Joi, 20 iunie, reprezentanții din Industria de Software Development, Business și Antreprenoriat s-au întâlnit cu membrii ”Talks” by Softbinator, cea mai mare comunitate a programatorilor din România. Pe parcursul a trei ore invitații evenimentului au discutat despre coding, tehnologii revoluționare, proiecte academice, evenimente de referință și importanța lor, dar și despre puterea comunității. Varujan Pambuccian, Mihai Mafteianu, Bogdan Iordache, Andrei Pitiș și David Szabo au evidențiat  posibilitățile de dezvoltare ale creatorilor de software.

Untitled

Ediția a 17-a a ”Talks” by Softbinator a avut loc la Hanul cu Tei, din Centrul Vechi și, într-un cadru informal, a pus la aceeași masă actualii și viitorii profesioniști din IT&C, dar și din Business și Antreprenoriat. Evenimentul a debutat începând cu orele 19:00 cu o oră de networking în care cei peste 200 de oameni prezenți au socializat și au făcut schimb de experiențe.

Începând cu orele 20:00, organizatorii întâlnirii, Softbinator Algorithms, au făcut cunoscut publicului prezent scopul platformei Softbinator.ro. Daniel Ilinca și Radu-Sebastian Amarie, Fondatorii și CEO, respectiv CTO Softbinator.ro au prezentat ultimele noutăți pregătite rețelei. Mai exact, un sistem de gamificare pentru programatori prin intermediul căruia se creează un spațiu colaborativ perfect pentru pasionații de IT.

”Ne-am dat seama că o comunitate este din ce în ce mai activă dacă are pentru ce să fie activă. Interacțiunea între oameni, socializarea, knowledge-sharing-ul sunt într-adevăr importante. Însă dacă nu există o parte de joacă, o parte de competiție care să aprindă „spiritele” și să facă lumea să fie din ce în ce mai activă, oamenii se limitează. Noi vrem să premiem și să oferim recunoaștere pentru activitatea online.”, explică Radu-Sebastian Amarie, Fondator și CTO Softbinator.ro

Cu ocazia lansării, Softbinator Algorithms a invitat oameni cheie care să motiveze și să încurajeze comunitatea. Primul speaker a fost Varujan Pambuccian, Doctor în Matematică și membru al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor. Acesta a vorbit despre lumea virtuală, fabricația aditivă, imprimarea 3D, programatoare de ADN și alte proiecte revoluționare.

Despre mediul academic și programele care sporesc ritmul dezvoltării de software a vorbit Mihai Mafteianu, Fondatorul Cronian Academy. Curs elaborat în colaborare cu Facultatea de Informatică din cadrul Universității București, Cronian Academy este primul accelerator de tehnologie din România. Încă din primii doi ani de activitate, programul a mijlocit apariția a peste 25 de aplicații mobile și platforme livrate publicului. Cele mai promițătoare dintre ele s-au bucurat de sprijinul și încrederea investitorilor europeni de top.

Bogdan Iordache, fondatorul celei mai mari conferințe dedicate antreprenorilor Web est-europeni, How to Web, a fost de asemenea prezent la eveniment. ”Cei care vin la conferință, la conferințe în general, trebuie să știe un lucru esențial: nu sunt acolo pentru a-i auzi pe invitați vorbind, explicând… asta o pot face foarte simplu doar uitându-se pe youtube. Ei vin acolo pentru ca ceilalți să îi vadă pe ei. Acest networking, acest schimb este esențial în antreprenoriat.”, a precizat Bogdan Iordache.

După nenumărate prezentări de business și antreprenoriat, Președintele ANIS și Angel Investor, Andrei Pitiș, a vorbit celor peste 200 de programatori prezenți despre coding- meseria pe care o are la bază. ”Sunt întrebat des care este diferența dintre noi și America. Programatorii români sunt foarte creativi, dar nu își folosesc creativitatea decât pentru a rezolva problemele pe care le au de revolvat.

Seria prezentărilor a fost încheiată fulminant de David Szabo, Startup and SaaS Advisor, Microsoft Intrapreneur. Conform obiceiului său de a-și începe speech-urile de fiecare dată într-un mod original, acesta s-a descălțat și a salutat publicul cu mult entuziasm. Prezentarea sa a fost una motivațională, adaptată perfect la stilul programatorilor. Acesta s-a referit cu precădere la puterea comunității și cum ajută aceste grupuri la ridicarea standardelor de performanță. În egală măsură, David Szabo a vorbit despre drumul către job-ul de vis. Acesta a dărâmat mitul cu care suntem crescuți, ”muncă, muncă, muncă și apoi joacă”. ”Asta e o prostie. Joacă-te! Când ajungi să te joci, nu vei mai fi nevoit niciodată să muncești din nou și vei produce mult și de calitate. Sfatul meu, al unui om de 33 de ani: nu vă pierdeți energia pe parcursul zilei! Trebuie să ai mai multă energie când mergi seara acasă, decât când te trezești. Așa știi că faci ceea ce e bine pentru tine. Să te distrezi muncind!”, a fost una din lecțiile de viață oferite de Intraprenorul Microsoft.

”Talks” by Softbinator #17 – Special Edition s-a încheiat la puțin timp după orele 22:00 cu încă o sesiune de networking ce a durat până târziu în noapte.

Din primul sezon ”Talks” by Softbinator au mai rămas trei ediții, ultima fiind pe 11 iulie, iar cel de-al doilea sezon va reîncepe în toamnă.

Softbinator.ro este o plaformă dedicată comunității de Software Developeri din România gândită cu un scop clar: ca prin interacțiune, interes și pasiune să ridice standardele de performanță.

Pentru informații suplimentare:

Gabriela Bejan, Project Manager ”Talks” by Softbinator /gabriela.bejan@softbinator.ro / 0743 886 822

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here