Povestea unui loc fascinant din România – „Tunelul iubirii”

  0
  303
  „Tunelul Iubirii”

  Povestea unui loc fascinant din România – „Tunelul iubirii”

  Pe calea ferată Caransebeș – Băuțar, între localitățile Obreja și Glimboca, se află un loc parcă desprins din basme, cunoscut sub denumirea de „Tunelul iubirii”. Acesta a fost descoperit întâmplător în 2013 de către doi fotografi amatori din orașul Oțelu Roșu, Florin Avramescu și Mihai Tămășilă.

  „Locul l-am descoperit în 4 februarie 2013, din întâmplare. Am vrut să fotografiez un apus de soare, pe dealurile de lângă, dar când am ajuns la calea ferată, nu am mai ajuns la apus. Deși era februarie, iar peisajul a fost destul de sec, promitea mult pentru vară. Atunci, ne-am întors în vară și am realizat pozele care acum sunt atât de răspândite și care au adus mulți turiști în zonă”, a relatat Florin Avramescu.

  Vegetaţia s-a dezvoltat în jurul şinelor, transformând acest tronson într-un adevărat obiectiv romantic. Tunelul de verdeață este acum una dintre locaţiile vizate de Uniunea Europeană, alături de alte peste 20 de obiective din lume. Acest loc de poveste demonstrează, încă o dată, minunile de care este capabilă natura atunci când nu este perturbată de intervenția umană.

  „Tunelul iubirii este unul dintre cele mai romantice locuri din țară și figurează pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană ce merită să fie vizitate”, potrivit Parlamentului European.

  Cu toate acestea, există și lucruri mai puțin frumoase în legătură cu acest peisaj fascinant. Locul nu este menținut și promovat corespunzător din punct de vedere turistic, de către autoritățile locale. Spre exemplu, iarba, tufișurile ori crengile crescute haotic nu au fost tăiate. De asemenea, nu există indicatoare care să conducă spre acest loc mirific. Datorită acestui impediment, locul este greu de găsit.large_img_1522

  Dacă vrei să vizitezi acest loc minunat, cei care au ajuns deja la Tunelul Iubirii din Caraş-Severin spun că peisajul este deosebit de frumos primăvara şi toamna. 

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.