Pozele de pe Facebook ne fac mai fericiţi

0
544

„Celebrii” cercetători britanici au constatat, în urma unui studiu, că oamenii devin mai fericiţi dacă îşi vizualizează propriile poze de pe Facebook. Nu cunoaştem toate datele tehnice ale cercetării şi nici felul cum s-a ajuns la această concluzie.

În mod cert, narcisismul din noi se manifestă cel mai bine pe Facebook sau Instagram. Acolo postăm cele mai reuşite imagini cu noi. Din această cauză, rezultatul cercetării pare să fie credibil. Nimeni nu îşi doreşte să fie văzut într-o poză în care nu a ieşit bine sau i se pare că nu a ieşit bine.

Personal, şi mie îmi place să îmi revăd pozele şi oarecum să mă întorc în timp. Făcând treaba aceasta, treci prin mai multe stări. Îţi aduci aminte de momentele frumoase, retrăieşti amintirile cu prietenii care ţi-au fost alături, îţi dai seama că unele persoane nu mai sunt alături de tine sau nu ai mai ţinut legătura şi conştientizezi cât de repede a trecut timpul.

People are silhouetted as they pose with laptops in front of a screen projected with a Facebook logo, in this picture illustration taken in Zenica October 29, 2014. Facebook Inc warned on Tuesday of a dramatic increase in spending in 2015 and projected a slowdown in revenue growth this quarter, slicing a tenth off its market value. Facebook shares fell 7.7 percent in premarket trading the day after the social network announced an increase in spending in 2015 and projected a slowdown in revenue growth this quarter.   REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINABUSINESS LOGO - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY LOGO TPX IMAGES OF THE DAY)

Toţi cei prezenţi la studiul în cauză, după ce au fost puşi să îşi vizioneze pozele de pe Facebook, s-au declarat ca fiind mult mai fericiţi. O altă concluzie a cercetătorilor a fost că vizionarea propriilor poze poate fi echivalentă cu vizionarea unei comedii. Mai mult, 75% dintre participanţii la studiu intrau pe Facebook doar pentru a se uita la poze. Nu se specifică însă dacă se uitau la propriile poze sau la ale prietenilor virtuali.

Există o altă categorie de persoane care utilizează contul de Facebook ca sursǎ de informaţii despre ceilalţi. Să vezi ce fac alţii, cum se distrează, unde şi cu cine îşi petrec vacanţele poate fi un mod de petrecere a timpului. Involuntar, cred că toţi facem treaba asta, însă acum avem confirmarea ştiinţificǎ că are o influenţă benefică asupra stării de spirit.

Sursa info: observatorspecial

Sursa foto: protv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.