PIFF 2016: Emoții intense în sala de cinema… dar și în afara ei

0
60

La finalul acestei săptămâni, în perioada 16-19 iunie, va avea loc cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Film Ploiești, găzduită de Cinema City, din AFI Palace Ploiești. Festivalul de scurtmetraje de gen și-a propus să ofere emoții intense în sala de cinema, dar nu numai. Pe perioada festivalului, orașul Ploiești va găzdui o serie de evenimente culturale, printre care o experiență virtuală 360°, masterclass de actorie de filmși o expoziție de fotografie.

Locuitorii Ploieștiului au fost deja introduși în atmosfera de festival cu un Zombie Walk organizat weekend-ul trecut în Ploiești, la care au participat peste 40de persoane, care a fost și primul zombie walk organizat vreodată în România, iar bucureștenii s-au bucurat de Warm Up PIFF 2016, care a avut loc în Grădina cu Filme, eveniment prin care s-a făcut o retrospectivă acelor mai apreciatescurtmetraje de la ediția anterioară a festivalului.

Emoții intense… în afara sălii de cinema

PIFF 2016 aduce, ca în fiecare an,cele mai noi și captivante scurtmetraje din întreaga lume. În plus, ediția a cincea a festivalului și-a propus să le ofere cinefililor o serie de experiențe inedite. Filmul ESCAPEeste una dintre aceste experiențe, și nu una oarecare, ci o experiență virtuală 360°.

ESCAPE, Between the Limits, este un film interactiv care implică realitatea virtuală 360°, regizat de Millo Simulov. Sub pretextul unui Escape Room de ultimă generație, 7 tineri sunt ademeniți în mijlocul unui Reality Show extrem în care capcanele sunt adevărate și trebuie să găsească soluții contra cronometru. Totul este filmat chiar de unul dintre ei, spre deliciul publicului însetat de adrenalină. Din distribuție fac parte actorii Florin Piersic Jr., Paul Ipate, Pavel Ulici, Michaela Prosan, Anghel Damian, Alex Călin, Oana Nedelcu.

Puteți viziona filmul ESCAPE sâmbătă și duminică, 18-19 iunie, în AFI Palace Ploiești. Pe pagina de Facebook Ploiesti International Film Festival va fi anunțată zilele acestea modalitatea de rezervare a locurilor.

O altă experiență deosebită va fi și masterclass-ul susținut de Dorian Boguță,actor și trainner de actorie de film. Dorian, alături de Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol au înființat Școala Actoriedefilm.ro.Masterclass-ul de actorie de film va avea loc duminică, 19 iunie, de la ora 15:00, la Anticaffe New Experience (str. Nicolae Titulescu, nr. 40). Modalitatea de rezervare a locurilor va fi anunțată tot pe pagina de facebook PIFF.

Pe perioada festivalului, începând de joi (16 iunie) și până duminică (19 iunie) veți putea viziona, în mall-ul AFI Palace Ploiești, expoziția de fotografie a festivalului „Secvențe”, festival de fotografie din Ploiești. Festivalul „Secvențe” este organizat de Clubul de Turism și Arte “Escamonde” Ploiești, cu sprijinul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

Emoții intense în sala de cinema

Festivalul Internațional de Film Ploiești va cuprinde, în afară de Evenimentele Conexe, Competiția Internațională de Scurtmetraje,filmele din afara competiției, și o secțiune specială cu scurtmetraje românești de gen, care vor fi proiectate sâmbătă, la Gala de Premiere a festivalului.

În cadrul Competiției Oficiale vor rula 15 scurtmetraje de gen, din 11 țări diferite. FANTASY, THRILLER, HORROR și SCIENCE-FICTION sunt cele patru genuri ale competiției, care îi vor face pe spectatori să treacă de la un tip de emoție la altul, cu viteza și precizia unui carusel. Competiția va oferi spectatorilor 10 premiere românești, 1 premieră europeană, 1 premieră internațională și 1 premieră mondială. Aceasta va fi jurizată de două nume importante din domeniul cinematografiei internaționale.

Dorian Boguță va fi unul dintre membrii juriului în cadrul ediției din acest an. Acesta a jucat în numeroase filme, ca „Alt Love Building”, „București NonStop”, „Q.E.D”sau „Caravana cinematografică”și a regizat scurtmetraje ca „Finale”, „De azi înainte”, “Piano”, “Kazimir” și “Vera”.

Elbert van Strien, regizor și scenarist, este cel de-al doilea membru al juriului de anul acesta. Acesta deține casa de producție Accento Films și este cunoscut pentru că a regizat filmul „Two Eyes Staring”, care a câștigat Grand Prix Best Film Award Fantasporto 2011 și Best Screenplay Fantasporto 2011. “The Hidden Face” și “Forbidden Eyes”, regizate tot de Elbert van Strien,au câștigat numeroase premii la festivaluri de film de gen din lume.

Festivalul este organizat de Helen Film și Parcfilm, în parteneriat cu AFI Palace Ploiești, Cinema City, Cut & Play Media și Fundația Comunitară Prahova, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Biletele pot fi achiziţionate de la casieriile Cinema City din incinta AFI Palace Ploieşti, dar şi de pe site-ul cinemacity.ro. Preţul unui bilet întreg va fi de 10 lei, iar al unui bilet redus va fi de 7 lei.Un bilet vă oferă acces la 1 calup. Cele 15 calupuri prezente în cadrul festivalului se împart între Opening Gala & Best of PIFF 2015, Official Competition I, II și III, Dark Comedy, Experimental, War Zone, Lovestory Special, Award Gala & Scurtmetraje Românești de Gen și calupurile cu reluări.

Programul oficial PIFF 2016 este disponibil pe site-ul festivalului: www.ploiestifilmfestival.ro Mai multe detalii se pot găsi și pe pagina de facebook www.facebook.com/PloiestiFilmFestival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.