe 16 decembrie, de la ora 19:00 veniţi la Teatrul Arte dell’Anima, la o premieră a Companiei Independente „Teatrul de Pică”. La ora 19:00 călcaţi pragul şi fiţi alături de noi la spectacolul-manifest “Ne daţi ori nu ne daţi?”. E comedie? E dramă? Să fie comedie neagră? Sau dura realitate? Veniţi şi veţi afla.

Trăim într-o lume a vitezei. Banul conduce societatea. Lumea din jur se ghidează după cantitate. Calitatea a dispărut. Suntem prizonieri ai propriilor noastre dorinţe şi nevoi. Fiecare din noi, însă, are o şansă de scăpare. Pentru că fiecare din noi este, de fapt, liber. Să găsim împreună fereastra din sufletul vostru şi să fugim. Să strigăm spre cei de sus: “Ne daţi ori nu ne daţi?” Bani, libertate, o viaţă mai bună!

“Ne daţi ori nu ne daţi?” – un spectacol-manifest. Un spectacol-eveniment. “Ne daţi ori nu ne daţi?” este mai mult decât teatru. Este o mişcare, o creaţie unică. Veţi râde, poate. Veţi lăcrima, mai mult ca sigur. Dar precis nu veţi rămâne de piatră. Pentru că vă veţi recunoaşte în luminile reflectoarelor!

Ne daţi ori nu ne daţi?

Un scenariu original de Tudor Sicomaş (după o idee de Clifford Odets şi alţi dramaturgi

americani)

Un spectacol de Tadeus Mincă

 Distribuție:

Oana Burcescu – Florence

Lavinia Alexandru – Directoarea

Tudor Sicomaș– Dr. Benjamin

Antonio Tadeusz Mincă – John, un taximetrist

Iulia Cristescu – Dr Barnes

Corneliu Reu – Producătorul de teatru

Ştefan Opreanu – Actorul-sindicalist

 Coloană sonoră & light design: Tudor Sicomaş & Ștefan Opreanu

 Rezervari: 0733.060.033 sau prin mesaj pe pagina de Facebook a Teatrului Arte dell’Anima

O noapte furtunoasă la Godot Cafe-Teatru

afis-mic

Pe 15 decembrie, de la ora 19:00, Teatrul Arte dell’Anima prezintă la Godot Cafe-Teatru o nouă reprezentație a celei mai recente producții ale sale – „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, în regia lui Florin Liță. Distribuția este formată din: Alexandru Banciu (Jupân Dumitrache sau Titircă Inimă-Rea), Adrian Piciorea (Nae Ipingescu), Mircea Alexandru Băluță (Chiriac Sotirescu), Vlad Lință (Spiridon Ionescu), Voicu Aaniței (Rică Venturiano), Vlad Brumaru (Ghiță Țircădău), Bianca Cuculici (Veta Dumitrache), Ana Crețu (Zița Venturiano). Scenografia este semnată de Ioana Colceag.

În urma celei de-a doua ediții a proiectului-concurs Anima pentru societate, proiectul „O noapte furtunoasă” al lui Florin Liță a ieșit câștigător. Astfel, a luat naștere un spectacol proaspăt, o viziune nouă a comediei lui Caragiale. Cu o distribuție formată exclusiv din actori foarte tineri, aflați la început de carieră, „O noapte furtunoasă” de la Teatrul Arte dell’Anima prezintă mahalaua românească de început de final de secol XIX într-o manieră actuală, subliniind contemporaneitatea operei lui I.L. Caragiale.

Astfel, cocheta sală a Teatrului Arte dell’Anima este transformată cu totul și își așteaptă spectatorii care vor deveni parte din spectacol, luând parte la acțiunea gândită de Caragiale și reconstruită de tânărul regizor Florin Liță. Nu ratați, deci, șansa de a fi prezenți la un spectacol care vă amuza, vă va detensiona, dar și care vă va pune pe gânduri. Și, așa cum și-a propus de la deschiderea sa, Teatrul Arte dell’Anima vă promite întâlnirea cu și descoperirea unor tineri artiști talentați pe care îi veți aplauda și în viitor.

Ne dorim ca publicul să simtă că face parte din spațiul de joc. De aceea, regia este gândită să includă întreg spațiul teatrului, nu doar scena; casa lui Jupân Dumitrache este chiar clădirea teatrului; iar spectacolul depășește îngrădirea impusă de scenă, existând părți din spectacol care se vor juca pe stradă, în „văzu’ lumii”, vorba lui Nenea Iancu.

Vă invităm, așadar, pe 15 decembrie, de la ora 19:00 la spectacolul „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14). Biletele se găsesc la Godot Cafe-Teatru. Rezervări la tel. 0736.414.244. Mai multe detalii și pe adresa office@artedellanima.ro.

O noapte furtunoasă la Teatrul Arte dell’Anima

Vă invităm şi pe 10 decembrie, de la ora 19:00 la spectacolul „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, la Teatrul Arte dell’Anima (str. Făinari nr. 17D). Biletele se găsesc la sediul teatrului. Rezervări la tel. 0733.060.033. Mai multe detalii și pe adresa office@artedellanima.ro.

 

Teatrul Arte dell’Anima – Din suflet pentru Artă!

Bianca Gurzu
Bianca Gurzu
Bianca mă numesc și îmi place să privesc. Sunt boboc la FCRP și nou venită în “The IQool Team”. Imprevizibilă, caraghioasă și prietenoasă - doar trei cuvinte despre mine, destul cât să îți dai seama că nu sunt "în toate mințile". Multe s-ar putea zice, dar mi s-a zis să nu depășesc cinci rânduri. Iubesc oamenii și într-adevăr îmi place să cunosc lucruri noi, chiar dacă sună clișeic.
RELATED ARTICLES

Most Popular