Program 29 aprilie-1 mai la Teatrul Coquette

0
63

Teatrul Coquette vă invită

Sâmbătă 29 aprilie 2017  la ora 11.00

Muzicanții din Bremen

Muzicantii din Bremen 1

Povestea noastra este dramatizarea basmului cu acelasi tilu al Fratilor Grimm. Un spectacol despre prietenie impletit cu mult umor.

Un măgaruș, un cățel, o pisica si un cocoș se aduna ca tovarasi de drum si ca viitori muzicanti pentru calatoria spre Bremen, orasul in care pot fi liberi, si în care își pot petrece batranetile intr-un mod artistic.

Cei partu eroi pleacă de acasă pentru că stăpânii lor vor să scape de ei, si astfel, tovarășii de suferință pleacă împreună. Pe drum însă, găsesc o casă, locuită de niște hoți. Ce se va întâmpla cu simpaticii noștri prieteni? Dar cu simpaticii hoți?

Cu: Ruxandra Bălașu, Celina Nitu și Ingrid Bonța

Scenografia: Daniel Divrician

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

 

Duminică 30 aprilie 2017  la ora 11.00

Charlie și Charlotte – Aventuri în lumea circului

 

Micul și magicul clown Charlie trebuie să o salveze pe grațioasa balerină Charlotte din mâinile vrăjitoarei, care îi fură grația. Cum va reuși să o învingă pe vrăjitoarea Rudolfa?

Spectacolul este plin de umor, aventuri și îndrăgitul Charlie primește mereu ajutorul copiilor pentru a-și putea îndeplini misiunea.

Vă invităm alături de cei mici, într-o ambianță caldă și primitoare, la un spectacol care îmbină elementele de animație clasică (marionetele) cu dinamismul necesar copiilor! Vă așteptăm cu drag la un spectacol la care vă veți amuza alături de cei mici!

 

Cu:  Ruxandra Bălașu, Celina Nițu și Ingrid Bonța

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

 

Luni 1 mai 2017  la ora 11.00

Vulpea și Corbul

Afisul bun Vulpea si Corbul

Spectacolul este inspirat de îndrăgita fabulă cu același nume, scrisă de LaFontaine, adaptată pe înțelesul și pe placul copiilor. Costumele sunt deosebit de atractive, conținând și măști venețiene. Șireata Vulpe îl păcălește pe Corb, care își dorește doar să învețe să cânte și să danseze la concursul din pădure, pentru a-i fura cașcavalul.

Spectacolul este înțesat de momente menite să stârnească hazul celor mici, dar și atenția lor la anumite comportamente, pe care fabula dorește să le aducă în vedere. Cu ajutorul ariciului, dar și al micilor spectatori, Corbul va găsi un mod de o face pe Coana Vulpe să se schimbe, să nu mai mintă și să nu mai fure.

La final, vor sărbători reușita, dar vor trage împreună învățături din această istorie. Personajele sunt simpatice, devin îndrăgite de cei mici, iar spectacolul este plin de momente savuroase.

 

Distribuție:  Ruxandra Bălașu, Celina Nițu și Ingrid Bonța

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

www.teatrulcoquette.ro

 

Biletele pentru toate spectacolele pot fi cumpărate online prin IaBilet, Eventim, Kompostor, BiletFan, Blt.ro, Mystage și EventBook.

 

De asemenea, Teatrul Coquette vine în întâmpinarea copiilor talentați cu un curs dedicat lor.

 

Copii de azi sunt dornici de joacă, fără să mai aibă posibilitatea de a se desfășura în compania celor de vârsta lor, cum au avut-o alte generații. Indiferent dacă este mai timid, sau îi place să fie în centrul atenției, copilul are nevoie de a se exprima prin joacă și jocuri. Cu siguranță spiritul ludic este o trăsătură specială a copilului, această trăsătură descoperită și dezvoltată la timp poate scoate la iveală un talent deosebit.

Poza de cursuri copii

De ce să încurajezi copilul  fa acest curs de teatru:

 

– îl ajută să își depășească timiditatea și îi crește încrederea în sine ( copilul va fi încurajat, observațiile și corecturile se fac folosind doar cuvinte pozitive)

 

– Învață să relationeze constructiv cu cei jurul lor ( prin improvizație)

 

– Învață să empatizeze și să-i înțeleagă pe cei din jur ( prin descoperirea diferitor personaje)

 

– Își cizelează și își dezvoltă calitățile pe care le are deja ( imaginație, creativitate, dezinvoltură, memorie, etc.)

 

– Învață să comunice ceea ce gândește și ceea ce simte

 

– Învață să recunoască modelele reale și valoroase

 

– Învață să ia decizii creative și să rezolve situații adecvate vârstei lui

 

– Învață să se concentreze și să își dezvolte atenția, învață să-și canalizeze energia și atenția pe lucrul pe care-l face aici și acum”

 

– E un proces de dezvoltare creativă extrem de util și distractiv

 

Ce vom face la cursul de teatru pentru copii?

 

– jocuri de atenție, de relționare, de ritm și inventivitate inspirate din metode teatrale, adaptate copiilor -vom explora diferite genuri de teatru: teatru de umbre, teatru non-verbal, manuire de papusi

 

– vomîntâlni personajele din spectacolele pentru copii ale Teatrului Coquette, iar actorii ne vor ajuta să înțelegem cum au fost create

 

– ne vom juca într-un mod inteligent și creativ

 

– la finalul cursului, te vom invita pe tine, părintele, să fii spectator la un spectacol ce se va juca pe scena Teatrului Coquette

 

Cine coordoneaza?

 

Cursul de teatru pentru copii va fi coordonat de Celina Nițu, actriță profesionistă, cu o vastă experiență în lucrul cu copiii. Celina Nitu poate fi urmarită în numeroase spectacole pentru copii, la Teatrul Coquette, dar și in spectacole pentru adulti.

 

– Distinsă cu premiul pentru „Cea mai bună interpretare feminină” la Festivalul Umorului „Constantin Tănase”, 2016, pentru rolul din „Colonelul și păsările” (Teatrul Coquette)

 

Detalii semnificative:

 

Se vor forma doua grupe de vârstă: 6 – 8 ani si 9- 11 ani.

 

Fiecare grupă va fi formată din maxim 12 copii, pentru a ne asigura că fiecare primește atenție în egală măsură. Cursurile se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 si 11 ani și se desfășoară în fiecare sâmbătă, de la orele 15.00. Te așteptăm!

 

Durata cursului: 10 ptămâni (2 luni jumatate)

 

Pentru cei care achită integral cursul se aplică o reducere de 100 ron de la costul total.

Cursul costa 520 lei. Acesta se poate plăti și online accesând linkul: https://www.kompostor.ro/6774

 

Copii înscriși la cursul de teatru beneficiază de o reducere de 40 % la spectacolele pentru copii ale Teatrului Coquette.

 

Cursul se va desfășura în perioada 6 mai – 8 iulie.

 

Înscrieri la telefon 0754990017 sau pe mail la rezervari@teatrulcoquette.ro

 

www.teatrulcoquette.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.