Proconsul – sau când muzica îți ajunge în suflet

0
535

Când spui Proconsul, te gândești imediat la copilărie, la muzica aia pe care o asculți visând cu ochii deschiși și te face să ai un zâmbet pe care să nu îl poți masca, chiar dacă ești în metrou și se uită lumea la tine. Vă spun, e un sentiment ciudat, pentru că apoi te schimbi la față într-o fracțiune de secundă. Nu de alta, dar nu voiam ca lumea să interpreteze greșit.

Știți ce e amuzant în legătură cu interviul ăsta? Că ascultam Proconsul pe vremea când încă îi mai spuneam mamei „Vezi că sunt în fața blocului” și dacă atunci mi-ar fi spus cineva că am să ajung să le iau interviu băieților, i-aș fi spus că fură curent. Bine, nu la propriu, doar că aberează și că ar fi bine să meargă la un curs de SF. Acum mă bucur că nu a fost cazul, pentru că aș fi avut de dat multe, prea multe explicații. Am stat de vorba cu Bodo, solistul trupei care ne-a împărtășit multe lucruri interesante. Take a look.

1. În ultima vreme vorbiți despre „#PovesteaNoastra”. Cum a început povestea PROCONSUL?12799069_1103336163020321_1885949236873318968_n

Aventura numită Proconsul a început din pură pasiune pentru muzică. La început, ne-am numit „Take Five” (din 1994 până în 1998, cântam în Suedia). Am cântat o perioadă și pe vas. Ce vremuri! Din 1999 ne-am schimbat numele în Proconsul. Am lansat maxi-single-ul “De la ruși”, care a fost un succes, și am început să compunem primele noastre piese originale.

În ultima vreme vorbim despre #PovesteaNoastra pentru că așa se va numi marele concert, prin care vom aniversa 17 ani de existență a trupei, și care va avea loc pe 7 octombrie la Sala Palatului.

Dar, până atunci, pregătim concertul de pe 7 mai, de la Berăria H, unde vom avea invitați deosebiți. Concertul acesta va fi foarte diferit de tot ce a fost până acum pentru că am pregătit câteva surprize inedite.

proconsul_fb_cover

2. Care este secretul unei trupe atât de unite?

Secretul nostru este munca în echipă. Niciodată nu m-am considerat un solist care poate cânta şi poate face singur aceleaşi lucruri pe care le pot face cu Proconsul. Am învăţat să ne înţelegem reciproc, ca să putem merge mai departe, să nu ne rupem. De vreo 10 ani, trupa Proconsul este probabil singura formaţie în care inginerul de sunet face parte din trupă, în sensul că ia aceiaşi bani ca noi. E un act de creaţie şi la el, iar noi am apreciat mereu oamenii muncitori şi talentaţi. Au venit multe săgeţi către mine de-a lungul timpul şi mi s-a spus că trupa fără mine nu ar exista, dar eu ştiu că nici eu nu aş exista fără ei. Colegii mei sunt egalii mei.

proconsul concert 5 martie bucuresti

3. Dintre toate piesele voastre, care e melodia care înseamnă cel mai mult pentru tine? 

Mie îmi sunt dragi toate melodiile noastre pentru că în toate punem suflet, dar cea mai populară melodie a noastră rămâne „Cerul”. Este cântecul pe care nu îl ratăm la niciun concert! Necesită o anumită energie, e un cântec greu. De aceea, ni s-a părut dificil să ne obişnuim cu ideea că vom cânta asta chiar în fiecare seară, însă după câţiva ani am înţeles că toata lumea vrea „Cerul”, deşi, cu mâna pe inimă spun că, mai sunt o groază de melodii frumoase, dar care nu au prins la fel.

Cu toate astea, sunt foarte atașat de cel mai recent hit al nostru: Un Om Mai Bun. E o piesă cu un mesaj puternic, care sperăm că a ajuns în sufletele oamenilor și în clipul căreia joacă, într-un mod fenomenal, Dragoș Bucur.

4. Ați lansat recent o piesă prin care le spuneți femeilor „#MartieEstiTu. De ce martie și nu altă lună?

Noi apreciem foarte mult doamnele și domnișoarele și sperăm că asta se vede cu fiecare piesă și cu fiecare acțiune pe care o avem.

12321642_1102629113091026_6678914049352273963_n

Martie este luna în care sărbătorim Femeia! Am vrut să lansăm o melodie care să le aducă aminte că sunt speciale și că sunt deosebit de importante în viața noastră, a bărbaților. Așa a apărut „Martie Esti Tu”, o piesă prin care ne propunem să sărbătorim sfârșitul lunii martie în același stil cald și plin de bucurie, cu care am sărbătorit începutul lunii și venirea primăverii.

5. Un gând pentru fanii voștri?

#PovesteaNoastră continuă cu ajutorul lor, motiv pentru care le mulțumim că sunt alături de noi în această călătorie minunată!

Lucrăm un proiect nou, exclusiv pentru online (YouTube), dar vom reveni cu detalii când îl vom pune propriu-zis pe picioare. În rest, încercăm să ajungem la cât mai mulți prieteni, prin concertele pe care le avem în țară și pe care le anunțăm pe pagina noastră de Facebook.

Ne vedem pe 7 mai, la concertul din Berăria H. Vă iubim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.