Preliminarii UCL și UEL 2017

Din 5 echipe românești prezente în preliminarii UCL și UEL 2017, singura care a reușit să treacă mai departe este FCSB. Poate nu este totuși o așa mare surpriză, având în vedere că adversul FCSB-ului, Viktoria Plzen, a fost unul accesibil, comparativ cu AC Milan sau Athletic Bilbao. Acestea din urmă au fost adversarii echipelor mai puțin norocoase de la noi, adică CSU Craiova și Dinamo.

Iată ce s-a întâmplat în meciurile din preliminarii UCL și UEL 2017 și care sunt rezultatele echipelor noastre!

Liga Campionilor

  1. Viktoria Plzen – FCSB : 1-4; meci tur: 2-2

Victoria la scor obținută de FCSB pe Doosan Arena (Plzen, Cehia) a calificat-o pe aceasta în play-off-ul Ligii Campionilor. În urma tragerii la sorți de astăzi (4 august), FCSB se va lupta pentru un loc în grupele UCL 2017 cu Sporting Lisabona. Meciul tur va avea loc pe 15 august la Lisabona, iar cel retur pe 22 august, la București.

2. APOEL – Viitorul: 1-0, 4-0 după prelungiri; meci tur: 1-0

Din păcate, Viitorul nu a reușit să păstreze avantajul obținut odată cu victoria de pe teren propriu de acum o săptămână. A fost prima participare în preliminariile Ligii Campionilor din istoria Viitorului. Acum, echipa lui Hagi se pregătește de play-off-ul Europa League, unde se va întâlni cu Salzburg (Austria). Primul meci va fi acasă, pe 17 august, urmând ca partida retur să se dispute pe 24 august, în Austria.

Europa League

  1. Athletic Bilbao – Dinamo: 3-0; meci tur: 1-1

Deși în meciul tur de la București a făcut o figură frumoasă, Dinamo a cedat pe terenul spaniolilor. De 5 ani Dinamo nu mai participase la Europa League.

2. AC Milan – CSU Craiova : 2-0; meci tur: 0-1

Probabil mulți se așteptau ca CSU Craiova să o încaseze grav de la AC Milan încă din meciul tur. Dar nu a fost așa, iar oltenii au primit doar 3 goluri de la adversar în cele 2 meciuri. De acum,  echipa craioveană va încerca să își atingă obiectivul, acela de a termina campionatul în primele 3 locuri.

3. Oleksandria – Astra : 1-0; meci tur: 0-0

Urmările plecărilor din echipă din ultimul an s-au văzut în meciul cu echipa ucraineană Oleksandria. Astra a ratat calificarea în play-off-ul Europa League.

Preliminarii UCL și UEL 2017: rezultatele echipelor românești nu sunt cele dorite, însă trebuie să recunoaștem că nu putem compara nivelul fotbalului de la noi cu cel din țări precum Spania sau Italia. Va ajunge vreodată fotbalul nostru la nivelul fotbalului din aceste țări? Probabil că nu. Poate că scopul ,,celor de sus” nu este performanța pe teren, poate este altul.

Sursă info: gsp.ro, digisport.ro

Sursă foto: sfvolgassu.ru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here