duminică, februarie 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipPrimăvara începe în pași de tango la metrou

Primăvara începe în pași de tango la metrou

Oficial, a venit primăvara! Și cum o putem întâmpina mai frumos decât în pași de dans? La fel s-au gândit și câțiva iubitori ai dansului care au organizat un flashmob de tango joi seară, chiar la stația de metrou Unirii 1. Este al cincilea an consecutiv în care aceștia au sărbătorit venirea primăverii dansând la metrou.

Sub sloganul Instaurăm primăvara, dansatorii, profesionişti sau de ocazie, s-au mişcat în paşi de tango în scop caritabil. Pe lângă zâmbetele pe care le-au pictat pe chipurile trecătorilor, organizatorii îi vor îndemna să zâmbească și pe copii bolnavi. Donațiile celor care au participat la eveniment  vor merge către Asociația Pavel, asociație care are în grijă copiii cu leucemie și tumori.  

Când orologiul a bătut ora 19.00, participanţii s-au lăsat purtaţi de sunetul muzicii. Timp de un ceas, trecătorii s-au putut delecta, în timp ce așteptau metroul, cu mișcările senzuale ale pasionaților de tango.

Zeci de bucureșteni li s-au alăturat, iar cei mai îndrăzneți dintre ei și-au putut exemplifica talentul chiar pe peronul de la metrou. În haine de stradă, fără pantofi de dans, cu parteneri sau nu, călătorii s-au oprit măcar pentru câteva minute în staţia de metrou pentru a întâmpina primăvara dansând. Chiar și cei nefamiliarizați cu dansul au găsit destui doritori care să îi învețe pașii de bază ai tangoului.

Evenimentul s-a dovedit a fi foarte apreciat de călători. Chiar dacă nu toţi s-au prins în dans, toată lumea s-a oprit să privească şi să aplaude. Energia degajată de manifestare a fost incredibilă! 

După ce muzica s-a oprit, dansatorii şi-au luat bagajele şi au plecat. Deşi au vrut ca de Mărţişor să aducă un strop de primăvară în subteran, anotimpul renaşterii se cam lasă aşteptat la suprafaţă. Însă prin dans, în suflete sigur a venit mai repede!

tango 2

 

Sursă foto: Liviu Suciu

RELATED ARTICLES

Most Popular