marți, aprilie 16, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipPrima ediţie a Consiliului Naţional al Tinerilor, în focul desfăşurării

Prima ediţie a Consiliului Naţional al Tinerilor, în focul desfăşurării

Tinerii din România vor să arate că sunt inteligenţi, că vor să îşi descopere potenţialul şi că îşi doresc să înveţe cât mai multe lucruri. În acest sens, peste 300 de participanţi din toată ţara s-au reunit pentru a participa la prima ediţie a Consiliului Naţional al Tinerilor, un proiect derulat sub „bagheta” Forumului Tinerilor din România, care va avea loc în perioada 20-23 noiembrie în Bucureşti. Cu toate că deschiderea oficială a avut loc câteva minute mai târziu şi că s-a încheiat mult peste ora stabilită, prima seară a evenimentului a fost un succes, oferindu-ne paneluri utile care ne-au făcut să uităm de timpul care zboară.

„Consiliul Naţional al Tinerilor din România este o iniţiativă pilot, care se află la prima ediţie. Nu aţi mai auzit de ea, dar cu siguranţă veţi mai auzi pentru că este un proiect de anvergură, care se adresează tuturor tinerilor din România din sectorul de vârstă 14-35 ani”, a spus Eliza Chirilă, la deschiderea festivităţii. Pe lângă elevii şi studenţii sosiţi din toate colţurile ţării, evenimentul are şi mai mulţi invitaţi de seamă – invitaţi din partea ministerelor de resort, ai societăţii civile şi mediului de afaceri, care vor susţine paneluri interesante pentru participanţi, menite să îi ajute să îşi aleagă mai uşor calea potrivită pe care să o urmeze în viaţă.

IMG_004

În seara deschiderii, i-am putut asculta pe Aurelia Cristea (ministrul pentru Dialog Social), Eugen Teodorovici (ministrul Fondurilor Europene), Dragoş Preda (consilier al ministrului Tineretului şi Sportului), Radu Petrariu (preşedintele Forumului Tinerilor din România), Mihai Sturzu (preşedintele Tineretului Social Democrat), Sorin Moldovan (preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL), Daria Catalui (Youth Think Tank Dunăre.EDU), Alexandru Ghiţă (Grupul EDUCATIVA), Marian Staş (Liderii Mileniului III), Răzvan Pascu (consultant marketing turistic), Dragoş Atanasiu (preşedinte EUROLINES).

 Eveniment de bun augur pentru proiectele viitoare

Fiind unul dintre primii speakeri invitaţi pe scenă, ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a ţinut să felicite tinerii pentru idee, pentru toată munca depusă în organizarea acestui eveniment şi a subliniat că e convinsă că va rezulta un produs extrem de util pentru participanţi. „Pentru acest mandat, personal mi-am alocat ca proiect special, o deschidere şi o consultare pe societatea civilă, în care sunteţi prezenţi şi voi, tinerii”, a spus ministrul Aurelia Cristea, care ne-a vorbit cu căldură şi ne-a ajutat să fim încrezători în forţele noastre şi în vocea pe care vrem să ne-o facem auzită.

IMG_0052

De asemenea, şi Radu Petrariu, preşedintele Forumului Tinerilor din România, a subliniat importanţa acestui eveniment, menţionând că e bucuros să vadă atâţia tineri cu idei şi aspiraţii. „Consiliul Naţional al Tinerilor din România reprezintă oportunitatea întâlnirii şi stabilirii unor contacte şi reţele de tineret pentru realizarea unor proiecte frumoase dar şi șansa ca autorităţile să audă de iniţiativele voastre”, a spus preşedintele Forumului Tinerilor din România, federația națională de tineret, neguvernamentală, apolitică, non-profit, înfiinţată în ianuarie 2014 ce reprezintă 155 de organizaţii din ţară.

IMG_0051

Din punctul meu de vedere, festivitatea de deschidere a evenimentului a decurs bine, iar unii speakeri chiar mi s-au părut interesanţi, precum reprezentanţii Tineretului şi Sportului, care ne-au făcut să înţelegem cât de importantă este mişcarea pentru sănătatea noastră. Ce-i drept, unele paneluri nu mi-au fost utile, ca cel de antreprenoriat sau de turism, dar asta depinde de preferinţele fiecăruia. De asemenea, pot menţiona ca invitaţii nu au fost plictisitori şi nu au avut discursuri lungi şi pline de limbaj de lemn aşa cum mă aşteptam, dar faptul că evenimentul a durat mai mult decât a fost stabilit nu a fost trecut cu vederea de tineri (şi nici de mine, sinceră să fiu), ei fiind vizibil obosiţi după un drum lung până la Bucureşti. Unde mai pui că după festivitate au fost la Storage Room din Centrul Vechi pentru socializare.

Sper ca prima ediţie a Consiliului Naţional al Tinerilor să decurgă bine şi în zilele următoare, iar participanţilor să le fie de folos toate discuţile din cadrul evenimentului pentru că orice astfel de iniţiativă este lăudabilă.

Mihaela Gidei
Mihaela Gideihttp://www.iqool.ro
Îmi place să mă descriu în puţine cuvinte pentru că sunt omul care tace şi face: curioasă, amuzantă, serioasă şi mereu "însetată" de lectură. Ah, şi motociclistă.
RELATED ARTICLES

Most Popular