Unii colecționează șervețele, timbre, pietre prețioase, alții vederi. Vederi din fiecare colț al lumii. Dacă nu ai prieteni chiar peste tot, Postcrossing îți dă o mână de ajutor. Cu peste 500 de mii de membri din peste 200 de țări, site-ul îți oferă posibilitatea să faci schimb de vederi cu orice străin din întreaga lume: trimiți și primești cărți poștale cu tematică, vintage, desenate de mesager, care nu pot fi descifrate decât printr-un cod știut doar de corespondenți și orice îți trece prin cap. O simplă carte poștală, fie ea personalizată sau nu, îți poate face ziua mai frumoasă. Peste 1000 de cărți poștale sunt trimise în fiecare oră, dintr-un capăt în celălalt al lumii. A ta când va fi trimisă?

De ce?

Proiectul are drept scop primirea cărților poștale, aproape gratis, de la Postcrosseri aleatori de oriunde din lume. Oamenilor le plac surprizele și le place să primească e-mailuri. Dar cui nu i-ar plăcea să găsească în căsuța poștală un strop din fiecare colț al lumii?

large

Ce trebuie să faci?

Îți faci cont, soliciți o adresă pe site, trimiți cartea poștală, aștepți primirea unei vederi și înregistrezi ceea ce ai primit. Poți trimite cinci cărți poștale simultan. Profilul tău poate conține informații legate de lucrurile preferate, astfel ceilalți îți pot trimite o carte poștală care să corespundă preferințelor. Intră pe site, încearcă o experiență nouă și descoperă țări și oameni noi.

Dacă distanța poate fi o problemă, atunci trimite cărți poștale în țară, accesând aplicația Felicitaro, direct de pe telefonul mobil. Proiectul românesc ajută utilizatorii să trimită persoanelor dragi (de data asta cunoscuți) cărți poștale personalizate. Accesând aplicația, care poate fi descărcată din Appstore sau GooglePlay, nu mai rămâne decât sa faci o fotografie, să scrii un mesaj și să trimiți. Prețul este de 8 lei iar destinatarul va primi în două zile lucrătoare felicitarea, direct în căsuța poștală. Astfel comunicarea digitală se îmbină într-un mod frumos cu ceea ce era odată la modă, cu scrisorile și vederile de pe vremea bunicilor. Acum amintirea vacanței tale poate fi regăsită și în albumul din sufrageria bunicii.

large (2)

sursa foto: weheartit.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here