miercuri, mai 18, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipPovestea de dinaintea concertului Vunk de poveste

Povestea de dinaintea concertului Vunk de poveste

A fost odată ca niciodată și va continua să mai fie.

v1

Mai întâi au fost la înălţime. Vunk la Înălţime. Aşa s-a numit primul lor concert mare din 2011, a cărui idee se abătea de la cărarea producţiilor de pe meleagurile noastre. Pentru că nu a fost un simplu spectacol, cu artişti şi-ale lor instrumente pe scenă, în faţa unor oameni care cânta şi aplaudă. Ci ei au adus un concept, iar show-ul a fost gândit ca o călătorie cu avionul în care plecarea era din Otopeni. În acea seară doar de la concertul Vunk, și nu de pe aeroportul din oraș, se ajungea la înălțime. Destinaţia? „Pân’ la (al nouălea) cer şi înapoi”, vorba cântecului lor.

În centrul filmului zborului e un bărbat care călătorește prin lumea creată de Vunk și trăiește exact poveştile din cântecele lor. Personajul e interpretat de Marius Manole – cel-despre-care-nu-se-mai-poate-spune-nimic.

392174_307968705891118_1102727883_n

Că să înţelegi că totul a fost gândit să se potrivească fix că într-un puzzle, fanii au intrat în sală abia după ce au trecut de check-in, unde îi aşteptau stewardesele de la compania Vunk Airlines cu brăţările colorate. Până şi biletele arătau ca unele de avion, iar scena era o pistă de pe care orga cu elice a lui Cornel ar fi putut să decoleze.

striptease-pe-scena-concertului-vunk-la-inaltime-galerie-foto_1

Au avut o dansatoare la bară care parcă a ieşit din piesa „Fermecata dansează” şi a apărut pe scenă. Au avut şi cascadori care au zburat pe cerul cu nori de deasupra publicului, iar la final un DVD cu primul lor mare concert (la care poți să te uiți aici că să-l vezi pe Marius Manole în varianta îmbătrânită şi pe Nelu Ploieşteanu cântând rock).

zbor

Tot pe DVD am văzut şi eu concertul, după ce l-am primit în dar de la o dragă prietenă pe care lumea Vunk m-a ajutat să o câștig. Se întâmpla acum trei ani, în perioada în care eu şi alţi 20 de oameni care au dat semne clare ca  apreciază trupa primisem o invitaţie la acest concert în Fan Zone. N-am ajuns să ma bucur de ea așa cum ar fi trebuit.

M-am bucurat, în schimb, cu pielea de gaină, de concertul filmat și primit într-un plic prin poștă pe post de cea mai faină surpriză. Asta atunci. Acum încă cele mai simple lucruri pentru mine sunt minuni. Iar în VUNKomunitate chiar se petrec minuni. 🙂

După succesul de la înălţime, ştacheta a fost ridicată, iar ei nu mai puteau decât să zboare şi mai sus cu ceea ce urmau să ofere în următoarele lor evenimente.

img_5598

După aproape un an s-au ambiţionat să facă 5000 de oameni să-şi dorească să vină pentru ei la Sala Polivalentă şi au reuşit. În cel de-al doilea mare concert al lor, în care au promis că „Nu scapă nimeni (fără emoţii)”.

Pe scena care arăta ca o maşină uriașă de scris, muzica lor a dactilografiat emoţii printre oamenii prezenţi acolo. Nu ştiu alţii cum au fost, dar la mine a funcţionat.

602314_486344501386870_213497356_n

Mult timp după am găsit prin buzunare confetti galbene dintre cele care, cu siguranţă, au fost mai multe decât florile parfumate şi măştile colorate, adică 1000, cum zic ei.

concert-vunk-polivalenta-noiembrie-2012-7057-600x397

P.S. Aaaand special guest, right from USA, was Eriiiiic Maaaaaaartin!
Solistul trupei Mr. Big, Eric Martin, cel care îi explica iubitei cât de sălbatică e lumea, a fost invitatul special care a cântat alături de Vunk.

concert-vunk-polivalenta-noiembrie-2012-7269-600x397

„Te-ai întrebat vreodată unde se duc emoţiile oamenilor?”
S-a auzit vocea nazală a maestrului de 95 de ani, Radu Beligan, probabil cel mai mare actor contemporan, deschizând un concert al unei trupe rock.

Cornel-Ilie-VUNK-povesteste-culisele-colaborarii-cu-Radu-Beligan-pentru-asasishow-video
Atunci, în 2013, Vunk a mai urcat o treaptă şi a adus un alt concert „ca afară”.

La „31013 #asasishow” trupa a oprit timpul în loc pentru un minut, a descoperit formula fericirii şi a împărţit-o publicului, împreună cu brăţările luminoase purtate de fiecare om din sală şi sincronizate cu muzica. Ele au rămas aprinse şi după, odată cu entuziasmul celor care au spus că tocmai au văzut cel mai tare concert al unei trupe româneşti.

Iar efectul nu avea cum să fie altul, pentru că ei nu doar au cântat,  ci i-au învățat pe oameni cum fiecare poate contribui la bucuria celuilalt. Mesajul a fost puternic, și semnul că a ajuns unde trebuia a fost gestul unui tânăr, care și-a cerut iubita în căsătorie exact atunci, acolo. N-a fost regie, dar a fost un „da”. El a fost norocosul care a prins esența unui show și a știut să-și schimbe viața cu ea.

asasishow

Anul acesta Cornel, Gabriel, Bogdan şi Nicu, membrii Vunk, şi-au făcut „Autoportretele” sub cerul pe care, în seara aceea, erau nori paşnici şi un apus care merita pus pe un şevalet, pe terasa de la Mall Promenada.

Piesele au fost reorchestrate acustic şi colorate diferit împreună cu o armata de viori şi saxofoane. „Magic” a fost cuvântul – numitor comun spus de cei care s-au bucurat de atmosfera de la concert- altfel decât toate celelalte de până atunci.

Dacă mă întrebi pe mine, spun că piesa asta este pe primul loc în topul „Vunk Extreme Makeover”. 😀

Înainte de fiecare melodie, poveştile spuse de Cornel au demonstrat încă o dată că oricare dintre cântecele trupei e autentic şi sincer, e rupt din trăiri reale.

VUNK Autoportrete acustic-tile

Cu toţii se întrebau ce ar putea să facă mai mult, cum se vor autodepăşi în continuare și cum vor putea depași numarul fluturilor din stomac.

Pe 3 octombrie 2014, odată ca niciodată, o singură dată, va fi un alt show Vunk cu poveşti şi de poveste. În acest an în care trupa împlineşte 15, vor încă o dată să facă şi mai mult decât „cel mai mare concert făcut de o trupa românească”, mai mult decât tot ei au făcut.

Au spus că „va fi o inovaţie mondială din punctul de vedere al proiecţiilor video şi va fi primul concert din România cu sunet surround, ca la cinema.”

Noi am văzut şi am auzit cum şi-au dat până la ultima picătură de energie şi s-au ţinut de fiecare promisiune. Aşa că nu putem decât să îi credem şi să mergem și noi în orașul minunilor, că să avem ce povesti mai departe!

1555486_799165786771405_4107299030959714379_n

Mai întâi au fost la înălțime. De aceasta dată se vor înălța și mai mult.

surse foto: facebook.com/VunkOfficial, www.protv.ro

Articolul precedentRitualuri dubioase de inmormantare
Articolul următorMinecraft Arts
Alina Păduraru
Conștientă de forța din spatele cuvintelor. În căutarea echilibrului și a poveștilor din spatele oamenilor. Bucurie sau cărți bune, filme cu substrat, muzee și parfum de iasomie. Restul e teatru.
RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular