vineri, decembrie 1, 2023
Recrutare IQool
AcasăDespre tinePremiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2019 îşi caută câştigători

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2019 îşi caută câştigători

Ai între 16 şi 30 de ani? Eşti dintr-un stat membru al Uniunii Europene? Ai un proiect prin care vrei să demonstrezi că participi activ la dezvoltarea Europei? Atunci ar trebui să te înscrii la competiţia prin care se va decerna Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2019.

Ce este Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni?

Este un proiect început în 2008 prin care Parlamentul European şi Fundaţia pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen încearcă să le ofere tinerilor oportunitatea de a participa activ la dezvoltarea comunitară.

Principiile care trebuie luate în considerare la aplicare

Proiectele pot fi depuse fie individual, fie în grup. Ele trebuie:

  • să promoveze înţelegerea europeană şi internaţională
  • să asigure modele pentru tinerii care trăiesc pe continentul european
  • să favorizeze dezvoltarea unui sentiment comun al identităţii şi al integrării europene
  • să ofere exemple concrete de cetăţeni care trăiesc împreună în cadrul unei comunităţi.

Regulamentul concursului prin intermediul căruia se va acorda Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2019 poate fi găsit aici. Exemple de proiecte câştigătoare de la ediţii trecute pot fi găsite aici.

Calendarul competiţiei

Competiţia a fost lansată pe 11 octombrie 2018. Data limită de depunere a proiectelor este 28 ianuarie 2019. Câştigătorii naţionali vor fi anunţaţi pe 15 martie 2019, iar ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 28 mai 2019, în oraşul german Aachen.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2019
Parlamentul European

Ce premii sunt puse la bătaie?

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2019 pune la bătaie trei premii. Locul întâi, adică cel mai bun proiect, va fi laureat cu 7500 €. Locurile al doilea şi al treilea vor primi fiecare câte 5000 €, respectiv 2500 €.

Toţi cei trei laureaţi vor primi şi o invitaţie de a vizita Parlamentul European la Bruxelles sau la Strasbourg.

Ceremonia de decernare a premiilor

Un reprezentant al fiecărui proiect câştigător la nivel naţional va fi invitat câteva zile la Aachen pentru a participa la o serie de evenimente. Printre acestea se va număra, bineînţeles, şi ceremonia prin care se va oferi Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2019.

Atât cea mai înaltă distincţie, cât şi locurile al II-lea şi al III-lea, vor fi prezentate de către reprezentanţii  Fundației pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen, cât şi de Preşedintele Parlamentului European.

Intrarea în competiţie se poate face aici. Pentru mai multe detalii, dar şi pentru schimbarea unor date de contact după depunerea proiectului, puteţi trimite un e-mail la adresa ECYP2019@ep.europa.eu.

sursă foto: europarl.europa.eu, ro.wikipedia.org

Catalina Murea
Catalina Murea
Prefer să las scrisul să comunice în locul meu. În general nu îmi place să vorbesc despre mine, deoarece consider că interesele mele pot părea mult mai fascinante.
RELATED ARTICLES

Most Popular