Pentru al doilea an consecutiv, Daikin România, reprezentanța locală a celui mai mare producător de sisteme de climatizare, se alătură inițiativei naționale de împădurire „Plantăm fapte bune în România” prin programul “Plantăm Aer”. După succesul acțiunii de anul trecut, în urma căreia au fost plantați 13.000 de puieți, în 2018 Daikin devine catalizatorul schimbării, încurajându-și partenerii, clienții, dar și publicul larg să se alăture misiunii de a crea o Românie mai verde și să se implice în demersurile de protejare a mediului înconjurător.
„Scopul nostru este ca astfel de inițiative să fie susținute de cât mai mulți români și să încurajăm partenerii Daikin să se alăture programului «Plantăm Aer». Doar printr-o mobilizare comună putem creşte zonele verzi și reduce poluarea, asigurând un viitor mai curat pentru generațiile următoare. Astfel, pentru a ne aminti că timpul petrecut în aer liber ne inspiră, ne încarcă cu energie, asigurându-ne o stare de relaxare și de liniște, dar și pentru a prețui mai mult ceea ce mediul înconjurător ne oferă și ne învață, anul acesta ne concentrăm pe experiențe, întâmplări și momente petrecute în aer curat. Povești spuse de noi toți, iubitorii de natură, care au rolul să ne bucure și să ne motiveze în a descoperi și aprecia și mai mult frumusețea locurilor verzi din România”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.
În acest sens, Daikin își propune să strângă pe platforma www.plantamaer.ro cât mai multe povești cu aer curat, inspirându-i, astfel, și pe ceilalți cititori să se implice, să-și scrie povestea și să acționeze pentru a păstra farmecul naturii. Dezvăluirea experiențelor personale reprezintă un semnal de alarmă în legătură cu datoria de a menține zonele cu aer curat și importanța de a contribui, cu pași mărunți, la creșterea suprafeței împădurite a țării.
Dincolo de interacțiunea cu iubitorii de natură, programul „Plantăm Aer” cuprinde și o componentă de implicare socială, încurajând partenerii de business să se alăture companiei în demersul de îmbunătățire a calității aerului din România. Bazându-se pe susținerea lor, Daikin își propune să participe la plantările din luna noiembrie cu un numar cât mai mare de puieți si cu o echipă numeroasă de voluntari, dornici să influențeze sănătatea și mediul în care vor crește generațiile viitoare.
Pentru a implementa acțiunile de protejare a naturii, Daikin și-a ales parteneri de încredere, alăturându-se inițiativei Plantăm fapte bune în România, care se bucură de succes an de an. Astfel, compania contribuie împreună cu numeroasele echipe de voluntari PFBRo la prevenirea alunecărilor de teren, împiedicarea procesului de eroziune, ocrotirea și extinderea suprafețelor plantate.
„Cu pași siguri, atent gândiți, am reușit alături de Daikin România să oferim sprijin și soluții potrivite pe o parte din terenurile împădurite în 2017. Anul acesta vom completa ceea ce am început deja și vom extinde și mai mult acțiunile noastre”, a declarat Simona Camburu, Coordonator Fundraising Plantăm fapte bune în România.
Natura are nevoie permanentă de oameni dornici să facă bine, iar pentru rezultate vizibile e nevoie de o comunitate cât mai mare. Cei care vor să devină plantatori de fapte bune se pot înscrie ca voluntari la acțiunile Plantăm fapte bune în România” prin e-mail la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro
***
Despre Daikin
Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate.
În Europa, compania are aproximativ 6950 de angajați şi mai multe fabrici de producție cu sediul în Belgia, Republica Cehă, , Germania, Italia, Turcia și Marea Britanie. Daikin este pe piața din România din 1994, având în prezent 42 de angajați și o rețea complexă de distribuitori, axați pe soluții comerciale, industriale și rezidențiale.
Despre Plantăm fapte bune în România
Din 2011 și până în prezent, 32.149 voluntari au plantat și îngrijit 670.328 copăcei pe un total de 207 hectare de terenuri publice neproductive în 22 de județe din România. În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat zece distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.