marți, iunie 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipPrimul concert k-pop la Bucuresti

Primul concert k-pop la Bucuresti

După o lungă perioadă de așteptare, visul de a avea primul concert k-pop în România s-a împlinit. Asociația Culturală Româno-Coreeană Han Kibun (ACRC) împreună cu LEDApple Romania și Kompas Events au făcut posibil acest lucru.

În consecință, sâmbătă, 15 februarie 2014, formația rock sud-coreeană LEDApple  a susținut primul lor concert la București, în Turbohalle. În deschidere au dansat DSK (Dope Style Kings) și CMZ (Cypher Monstarz), care au reușit să introducă treptat fanii în atmosfera de concert.

Pentru cei care nu știu încă, trupa LEDApple este alcătuită din cinci membri: liderul și chitaristul Young Jun, vocalistul și rapperul Han Byul, toboșarul Hyo Seok, basistul și sub rapperul Kwang Yeon și rapperul și vocalistul Kyu Min. Ei au debutat în 2010, cu single-ul promoțional Dash, iar de atunci au realizat șase single-uri și trei mini-albume. Mai multe detalii despre ei găsiți aici.

1553309_571693862917939_2139403793_o

Concertul s-a dovedit a fi un adevărat succes, iar laudele nu au încetat să apară. Atât fanii cât și trupa s-au bucurat de o seară plină de energie pe ritmuri de pop-rock, iar cuvintele ,,saranghe (te iubesc, în coreeană) au răsunat în toată sala. Spre surprinderea noastră și ei ne-au răspuns ,,cu aceeași monedă”, strigând ,,Vă iubesc!”

Încă de la sosirea la aeroport, membrii formației LEDApple au fost profund impresionați de numărul mare de fani care îi așteptau, iar vocalistul Han Byul a postat pe contul său de  Twitter: ,,HUGE SURPRISE AT BUCHAREST AIRPORT!!!!! WOW!!! Thank you so much for coming to greet us!!!”.

Concertul a început cu cea mai frumoasă și neașteptată surpriză. Liderul Yong Jun a urcat pe scenă și a cântat imnul României la chitară, apoi au început să încingă atmosfera cu ultimul single lansat în 2013: Bad Boys. Fanii au cântat ,,cot la cot” cu ei, în special la coverul melodiei: When I was your man de Bruno Mars. Dovada aici.

Când au anunțat sfârșitul concertului și au părăsit scena, fanii au continuat să le strige numele, făcându-i să revină și să mai cânte câteva melodii. Adevăratul final a fost atunci când pe ecranul din spatele scenei a început să ruleze un proiect făcut de către fani ca mulțumire pentru concert, iar organizatorii au urcat pe scenă cu un tort, gest ce i-a impresionat până la lacrimi pe cei cinci membri. Momentul a fost postat pe pagina oficială de Facebook a formației, aici.

Seara a continuat cu sesiunea de autografe, la care au putut participa deținătorii de bilete VIP. Luni au părăsit țara, plecând spre Italia, dar nu înainte de a ne mai lăsa o ultimă surpriză: o înregristrare amuzantă cu ei încercând să citească și să pronunțe câteva cuvinte în limba română. Video aici.

Marți seară, la ora 22:00, pe Music Channel, în cadrul emisiunii Like Asiatics a fost difuzat interviul realizat cu ei din seara concertului, pe care îl puteți vedea aici.

Mai jos aveți o imagine postată pe contul oficial de Twitter al formației, din timpul concertului, în care își arată dragostea și recunoștința pentru fanii români.

Untitled

RELATED ARTICLES

Most Popular