Plantează și tu în România!

0
96

În data de 26 martie a avut loc prima acțiune de plantare națională din cadrul proiectului Plantează în România, inițiat de Asociația Creștem România Împreună, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Prefectura Brașov, Prefectura Covasna, Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de silvicultură și exploatări forestiere, Mitropolia Ardealului și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

La acest eveniment au participat peste 1200 de oameni, 7 primării, ocoale și direcții silvice din 3 județe și s-au plantat și distribuit 30.000 de puieți. Acțiunea s-a concentrat  în principal pe județul Brașov, unde au avut loc atât plantări în șantiere forestiere (Părău, Rudărita și Poiana Mărului), plantări urbane (Victoria, Voila, Drăguș, Cristian, Ticuș, Beclean), cât și distribuție de puieți la corturi special amenjate și amplasate în centrul localităților Brașov, Codlea, Voila, Ticuș și Victoria. De asemenea, Iașiul și Caransebeșul au fost parte din acest proiect, peste 150 oameni participând la acțiuni și plantând/distribuind 10.000 puieți. În data de 16 martie, s-au plantat la Aiud 1000 de puieți împreună cu două colegii din oraș, iar în prima zi din Luna Pădurii, 50 de puieți de paltin au răsărit triumfători în curtea școlii 193 din București.

Pe 1 și 2 aprilie au loc noi acțiuni de plantare, în Mioveni, Ilfov și Covasna. De asemenea, 300 școli se vor implica începând de miercuri, 30 martie în proiectul Plantează în România. Asociația preconizează că la finele acestor acțiuni de primăvară, peste 5000 de voluntari vor participa la acțiuni și vor fi plantați/distribuiți în jur de 150.000 de puieți.

Pentru detalii despre viitoarele acțiuni, accesați site-ul www.planteazainromania.ro și urmăriți pagina de facebook Plantează în România.

Sursa foto: www.desteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.