PlayStation 5 – un pas înainte pentru industria jocurilor video

0
133
PlayStation 5
PlayStation 5

Ieri, într-un livestream din cadrul evenimentului Future of Gaming a avut loc dezvăluirea noii console de jocuri video – PlayStation 5. Odată cu aceasta au fost dezvăluite și confirmate mai multe jocuri video care vor fi accesibile pe noua consolă.

PlayStation 5 – cea mai puternică dintre consolele lansate pe piață de Sony

Compania Sony a oferit publicului o scurtă prezentare a design-ului, însă prețul sau data lansării au rămas numai speculații. Noua consolă PlayStation 5 va avea două versiuni. Versiunea standard va veni cu un Blu-ray drive, însă cea de-a doua va avea la bază numai jocuri descărcate. Prezentarea ei a venit ca o completare a debutului din aprilie a noului controller DualSense. Ambele piese de hardware sunt disponibile în combinația de culori alb și negru, consola având o înfățișare de-a dreptul futuristă.

Oficial, compania Sony dorește ca noua consolă să fie disponibilă pe piață în intervalul verii. Cu toate acestea, dezvoltatorii nu au oferit o dată exactă a lansării, lăsând publicul într-o așteptare tensionată.

În ceea ce privește specificațiile acesteia se cunosc următoarele:

  • va avea un SSD de 825 care va permite o încărcare foarte rapidă a jocurilor;
  • va avea o placă grafică AMD RDNA 2 de 10,3 teraflopi pentru o grafică excelentă;
  • va permite ca majoritatea jocurilor să ruleze la rezoluția de 4K și la o viteză de 60fps (cadre pe secundă).

Care sun cele mai importante titluri din lista de jocuri video pentru PlayStation 5?

Sony a anunțat oficial o listă de jocuri care vor fi accesibile pentru noua generație de console. Printre acestea se numără și câteva titluri faimoase, mult așteptate și dorite de fani.

Horizon Forbidden West (Horizon 2)

Continuarea jocului Horizon: Zero Dawn a fost anunțată oficial pentru PS5. Acesta a avut un scurt trailer, însă data lansării jocului nu a fost făcută publică.

Spider-Man: Miles Morales

Titlul vine ca o continuare a apariției exclusive pentru PS4 a jocului Spider-Man, lansat oficial în 2018. Data lansării celei de-a doua părți a seriei a fost anunțată pentru vara lui 2020.

Resident Evil 8: Village

După succesul spectaculos al jocului Resident Evil 7: Biohazard și după cele două remake-uri ale Resident Evil 2 și 3, Capcom anunță posibila apariție a celei de-a opta intrări din serie. Aceasta va fi lansată undeva în 2021.

Demon’s Souls Remake

Pentru fanii celebrei serii de jocuri Dark Souls, acest remake este un anunț surprinzător, dar plăcut. Cu toate acestea, Bluepoin Games și Japan Studio nu au oferit o dată a lansării.