Denisa Tomescu, o tânără de 22 de ani, originară din Novaci, judeţul Gorj, care zâmbeşte şi iubeşte viaţa, ne-a povestit cum a ajuns să-şi creeze propria casă de modă. Îşi propune să aducă feminitatea pe cele mai înalte culmi, este ambiţioasă şi crede că adevărata esenţă a succesului este perseverenţa. Lucrurile pe care se bazează şi care o motiveaza în fiecare zi sunt pasiunea şi dedicarea.
1. Povestește-ne despre începuturi…
Contrar poveștilor obișnuite, în care primii pași spre carieră sunt cunoscuți încă din copilărie, la mine lucrurile au stat puțin diferit. Am plecat din Gorj cu gândul, dacă pot să îl numesc așa, de a deveni Inspector OPC, fiind admisă la facultatea de Medicină Veterinară, ramura Controlul și Expertiza Produselor Alimentare; dar cum viața ne deschide cele mai neașteptate “uși”, după o perioadă am devenit nesigură de alegerea făcută, ca mai apoi lucrurile să vină de la sine.
2. Cum ai știut că designul este alegerea bună și că nu va fi din nou o cale amăgitoare?
Fiecare zi mă găsea căutând idei sau urmărind evoluția marilor nume din acest domeniu. Nu eram deloc mulțumită de punctul în care mă aflam, motiv pentru care mi-am pus laolaltă toate căutările și am decis că este timpul pentru o schimbare. Astfel, atelierul a apărut ca rezultat al dorinței de a-mi urma instinctul și plăcerile venite de nicăieri.
3. Este nevoie de mai mult talent decât muncă sau pentru a fi designer ai nevoie de ambele calități concomitent?
Ca în orice domeniu, consider că 90% înseamnă muncă și 10% este talent. Acei 10% te fac să fii curios și să cauți modul perfect pentru a-i completa pe acei 90%.
4. Cum arată o zi din viață ta la atelier?
Ei bine, cum fiecare zi este o provocare, activitatea pe care o desfășor la atelier presupune multe ore petrecute acolo. Mă trezesc foarte devreme dimineața (mult mai devreme decât o făceam cu ceva timp înainte). Ajunsă acolo încep să combin material, lucrez la schițe, iar în pauzele scurte răspund întrebarilor care îmi sunt adresate de către clientele mele.
5. Cât de greu este să îți găsești inspirația pentru a concepe și desena noi modele?
Această parte nu este tocmai una ușoară. Poate părea amuzant, dar majoritatea ideilor mele apar atunci când sunt înconjurată de diverse tipuri de broderie, în completarea acestora venind textură fină a mătasei.
6. Cât timp durează conceperea de la A la Z a unei rochii?
Merg pe idea că fiecare rochie trebuie “tratată” cu cea mai mare atenție, așa că nu mă grăbesc atunci când realizez o creație nouă.
“Răbdarea și timpul îți aduc mai mult decât puterea și pasiunea.” –La Fontaine
7. Ce noutăți a adus ultima perioadă în ceea ce privește atelierul?
Spre deosebire de anul trecut, anul acesta am ales să ne axăm pe un concept nou de rochii de mireasă menit să iasă puțin din aria obișnuită și să surprindă prin modelul femeii diafane după care mă ghidez acum.
Pot spune că ne-am mutat în casă nouă. Am ales pentru cei ce îmi calcă pragul un spațiu mult mai mare, mai accesibil și mai prietenos. M-am gândit că ambientul Centrului Vechi este o sursă de inspirație pentru mine, așadar ne găsiți pe Strada Smârdan, nr. 43. Noua locație a adus și oameni noi. Cum detaliile fac diferența, am găsit bine-venită o colaborare cu Amelia Tomescu. În ceea ce privește finisajul fiecărei rochițe, ideile sale sunt perfect mulate pe obținerea unei calități superioare, astfel că finalul fiecărei creații D.T. poate fi numit spectaculos.
8. În final, întrebarea mea ar fi: originalitate sau adaptare la cerințele pieței?
Principala pasiune a brandului D.T. este broderia manuală, deci cumva ne este ușor să păstrăm originalitatea în fiecare creație. Desigur, nici modelele nu sunt dintre cele mai comune, iar noi încercăm să combinăm unicitatea modelelor cu finețea broderiilor folosite. Din acest motiv ne place să spunem că femeile care poartă D.T. sunt femei artistic feminizate.
Sursă foto: Arhiva personală