Premieră „Persona” 20-21 decembrie @Teatrul Odeon

0
86
afis Persona

Pe 20 și 21 decembrie, ora 19:30, în Sala Studio a Teatrului Odeon are loc premiera spectacolului ❝Persona❞ de Ingmar Bergman, regia Radu Nica, decorul Tudor Prodan, costumele Cristina Milea. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Oana Ștefănescu, Anda Saltelechi, Ioana Bugarin și Alexandru Papadopol.

În anul 1965, deja celebrul regizor Ingmar Bergman era răpus la pat de o pneumonie în urma unei perioade epuizante de directorat la Teatrul Dramatic Regal din Stockholm. Scenariul filmului Persona l-a scris pe patul de spital, iar mai târziu s-a confesat că o mare parte a materialului scris reprezintă “o poezie a situației personale” de la acea vreme.

Unul din filmele sale de referință, considerat de către el însuși ca fiind capodopera sa, dar și un “Everest al filmologiei” de către unii critici de specialitate, este, în producția Odeonului bucureștean, decriptat, adaptat teatrului și interpretat în cheie contemporană.

Teme actuale precum identitatea (sexuală), sensul creației sau criza maternității sunt redefinite din perspectiva începutului de secol XXI, într-un spectacol percutant, modern, care baleiază stilistic între dramă psihologică, horror fantastic și cabaret SF.

Următoarele reprezentații: 29 decembrie, 5, 11, 18 ianuarie 2020

BILETELE se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Teatrului Odeon, online de pe site-ul Teatrului Odeon, www.teatrul-odeon.ro, până la data de 16 decembrie și după 1 ianuarie 2020.

Nerecomandat sub 16 ani.