Povestile din spatele unor filme

  0
  831

  frica-covint

  Există unele filme horror sau thriller pe care le vezi fără să-ți producă vreo stare de anxietate ori uimire. Totodată, sunt altele după vizionarea cărora trebuie să-ți repeți insistent în gând: ,,e doar un film”. Uneori, ceea ce pentru noi reprezintă lucruri teribile, atent izolate printr-un ecran, pentru alții sunt episoade din viață.

   

  Open Water

  Filmul prezintă un cuplu de tineri scafandri abandonați in mijlocul apei, la 70 de țărm, înconjurați de rechini. Ca și în povestea reală, nimeni nu a observat lipsa lor care dura de zile întregi. Caracterizrea limitată a protagoniștilor Daniel și Susan filmul nu atinge unele aspecte memorabile ale oamenilor reali care au fost, iar filmul, în sine, nu a prezentat anumite aspecte relevate ale investigației reale.

  Cuplul, care a dispărut pe 25 ianuarie 1998 în largul coastei din Queensland, Australia, într-un loc popular de scufundări numit Fish City, era format din Eileen și Thomas Lonergan. Ei au lucrat ca profesori ai Corpului Păcii din Fiji și s-au căsătorit chiar la terminarea liceului. În mod bizar, au apărut dovezi asupra faptului că Thomas Lonergan era în depresie severă în ziua în care a plecat să facă scufundări. Teoria conform căreia cuplul s-a sinucis în mod intenționat a fost discreditată prin faptul că existau planuri evidente de întoarcere acasă, cum ar fi biletul de avion rezervat, descoperit după ce aceștia au dispărut. O altă serie de descoperiri notabile au fost echipamentele lor de scufundări nedeteriorate si articolele vestimentare găsite săptămâni mai târziu, fără nicio dovadă că ar fi fost purtate. La o săptamână după dispariție s-au gasit vesta și rezervoarele de scufundari ale lui Thomas, pe care ar fi trebuit sa le aibă cu el. Astfel, misterul s-a adâncit și mai tare, iar adevărul nu se va afla probabil niciodată.

   

  The Conjuring

  Filmul descrie viața la o fermă din Rhode Island, veche din secolul 18, unde Roger, Carolyn Perron (Lili Taylor și Ron Livingston) și cele cinci fiice ale lor sunt bântuiți și posedați de diverse spirite. Ed Warren a murit în 2006, Lorraine are acum 89 de ani și a fost consultant pentru realizarea filmului, continuând să fie investigator în probleme paranormale. Aceasta a insistat că multe dintre momentele cumplite din film s-au întâmplat și în realitate și a oferit un interviu celor de la USA Today, în care a povestit ce s-a întâmplat.

  ,,Lucrurile care s-au întâmplat acolo au fost de-a dreptul înfricoșătoare. Încă mă afectează să vorbesc despre asta”, a declarat Lorraine la aproape 40 de ani de la propria investigație.  Ajunsă la 54 de ani, Andrea Perron, cea mai mare dintre cele cinci fete, a mărturisit că filmul reprezintă ,,o pictură frumoasă”, cu „multe elemente de adevăr și câteva momente de ficțiune”.Fiica cea mai mare a familiei Peron a oferit detalii despre viața lor în perioada în care au trăit în ferma cu 14 camere, între 1971 și 1980. ,,Exista un spirit furios, era o ea, pe nume Batsheba. Ea se proclama drept matroana casei și o considera o rivală pe mama mea.” Întrebată de ce familia ei a îndurat atâția ani genul acesta de evenimente, Andrea considera că era normal să fie așa. ,,Am simțit că trebuia să simțim pe pielea noastră această experiență și să o împărtășim cu restul lumii”.

   

  The people under the stairs

  Filmul din 1991 a lui Wes Craven e atât de exagerat că aproape nu mai pare o poveste plauzibilă. În film, familia unui adolescent poreclit Fool este evacuată din casă. Fool are o tentativă de a-i jefui pe proprietarii săi, dar descoperă că sunt psihopați care țin prizonieri în subsol, pe care îi lasă să moară de foame, până ce aceștia ajung, în cele din urma, canibali. Desigur, adevărul a fost ușor exagerat. În povestea adevarată, din 1978, un cuplu în Santa Monica a abuzat de copiii lor și i-a ținut prizonieri în casă. Copiii au fost găsiți datorită faptului ca vecinii au raportat poliției ca ceva nu este în regula în acea casă.

   

  Nightmare on Elm Street

  Au existat trei evenimente pe parcursul anului 1981, care au fost raportate de către Los Angeles Times, conform unui interviu cu scriitorul/regizorul As Craven. Ceea ce s-a întâmplat în fiecare din cele trei povești a fost inspirația filmului: oamenii erau aparent uciși de coșmarurile lor. Optsprezece oameni, fără nicio legătură între ei, din Laos, au murit în somn se presupune după o frică extrem de accentuată că întamplările din vise i-ar ucide. Știre despre care realizatorul de film a pretins l-a infricoșat cel mai tare a fost despre un incident în Oregon, în care victima și-a trezit parinții cu țipetele sale și a murit instantaneu, aparent înainte de a se trezi. Este notabil faptul că la autopsie nu a fost determinată o cauză concludentă a morții. Astfel a fost conceput copilul prădător, strigoi, Freddy Kruger.

  Sursă fotografie: www.descopera.ro