Prima linie de consiliere educațională și psihologică dedicată special tinerilor

0
127
Consiliere
pixabay.com

Centrul You a deschis prima linie de consiliere educațională și psihologică dedicată special tinerilor. Serviciile sale de consiliere call center sunt disponibile pentru toți tinerii inclusiv pentru cei cu vârste sub 18 ani. Accesul minorilor la aceste servicii este asigurat de lege și se face doar cu acordul părinților sau al tutorelui. Doritorii pot apela la Linia verde disponibilă pe you.com.ro unde poate fi găsit și programul Call Centerului You.

Apelanții își pot discuta problemele și frământările personale cu psihologi avizați fără a fi nevoiți să își dezvăluie identitatea. Durata apelului nu are o limită de timp anume, consilierii dorindu-și ameliorarea anxietății și sprijinirea apelantului pe cât este posibil.

„Orice  tânăr care are nevoie să discute despre experiențele pe care le întâmpină, indiferent de severitatea lor, poate apela gratuit și fără să își dezvăluie identitatea linia YOU., unde intră în contact direct cu personal pregătit, la orice oră, care să îl asculte cu compasiune și să îi ofere suport imediat în situații critice. Durata unui apel nu este limitată ca timp, întrucât ne dorim ca beneficiarii acestui serviciu să se simtă ascultați, înțeleși, sprijiniți și îndrumați spre soluții care le pot, în primul rând, salva viața.”  You.com.ro

Pentru a beneficia de aceste servicii, tinerii sub 18 ani vor găsi pe platformă un formular standard pe care părinții sau tutorele minorului trebuie să îl completeze și să îl încarce în secțiunea specifică.

You este un program ce funcționează din 2019, susținut de asociația Varyafin, ce oferă suport psihologic și orientare personală și profesională tinerilor la nivel național. În cadrul programului se organizează diverse workshop-uri, cursuri și debate-uri, gratuite, pe diverse domenii precum: artă, business, educație și știință menite să ajute dezvoltarea personală și profesională a tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 21 de ani.

De asemenea, tinerii se pot implica în dezvoltarea programului și susținerea adolescenților prin: realizarea unui podcast, realizarea de articole scrise, sau urmarea diverselor programe de implicare, susținere și a workshop-urilor vocaționale.