miercuri, noiembrie 29, 2023
Recrutare IQool
AcasăLifeStylePornește în prima ta misiune diplomatică!

Pornește în prima ta misiune diplomatică!

Clubul Studenților Diplomați, proiect al Asociației Studenților Economiști din România, se adreseaza studenților pasionați de diplomație, dornici de învățare, implicați și puși la curent cu informațiile din lumea diplomației. Prin intermediul proiectului, se urmărește oferirea unor metode practice de învațare studenților care își doresc o carieră în diplomație.

Clubul Studenților Diplomați se desfășoară în perioada 28 martie-15 aprilie și debutează cu o conferință de deschidere, ,,Diplomația și Sfidările lumii contemporane – Criza Imigranților vs securitate națională”, ce va avea loc în data de 28 martie 2016, ora 17:30, în Aula Magna. Prin intermediul evenimentului, studenții află totul despre lumea diplomației de la oameni de succes, specializați în domeniu. Astfel, Dan Petre – Director General Institutul Diplomatic din România, Oana Popescu – Analist de politică externă, Director al Centrului Global Focus și Senior Editor Foreign Policy Romania, Vasile Simileanu – Director fondator al revistei Geopolitica, diplomat în comunicare și relații internaționale și Dana Marca – Fondator România Mărturisită, reprezentant MAE, vor fi exemplele din sfera diplomației ce vor participa la conferință.

Pe data de 6 aprilie, va avea loc următoarea etapă, a Meselor Rotunde. În cadrul acesteia, se vor organiza dezbateri pe 4 teme de actualitate, împreună cu invitați specializați din domeniu, ce vor interacționa cu cei 40 de participanți. Temele ce vor fi abordate sunt: Riscuri Asimetrice-Terorism internațional, Implicările internaționale ale amplasării scutului antirachetă pe teritoriul României, Tensiuni între Rusia și Europa și Intenția Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană. 

Săptămâna diplomației (11-15 aprilie) constituie etapa proiectului în cadrul căreia studenții vor participa la traininguri și workshopuri, precum: Tipuri de diplomație, Negociere, Etichetă și protocol, Debates. Participanții vor beneficia de simulări de negocieri, dezbateri în limba engleză și vizite la ambasada  Austriei și MAE.

Dineul diplomatic, ce va avea loc pe data de 20 aprilie, la Cercul Militar, reprezintă ultima etapă a proiectului, în care studenții vor avea ocazia să pună în practică și să simuleze toate informațiile și cunoștințele dobândite pe parcursul proiectului.

Urmează-ți pasiunea, dezvoltă-ți abilitățile și vino în prima ta misiune diplomatică, în Clubul Studenților Diplomați!

Pregătește-te pentru viitoarea ta carieră în diplomație, înscriindu-te pe www.csd.aser.ro  până pe 1 aprilie!

RELATED ARTICLES

Most Popular