Prin Bucureștii ce se duc: Povești din Cartierul Evreiesc

0
186
Prin Bucureștii ce se duc: Povești din Cartierul Evreiesc

Prin Bucureștii ce se duc: Povești din Cartierul Evreiesc

Începutul lunii octombrie vine cu povești din Cartierul Evreiesc. Zona reprezintă o fostă mahala din centrul Bucureștiului, care a fost puternic modelată de diversitatea etnică și de atmosfera specifică secolului al XIX-lea și perioadei interbelice.

Informațiile despre istoricul zonei vor fi transmise pe parcursul unor trasee culturale pietonale de către Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (A.R.C.E.N.). Acestea se vor desfășura în cadrul evenimentuluiPrin Bucureștii ce se duc: Povești din Cartierul Evreiesc.

Programul și specificul prezentării

Prin Bucureștii ce se duc: Povești din Cartierul Evreiesc
zona de desfășurare a evenimentului

Plimbările, care au mai avut loc și în ultimul sfârșit de săptămână din luna septembrie, se vor desfășura între 1 și 2 octombrie, începând cu ora 16:00.

Ele vor avea ca punct de plecare Liceul Matei Basarab și se vor întinde de-a lungul străzilor Logofăt Udriște, Ionescu Gion, Romulus, Ceauș Radu, Parfumului, Maximilian Popper, Anton Pann, Ion Filibiliu și Mircea Vodă.

Spre deosebire de alte trasee ale asociației, poveștile Cartierului Evreiesc nu se vor axa pe aspectele negative, ci vor pune în valoare emblemele care au reușit să supraviețuiască trecerii timpului. Printre acestea se numără casele împrejmuite de grădini, dar și monumentele puternic influențate de minoritatea evreiască, activă în cadrul curentului cultural avangardist.

Mahalaua este descrisă de organizatori drept „o zonă care a scăpat parțial de demolare”, care oferă în prezent „un impresionant material vizual ce merită cunoscut, exploatat și conservat”.

Alte informații utile

Explorarea amănunțită a locului se va mai desfășura și în cadrul festivalului Docuart, care este partener al asociației bucureștene în cadrul turului. Acesta va difuza atât filme documentare de arhivă, cât și producții specifice apărute recent.

Proiecțiile au loc între 27 septembrie și 2 octombrie.

Participarea la traseu este gratuită și se desfășoară fără înscriere prealabilă.

Vă garantez că pasionații de cultură și cei interesați de istoria Bucureștiului nu vor fi dezamăgiți.

sursă foto: A.R.C.E.N., Alberto Groșescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.