Prima zi CODRU Festival 2023!

0
29

Prima zi de CODRU Festival a strâns la Pădurea Bistra peste 20.000 de mii de participanți care au dansat și cântat la unison sub un apus spectaculos în mijlocul naturii.

Trupa Parov Stelar, a susținut un concert  extraordinar de de 70 de minute. Piesele cunoscute All Night, Catgrove sau Princess s-au auzit pe pe scena SUB SOARE. Tot pe scena principală au urcat și Alborosie & Shengen Clan care au adus cultura muzicii reggae în fața festivalierilor. Acordurile rock  mult iubire au fost aduse de Alternosfera și Implant pentru Refuz. Energie fantastică a fost și la celelalte 5 scene cu Fără Zahar, Paraziții, Ada Milea dar și mulți alți artiști au cântat alături de public versurile preferate.

Sursă foto: CODRU Festival

Ediția din acest an aduce foarte multe surprize. Ediția din acest an este un efort mult mai mare, depășește efortul de anul trecut atât ca număr de persoane, ca scenotehnică și tot ce implică organizarea festivalului. E o plăcere să avem un public numeros din Timișoara, dar și turiști din toată țara și străinătate”, a declarat Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival.

Sursă foto: CODRU Festival

„ Avem aici la Festivalul CODRU o chestiune unică, această aplecare spre ecologie, spre sustenabilitate – primul  festival verde din țară și poate nu doar din țară. Ne bucurăm să fim parte din acest concept, finanțăm cu 350.000 de lei acest festival prin programul anul Timcultura din bugetul județului Timiș și cu 100.000 de lei  prin apelul de proiecte prin Centrul de Artă și Cultură. Pentru noi evenimentul este unul dintre evenimentele emblematice cu care ne mândrim în portofoliul Consiliului Județean- în cadrul Programului Cultural Național Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii”, a completat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Măsurile de siguranță au fost asigurate de către Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș și Agenția Naționala Antidrog prezenți pe perioada festivalului pentru siguranța tuturor participanților.

Sursă foto: CODRU Festival

CODRU Festival face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023 și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023, Comuna Ghiroda și Comuna Moșnița Nouă.