Povești de dincolo de cortină la Teen-Fest

0
68

Duminică, 25 septembrie, de la ora 18.00, are loc deschiderea Teen-Fest, festival de teatru pentru adolescenți organizat de Teatrul Excelsior, cu spectacolul Aproape de John Cariani, regia Vlad Cristache (Teatrul Tineretului Piatra Neamţ).

Desfășurat sub motto-ul Povești de dincolo de cortină, organizatorii Teen-Fest își propun să aducă tinerii la teatru și să descopere această lume fascinantă. Teen-Fest adună peste 50 de evenimente dedicate adolescenților, de la spectacole de teatru profesionist, re-citiri regizorale ale textelor din marea dramaturgie, teatru social, până la intervenţii teatrale realizate outdoor, în parcuri, centrul istoric şi alte locuri din oraş. Festivalul are loc în perioada 25 septembrie – 1 octombrie în București.

În cadrul festivalului vor avea loc o serie de ateliere creative dedicate adolescenţilor (scriere creativă, fotografie, coregrafie), evenimente care îşi propun nu numai să pefecţioneze abilităţile tinerilor în domenile alese, ci şi să descopere energiile ascunse ale oraşului și poveştile lui. Atelierele se vor încheia cu un showcase, pe care tinerii îl vor susţine în faţa publicului şi care va da imaginea oraşului ascuns al fiecăruia.

Festivalul va beneficia de un juriu format din cinci liceeni care vor alege cel mai bun spectacol din cadrul secțiunilor Teen Attitude și Reborn Clasics.

Programul complet poate fi consultat aici: http://www.teatrul-excelsior.ro/excelsior-teen-fest-editia-a-ii-a-25-septembrie-1-octombrie-2016

Teen-Fest, unul dintre cele mai importante evenimente culturale dedicate adolescenților, va avea loc în perioada 25 septembrie – 1 octombrie, în București. Aflat anul acesta la cea de a doua ediţie, festivalul de teatru Teen-Fest este imaginat ca un periplu parcus de tineri printr-un oraş ascuns al artelor. Prima ediţie a Festivalului a primit  Premiul de Excelență pentru Promovarea Industriilor Culturale și Creative în spiritual valorilor europene, acordat de Institutul European din România.

Evenimentul este realizat având drept partener Inspectoratul Şcolar al Municipului Bucureşti şi se situează sub egida candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Biletele se pot cumpăra de pe site-ul bilet.ro și de la casa de bilete a Teatrului Excelsior și a teatrelor partenere și au prețuri cuprinse între 12 lei (pentru liceeni) și 30 lei.

Director artistic: Oana Borș

Organizatori: Teatrul EXCELSIOR și Primăria Municipiului București

Parteneri: ARCUB, Asociația TETA, Ambasador, UnTeatru, Centrul REPLICA, SUPER Festival de Filme pentru Adolescenți, Aqua Carpatica, Hotel Capitol

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România București, Realitatea TV, RFI România, Happy Channel, Blitz TV, Agerpress, Revista LZR, B-Critic, Plic O Revistă, LiterNet, Iqool, Autentici, amdoar18ani.ro, societatesicultura.ro, intervio.ro, Cutia cu Poze.

Pentru informații suplimentare și programare interviuri:

Mirela Sandu 0729 889 845 | teenfest@teatrul-excelsior.ro

Simona Rentea 0721 89 55 22 | teenfest@teatrul-excelsior.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.