Primul hotel din spaţiu va fi deschis în aprilie 2022

0
524
Primul hotel din spaţiu

Primul hotel din spaţiu își va deschide ușile în patru ani

Stația spaţială Aurora va fi transformată în primul hotel de lux din spaţiu. Acesta va putea primi oaspeţi din data de 5 aprilie 2022.

Construcţia va fi realizată de compania americană Orion Span cu sediul la Houston. Staţia spaţială modulară va avea o capacitate de cazare de şase persoane, inclusiv doi membri ai echipajului.

O noapte în acest hotel va costa 792.000 de dolari, însă  cazarea pentru o singură noapte este imposibilă. Pentru un sejur de 12 zile pe Aurora, pregătirea de trei luni înainte de zbor şi transportul la şi de la hotelul din spaţiu, doritorii vor trebui să plătească 9,5 milioane de dolari.

Realizarea unui astfel de modul va costa zeci de milioane de dolari. Vizitatorii vor fi invitaţi să participe la experimente legate de cultivarea fructelor şi legumelor în spaţiu. Clienţii hotelului vor putea utiliza internet wireless de mare viteză.

Aurora va fi situată la o înălțime de 322 de km deasupra Pământului și va orbita planeta noastră timp de 90 de minute, ceea ce înseamnă că oaspeții vor putea vedea în jur de 16 răsărituri și apusuri de soare la fiecare 24 de ore. Mai mult decât atât, stația poartă numele Aurora pentru că de la bordul ei poate fi admirată și aurora boreală.

Primul hotel din spaţiuȘtiai asta despre aurora boreală?

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru.

Când apare în emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreală, termen folosit inițial de Galileo Galilei, cu referire la zeița romană a zorilor, Aurora, și la titanul care reprezenta vânturile, Boreas. Apare în mod normal în intervalele septembrie-octombrie și martie-aprilie.

În emisfera sudică, fenomenul poartă numele de auroră australă, după James Cook, o referință directă la faptul că apare în sud.

Surse: http://www.rador.rohttps://ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.