Pozitii recomandate pentru dormit

  0
  474

  tumblr_n51g32pEFz1spd48ao1_500

  Potrivit specialiștilor, încă nu s-a descoperit poziția perfectă pentru dormit. De cele mai multe ori tindem să adormim în cea mai nerecomandată poziție, și anume, dormitul pe burtă.  De ce nu este indicată de specialiști? Pentru că suntem nevoiți să ne întoarcem capul la aproximativ 90 de grade, ceea ce produce o puternică întindere de-a lungul întregului gât.

  În schimb, cea mai recomandată poziție este dormitul pe spate, care ajută la ameliorarea oricărui tip de durere musculară sau întindere. Este bună pentru cap, gât și coloana vertebrală, combate refluxul acid, previne apariția ridurilor, însă are un singur efect negativ, pe care, cu siguranță, foarte mulți îl detestăm: sforăitul. Știm cu toții cauzele lui: insuficiență respiratorie, obezitate, consumul de alcool, de tutun, depresia sau din cauza unor medicamente. Una din cele mai bune metode de combatere a sforăitului este dormitul pe o parte. El previne, totodată,  durerile de gât și de coloană și este cea mai recomandată poziție pentru femeile însărcinate.

  tumblr_mlzo5x2qTP1snbfaoo1_250

  Poziția fetală se include tot în categoria celor nerecomandate, pentru că, pe lângă avantajul pe care îl aduce: diminuează sforăitul, produce mai multe neplăceri, cum ar fi dureri ale articulațiilor, apariția ridurilor faciale și te împiedică să respiri corect, din cauza poziției curbate.  Provoacă dureri de gât și de spate, de care continuăm să ne plângem zilnic, dând vina pe statul la birou, în fața calculatorului, și mai ales, pentru noi, studenții, chinul de a sta câteva ore bune într-o bancă inconfortabilă, din care ne ridicăm mai greu ca bunicuțele de 60 de ani.

  Trebuie să recunosc că, dintre toate pozițiile, dorm în cea mai inconfortabilă, pentru că în mod paradoxal,  mi se pare cea mai confortabilă înainte să adorm. Nu sunt mulțumită de mine, fiindcă realizez consecințele de după, dar satisfacția vine atunci când sunt sigură că nu am să deranjez persoanele de lângă mine prin sforăit.

  În ciuda specialiștilor, nu aș recomanda dormitul pe spate, mai ales celor care știu că au acest gen de probleme. Evit să am vicii și încerc să mă mențin sănătoasă, tocmai pentru a evita să fac ceea ce nu îmi place să aud de la alții.

  tumblr_n4xkgck9pi1taxelwo1_500