sursă foto: blog.playstation.com

Sony a lansat în data de 14 aprilie 2021, prima actualizare de software majoră pentru consola PlayStation 5 și vine cu mai multe funcții noi, inclusiv mult cerutul suport de stocare USB.

Cu această caracteristică, jucătorii își vor putea transfera jocurile de pe PS5 pe un dispozitiv de stocare USB conectat. De fapt, nu veți putea juca jocul de pe unitate, ci puteți să-l folosiți doar pentru arhivare. Dacă aveți nevoie de joc în viitor, este mult mai rapid să îl transferați de pe unitate decât să îl descărcați din nou.

Această caracteristică este disponibilă pe consolele PS4 de ceva timp și chiar ar putea rula jocul direct de pe unitatea externă. Chiar și PS5 a permis transferul și redarea titlurilor PS4 de pe unități externe. Numai titlurile native PS5 nu au putut fi transferate înainte de această actualizare.


Funcția Partajare intergenerațională Play sau Share Play.

Jucătorii PS4 și PS5 pot împărtăși acum jocul împreună. Aceasta înseamnă că utilizatorii consolelor PS5 le pot permite prietenilor de pe consolele PS4 să vizualizeze ecranul jocului sau chiar să încerce jocurile PS5 prin Share Play și invers. Opțiunile includ posibilitatea de a partaja ecranul cu un prieten, de a transmite controlerul practic unui prieten sau de a trece un al doilea controler virtual pentru a juca jocuri împreună.

Cerere de participare la sesiunea de joc sau Visitor Plays as You/ Play with the Visitor pe PlayStation 5, cât și 4.

Opțiunea „Cerere de înscriere” servește și ca o comandă rapidă pentru trimiterea unei invitații la joc. Prin meniul Setări de confidențialitate, puteți modifica cine poate interacționa cu dvs., jocuri și mesaje.

Sursă informații: blog.playstation.com